İcimi dokmek istedim, mutsuzum

beggsbeg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
27
2
Çok uzun bir süredir üzerimde bi mutsuzluk depresiflik var. Eskiden işsizdim ders çalışıyordum ve ise girince çok mutlu olurum diye düşünüyordum, ama işe girmeme rağmen o mutluluğu yakalayamadım. Yaşadığım sehri hiç sevmiyorum. Aslında ben başka bir şehirde işe başlamak istiyordum hem de aile evinden çıkarsam ozguven kazanırım diyordum ama fırsatım olmasına rağmen ailemin isteği üzerine burada kaldım. Neyse bir şekilde idare ediyorum ama çok yalnızım. Bir iki tane arkadaşım vardı onlar da başka şehire gittiler ve şu an pek görüşmüyoruz. Başka da kimse yok etrafımda.aşk hayatı desen zaten eksilerde. 25 yaşındayım ve bu zamana kadar hayatımda kimse olmadı, kimse tarafından sevilmedim. Çalıştığım yerde de tek bekar benim herkes evli barklı ya da sevgilisi falan var. Evlilik delisi biri değilim ama insan bu kadar yalnız kalınca üzülüyor. Ozguvenim pek yok, yeni ortamlara gitmeye çekinirim pek de konuşmam. Bir de kendimi hiç sevmiyorum ve hep başkalarıyla kıyaslıyorum. Başka kızlara bakıyorum çok güzel olmasalar da ciltleri falan pürüzsüz, elleri bakımlı. Benim bu yaşımda alnım kırış kırış, cildim gozenek dolu ve hiçbir şey fayda etmiyor. Kendimi kiz gibi hissetmiyorum hic onlarin yaninda.Gözlerim bozuk lazer olmak istiyorum ama gözüm uygun değil. Ehliyetimi hâla alamadim 2 sınavdan kaldım. Her şey yoluna girer diye bekliyorum ama hiçbir şey yoluna girmiyor. İntihar etmeyi bile düşünüyorum. Evet sağlık en buyuk nimet ve her şeyden önemli, benim üzüldüğüm şeyler önemsiz gelebilir ama elimde değil herkesin hayat akışı farklidir ve herkesin derdi kendine büyüktür. Psikiystriye gittim ilaç verdi kullaniyorum ama bu düşünceler degismedi, bu sorunlar çözülmeden de değişecegini düşünmüyorum psikiyatri ilaçları halinin altına süpürüyor bence bazı şeyleri sadece. Burada içimi dökmek istedim çünkü kimseye anlatamıyorum. Ömrümü boşa yaşamış hissediyorum Artık dua etmeye bile gücüm yok. Hiçbir şeye hevesim de yok

Son düzenleme:
Gencecik yaşında bu kadar çok ve ufak şeyleri kafaya takıp mutsuz olman normal değil.
İşin yokken ayrı mutsuzun işe girince ayrı.
E şehiri değiştirsen yine mutlu olamayacaksın.
Böyle insanlar vardır elinde ne olsa mutlu olamaz.
Mutsuzluk ararlar resmen.
Onlardansın gibi geldi bana.
Daha okurken negatif bir insan gibi geliyorsun.
Bu kadar negatif bir insanın arkadaş, sevgili ortamlarını çekebileceğini de sanmıyorum.
Önce kendini düzeltmen lazım

Gencecik yaşında bu kadar çok ve ufak şeyleri kafaya takıp mutsuz olman normal değil.
İşin yokken ayrı mutsuzun işe girince ayrı.
E şehiri değiştirsen yine mutlu olamayacaksın.
Böyle insanlar vardır elinde ne olsa mutlu olamaz.
Mutsuzluk ararlar resmen.
Onlardansın gibi geldi bana.
Daha okurken negatif bir insan gibi geliyorsun.
Bu kadar negatif bir insanın arkadaş, sevgili ortamlarını çekebileceğini de sanmıyorum.
Önce kendini düzeltmen lazım
Hayatım negatif olduğu için negatifim ama bence o kadar da ufak sorunlar değil bunlar. Hayatımı etkiliyor

Hayatım negatif olduğu için negatifim ama bence o kadar da ufak sorunlar değil bunlar. Hayatımı etkiliyor
Büyük sorunlarınız yok. Düzelmeyecek şeyler de değil.
Çekingenseniz ve yeni ortama giremiyorsanız aşmanız gereken şey budur belki de.
Başka şehire gitseniz bile böyle çekingenim yeni ortama giremem diyip yine yalnız kalacaktınız. Bu sefer de yeni şehir ortamım da yok yalnızım diyecektiniz.
Hayatınız negatif değil. Siz negatifsiniz ve daha da negatif görüyorsunuz.
Haftasonları ortamınızı genişletmek için hem de hobi edinmek için kurslar bakın mesela. Böylece kendinizi de sosyalleşme konusunda geliştirirsiniz. Fotoğrafçılık klubü yada yazı atölyeleri, dil kursları sizin için iyi bir başlangıç olabilir.
İntiharlık ne var Allah aşkına. Sağlıklısınız, işiniz var, aileniz hayatta.

