• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Icime dert oldu..

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.206
31.230
598
Iyi geceler.
3 yasinda kizim var her gun parka cikariz bizim apartmanimizda cocuk yok 5 dk mesafede kayinvalidemler oturuyor gunluk oraya gideriz. Onlarin apartmanda epey canli bahce var cocuklar oynuyor anneler cay iciyor vs..
Kizimda orayi cok seviyor yasitlarini goruyor..

Bugun biz parktan eve gecerken kv lerin bahceye girmek istedi. 3 cocuk vardi taniyorum 3 unude yaslari 7-5-4 . bir anda kizimi gorunce bagirmaya basladilar. Aaaaaaaaaaa diyerek yuksek sesle..Anlam veremedim.. Kizim da abba abba diye kosuyordu. Neyse durdurdum neden bagirarak kostuklarini sordum. Kizimin adi su olsun.
"Su cok yaramaz ya bizde ona cadi dedik cadidan kacma oyunu oynuyoruz" dediler. Ne diyecegimi bilemedim kizimi aldim eve gectim.
O konusmayi duymus ve icine dert olmus. Aksamdan yatana kadar "neden benden kactilar" "cadi ne demek" "benden korkmuslar mi" tarzi bir suru soru sordu..

Uyurken de ben yaramaz bi cocuum dedi yatti:/

Yarin ertesi gun vs hep gene gitmek isticek oraya surekli kv yede gideriz kapida karsilasiyorlar falan oynamak istiyor vazgeciremiyorum .

Siz olsaniz napardiniz, ne derdiniz, cocuklar arasi dengeyi nasil kurardiniz, 7 yasinda olan buyuk kizla konusmali miyim boyle seylerden etkileniyor daha guzel oyunlar kurun vs gibi.
Bilemedim.
Icime dert oldu gece gece icten ice cok uzuldu kopegine bile gelip anlatti. :/

Çocuk hepsi de yahu, fazla büyütmeyin.
Minik unutmuştur bile, yinelenir ve çocuk kafaya takarsa; diğer çocukları kırmadan uyarabilirsiniz ya da başka oyun önerisi sunabilirsiniz.

Tabi ki konuşabilirsiniz. 7 yaşında olana kızınızın ne kadar üzüldüğünü anlatırsanız anlayacaktır. Aynı yaşta oğlum var ve bu dediklerinizi anlayabilecek kapasitede. Muhakkak o da içinde bir muhasebe yapar.

Kızınıza da kıyamam ya canım benim :KK200:

Çocuk hepsi de yahu, fazla büyütmeyin.
Minik unutmuştur bile, yinelenir ve çocuk kafaya takarsa; diğer çocukları kırmadan uyarabilirsiniz ya da başka oyun önerisi sunabilirsiniz.
Ben takmayacagim da kizim fazla hassas sanirim cok etkileniyor. Cevirip cevirip ayni seyi sordu neden benden korktular vs gibi.

Tabi ki konuşabilirsiniz. 7 yaşında olana kızınızın ne kadar üzüldüğünü anlatırsanız anlayacaktır. Aynı yaşta oğlum var ve bu dediklerinizi anlayabilecek kapasitede. Muhakkak o da içinde bir muhasebe yapar.

Kızınıza da kıyamam ya canım benim :KK200:
Soylemeyi deneyecegim o zaman.. Fazla hassas birde en kucukleri takiyor kafasina.. Bide konusmasi gecikti biraz onlar anlamiyorlar pek kizimi diyalog kuramadiklari icin azcik disliyorlar:)

Ben takmayacagim da kizim fazla hassas sanirim cok etkileniyor. Cevirip cevirip ayni seyi sordu neden benden korktular vs gibi.
Kıyamam ya kuzum :anne: O zaman tekrar şahit olursanız “cadılı oyunlar yerine prensesli oyunlar oynayın” deyin ya da başka oyun önerin, onu oynasınlar

Anneleriyle konuşun...
Kendi çocuklarını uygun bir şekilde ikaz etsinler...

Kıyamam ben ona:))))

Cadı oyunundan ziyade,prenses oyunu oynasalar daha iyi:))

Kıyamam ya kuzum :anne: O zaman tekrar şahit olursanız “cadılı oyunlar yerine prensesli oyunlar oynayın” deyin ya da başka oyun önerin, onu oynasınlar
Soylicem o zaman:)) en azindan en buyukle konusursam o digerlerini yonlendirir sanirim. Biraz cekindim acikcasi annelerinin tepkisini kestiremem yanlis anlar vs diye.

Iyi geceler.
3 yasinda kizim var her gun parka cikariz bizim apartmanimizda cocuk yok 5 dk mesafede kayinvalidemler oturuyor gunluk oraya gideriz. Onlarin apartmanda epey canli bahce var cocuklar oynuyor anneler cay iciyor vs..
Kizimda orayi cok seviyor yasitlarini goruyor..