Çok uzun bir süredir üzerimde bi mutsuzluk depresiflik var. Eskiden işsizdim ders çalışıyordum ve ise girince çok mutlu olurum diye düşünüyordum, ama işe girmeme rağmen o mutluluğu yakalayamadım. Yaşadığım sehri hiç sevmiyorum. Aslında ben başka bir şehirde işe başlamak istiyordum hem de aile evinden çıkarsam ozguven kazanırım diyordum ama fırsatım olmasına rağmen ailemin isteği üzerine burada kaldım. Neyse bir şekilde idare ediyorum ama çok yalnızım. Bir iki tane arkadaşım vardı onlar da başka şehire gittiler ve şu an pek görüşmüyoruz. Başka da kimse yok etrafımda.aşk hayatı desen zaten eksilerde. 25 yaşındayım ve bu zamana kadar hayatımda kimse olmadı, kimse tarafından sevilmedim. Çalıştığım yerde de tek bekar benim herkes evli barklı ya da sevgilisi falan var. Evlilik delisi biri değilim ama insan bu kadar yalnız kalınca üzülüyor. Ozguvenim pek yok, yeni ortamlara gitmeye çekinirim pek de konuşmam. Bir de kendimi hiç sevmiyorum ve hep başkalarıyla kıyaslıyorum. Başka kızlara bakıyorum çok güzel olmasalar da ciltleri falan pürüzsüz, elleri bakımlı. Benim bu yaşımda alnım kırış kırış, cildim gozenek dolu ve hiçbir şey fayda etmiyor. Kendimi kiz gibi hissetmiyorum hic onlarin yaninda.Gözlerim bozuk lazer olmak istiyorum ama gözüm uygun değil. Ehliyetimi hâla alamadim 2 sınavdan kaldım. Her şey yoluna girer diye bekliyorum ama hiçbir şey yoluna girmiyor. İntihar etmeyi bile düşünüyorum. Evet sağlık en buyuk nimet ve her şeyden önemli, benim üzüldüğüm şeyler önemsiz gelebilir ama elimde değil herkesin hayat akışı farklidir ve herkesin derdi kendine büyüktür. Psikiystriye gittim ilaç verdi kullaniyorum ama bu düşünceler degismedi, bu sorunlar çözülmeden de değişecegini düşünmüyorum psikiyatri ilaçları halinin altına süpürüyor bence bazı şeyleri sadece. Burada içimi dökmek istedim çünkü kimseye anlatamıyorum. Ömrümü boşa yaşamış hissediyorum
Mutlu olmak için tek bir caban yok binlerce bahanen var ki hepsi boş beleş şeyler. Kendi engelini kendin yaratiyorsun.

Kendine bakmakla başla mesela yeni kıyafetler al cilt bakım rutini oluştur arkadaş edin fazla karamsarsın ilerde pişman olursun geçip giden yıllara

Ailenin isteği üzerine orda kalmışsın, buna mecbur değilsin, değiştir şehrini yenilen biraz

Daha 25 Yahu.Az bardağın dolu tarafına bakın hicmi olumlu birşey yok.Bu ne depresif bir Çalışın sinirli olmayın kırışmasın yüzünüz o üzüntüden olur herseyi takmaktan.Para biriktirin gözünüzü tedavinizi yaptırın.Cilt bakımı yaptırın.Elinizde ne varki iki krem bir manikür onadami gidemezsiniz.

Yalnız aileniz elinizden paranızı alıyor çok kardeşiniz var ondan böyle ise bak o zaman hak veririm size anlarimda

Daha 25 Yahu.Az bardağın dolu tarafına bakın hicmi olumlu birşey yok.Bu ne depresif bir Çalışın sinirli olmayın kırışmasın yüzünüz o üzüntüden olur herseyi takmaktan.Para biriktirin gözünüzü tedavinizi yaptırın.Cilt bakımı yaptırın.Elinizde ne varki iki krem bir manikür onadami gidemezsiniz.
Para biriktirmiştim ama gözüm uygun değilmiş 7 numara gözüm var ve lazerden başka çaresi yokmuş o da olmuyor. Cildim de hassas ve alerjik her şeyim sorunlu yani

Kendine bakmakla başla mesela yeni kıyafetler al cilt bakım rutini oluştur arkadaş edin fazla karamsarsın ilerde pişman olursun geçip giden yıllara
O bile olmuyor biliyor musun. Kendi tarzıma uygun bir kıyafet bile bulamıyorum. Kıyafet ararken bile stres oluyorum. Kaç aydır kendime yeni kıyafet alamadim bu yüzden.

O bile olmuyor biliyor musun. Kendi tarzıma uygun bir kıyafet bile bulamıyorum. Kıyafet ararken bile stres oluyorum. Kaç aydır kendime yeni kıyafet alamadim bu yüzden.
Benim böyle kendimce triplerde olduğum bi dönemim vardı aksine hiçbir sorunum da yoktu ama hayattan keyif almıyordum hiçbir şey yapmıyor boş ve saçma düşüncelerle yasiyordum. Şimdi düşününce ne kadar aptalmisim diyorum en güzel zamanlarimi boş yere harcadım diye kendime kiziyorum. O yüzden kafa olarak kendine gel ve bu durumdan çık bir an önce dediğim gibi ilerde pişman olursun.

Şehir değiştirseniz bu defa da arkadaş bulamayınca en azından annemler vardı derdiniz. Biraz pozitif bakın lütfen. Allah korusun intihar düşünecek ne var. İşiniz de varmış çok şükür. Cilt bakımına gidin. Hafta sonu kurslara gidin gezin tozun. Biraz kendinizi dışarıya açın. Siz insanlara soğuk olursanız biri beğense bile gelip konuşamaz. Sağlığınız yerinde aileniz var bunlar ne büyük şükür sebepleri. Biraz neşelenin gencecik kızsınız. Bu ne ruhunuz ölmüş gibi sürekli melankoli. Sinirlendim 😅

Benim kızımında hassas cildi oda her ürünü kullanamıyor fakat herşeyin çaresi var ona özel gelistirilen ürünler var indirime girdiği zamanlar var o ürünlerin.Yani o tarz cilt yapısının.Gercekten bir travma mi yasadiniz ailede yada sizi üzen bir sevda ne bileyim bir reddedilme ? Asıl problem ne onu anlayamadım

Ben de kendimi sürekli birileriyle kıyaslardım sonra şunu anladım. Beni küçüklükten beridir sürekli güzel olan kuzenlerimle kıyaslamışlar. Onlar hep güzeldi, hep zayıflardı , güzel konuşurlardı sosyallerdi, cıvıl cıvıldılar. Hep bir de babam fakirdi onların babası zengindi bu yüzden çok dışlandım. Ben soğuk şişman asosyaldim onların gözünde. Sonra birgün kendime sordum. Sen ne yapmak istiyorsun , nasıl biri olmak istiyorsun diye sonra YouTube'da Tülay kökün videolarıyla Merve başıbüyük'ün videolarını izleyince aydınlanma geldi. Ondan önce de 6 seans terapi almıştım psikoloğa psikiyatri gittim bu aydınlığa 30'dan sonra eriştim ben anladım ki kendime haksızlık yapıyormuşum sen de kendine haksızlık yapma en güzel de çağlarını boşa geçirme. Ve şunu anladım ki insan kendi kendisinin özgüvenini düşürüyor. Kendimi sevmeyi kendimi yükseltmeyi öğrenmeye çalışıyorum ben de sana tavsiyem içindeki kendinle bağ Kur.

Herkes çok güzel yorum yazmış. Ben de şunu eklemek isterim, ben de seninle yaşıtım. Hayata bir kere geliyoruz ve gençliğimizin baharında bu kadar karalar bağlamak normal değil. Benim de arkadaşlarım atandı evlendi gittiler. Şuan bir ameliyat süreci geçiriyorum ondan önce kendimi eve kapatırdım doğru düzgün gezmezdim bile. Şuan o kadar pişman oldum ki keşke bolca hareket etseydim gezseydim kafamı dağıtsaydım diyorum. Tayin durumun olduğu zaman farklı bir şehire gidebilirsin belki farklı bir şehir sana yeni arkadaşlıklar getirir. Şuan kurslara gitmeyi deneyebilirsin. Günlük yürüyüşler yap, vücuda hareket iyi geliyor. Hayatında biri olacaksa da hayırlı biri olsun isterse bekletsin öyle de düşünme.

X