Bugun biz parktan eve gecerken kv lerin bahceye girmek istedi. 3 cocuk vardi taniyorum 3 unude yaslari 7-5-4 . bir anda kizimi gorunce bagirmaya basladilar. Aaaaaaaaaaa diyerek yuksek sesle..Anlam veremedim.. Kizim da abba abba diye kosuyordu. Neyse durdurdum neden bagirarak kostuklarini sordum. Kizimin adi su olsun.
"Su cok yaramaz ya bizde ona cadi dedik cadidan kacma oyunu oynuyoruz" dediler. Ne diyecegimi bilemedim kizimi aldim eve gectim.
O konusmayi duymus ve icine dert olmus. Aksamdan yatana kadar "neden benden kactilar" "cadi ne demek" "benden korkmuslar mi" tarzi bir suru soru sordu..

Uyurken de ben yaramaz bi cocuum dedi yatti:/

Yarin ertesi gun vs hep gene gitmek isticek oraya surekli kv yede gideriz kapida karsilasiyorlar falan oynamak istiyor vazgeciremiyorum .

Siz olsaniz napardiniz, ne derdiniz, cocuklar arasi dengeyi nasil kurardiniz, 7 yasinda olan buyuk kizla konusmali miyim boyle seylerden etkileniyor daha guzel oyunlar kurun vs gibi.
Bilemedim.
Icime dert oldu gece gece icten ice cok uzuldu kopegine bile gelip anlatti. :/

Ya kiyamam ben ona kuzuya bak sen cadi degil prensessin kelebeksin kuzucuk:KK68:

Minikler kirici olabileceklerini dusunemiyorlar ve bu tur kelimeleri soyleyebiliyorlar yasitlarina ya da daha minik cocuklara.
Tatli bir dille 7 yasindaki cocukla konusun bence. Cozumlenmeyecek bisi degil sorun etmeyin. Kizinizla da yarin da hatirlar ve soylerse konusun. Oy kiyamam ya:KK68:

3.5 yaşında yiğenim var,kreşten öğrenmiş cadıcılık:))ben cadı oluyorum onu kovalıyorum,,yakalayınca öpüyorum,emiyorum,kokluyorum:D,bunda birşey yok,oyun kurun o çocuklarla da..malum çocuklarımızı faunusta yetiştiremeyiz..

Ya kiyamam ben ona kuzuya bak sen cadi degil prensessin kelebeksin kuzucuk:KK68:

Minikler kirici olabileceklerini dusunemiyorlar ve bu tur kelimeleri soyleyebiliyorlar yasitlarina ya da daha minik cocuklara.
Tatli bir dille 7 yasindaki cocukla konusun bence. Cozumlenmeyecek bisi degil sorun etmeyin. Kizinizla da yarin da hatirlar ve soylerse konusun. Oy kiyamam ya:KK68:
:)) tesekkurler :)) tatli dille anlatmayi denic :)

3.5 yaşında yiğenim var,kreşten öğrenmiş cadıcılık:))ben cadı oluyorum onu kovalıyorum,,yakalayınca öpüyorum,emiyorum,kokluyorum:KK70:,bunda birşey yok,oyun kurun o çocuklarla da..malum çocuklarımızı faunusta yetiştiremeyiz..
Elbette ..
Ama iste buyuk cocuk olduklari icin epey yuksek sesle bagirarak yanina yaklasmayip kacarak olunca etkilendi sanirim. Mizaci cok duygusal . mecburen buyuk cocuga soyleyecegim . en azindan biraz daha buyuyene kadar boyle mudahil olmak etkilenmesinden daha iyi sanirim :/

Kuzum ya. Denoş, ilk fırsatta topla çocukları, hepsiyle beraber konuş.
"O sizden küçük, o yaşlarda çocuklar yaramaz olabiliyor, büyüdükçe uslanıyorlar. Hem burada hep beraber oynarsanız, sizde görür uslu çocuk olmayı, haa ablalarım böyle güzel oynuyor der, o da öğrenir sizden. Ama cadı derseniz çok üzülür ağlar. Biri size cadı dese siz de üzülürdünüz değil mi?" filan böyle empatili-örnek olma tarzı bir şeyler diyebilirsin sanki, olur gibi.

Kuzum ya. Denoş, ilk fırsatta topla çocukları, hepsiyle beraber konuş.
"O sizden küçük, o yaşlarda çocuklar yaramaz olabiliyor, büyüdükçe uslanıyorlar. Hem burada hep beraber oynarsanız, sizde görür uslu çocuk olmayı, haa ablalarım böyle güzel oynuyor der, o da öğrenir sizden. Ama cadı derseniz çok üzülür ağlar. Biri size cadı dese siz de üzülürdünüz değil mi?" filan böyle empatili-örnek olma tarzı bir şeyler diyebilirsin sanki, olur gibi.
:KK9::KK9::KK9:

Çocuğum yok o yüzden adam gibi bi öneride bulunamayacağım ama kızınıza cadının kötü çirkin birşey olmadığını hatta sevimli tatlış birşey olduğunu anlatabilir böyle çizgi filmler izletebilirsiniz belki. Kiki’nin Kurye Servisi diye bir Japon animesi var mesela çok tatlış bi çocuk cadı hikayesi

çocukların büyüklerle oynamak hoşuna gider bence siz araya girin oyun kuran sizi dinlerler.. sonra siz çıkın oyundan kendi aralarnda oynasınlar ufak ufak uyarn diğerlerini..
benimde yiğernm için aynı şey yapıldı ben de üzülmştüm yalnız kalıodu sürekli ama çocuklar acımasız olabilio malesef aileden kaynaklı.

Back