• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime çok dert oldu.. Koca ve aile ikilemi..

gkk1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.699
482
38
32
Kızlar selam, burada evliliğimle ilgili problemlerden dolayı çok sıkıntılı dönemler geçirmiştim.
Şuan çok şükür kendime hakim olabiliyorum ve bir sıkıntı yaşamıyoruz.. Eşimin tavırları da gayet iyi maşallah..

Gel gelelim benim sorunum ne.. Eşimle sıkıntı yaşadığımız dönemler aileme de yansımıştı ve babam eşimin babasını arayıp eşimle ilgili şöyle yapmış böyle yapmış gibisinden şeyler söylemiş.. Eşim de bunları duymuş.. Bana dediki senin ailenle görüşmek istemiyorum ben bundan sonra dedi..

Kızlar inanın eşimle ailemin arası o kadar iyiydi ki su sızmazdı.. Babamla annemle süper ötesi anlaşırlardı yani öyle böyle değil.. Ama gel görki benim tartışmalarımızı aileme yansıtmam, ailemin ailesine yansıtması, onların eşime yansıtması.. Çarşı baya karıştı anlayacağınız.

Ailemle her gün konuşurdum ben.. Haftada 1 2 kez oturmaya giderdik muhakkak..
Ben eşime o an tamam dedim ama siniri geçince ailemle görüşür diye düşünmüştüm. Kesinlikle görüşmeyeceğim diyor.. İstersen sende benim ailemle görüşme diyor.. Ben biraz fikri değişir hemde mutlu olur belki diye kardeşini eşiyle yemeğe çağırdım. O günün akşamı dedimki "hayatım bak bizimkilerle konuş" gibisinden şeyler söyledim.
O bana çok sinirlendi dediki " ben sana ailenle görüşme demiyorum istediğin gibi git görüş (eşimin şehir dışına çıktığı zamanlar oluyor) kal ama ben görüşmem" dedi.. Ben azıcık ısrar edince tartışma iyice alevlendi ama sonunda "tamam peki sen bilirsin" dedim daha ısrar etmedim..

Ben ailemle 1 aya yakındır görüşmüyorum. Babam dediki "biz biraz kendimizi geri çekeceğiz sen evine alış" dedi
Ne arıyorlar ne soruyorlar.. Babamı aradım bir kere konuştuk. Dedim hiç arayıp sormuyorsunuz filan.. Sonra normal konuştuk.. Beni her gün arayan 12 yaşındaki kardeşimi aradım geçen gün hiç aramıyorsun dedim derslerle uğraşıyorum abla filan dedi.. Annemle hiç konuşmuyoruz şuan.. Benim vajinusmus problemin var. Bana mesaj atmıştı "sen ne yaptığını zannediyorsun, her genç kızın başına gelen bir olay bu. yapıp beni öyle ara. yarın güzel haberlerini bekliyorum hadi kızım yaparsın sen" gibisinden.. bir mesajdı..

E ben daha yapamadığım için aramadım.. Aramamakla doğru mu yapıyorum bilmiyorum sonuçta daha ne zaman yapacağım belli değil.. Tedaviye başladım ama uzun sürecek gibi.. Parmak egzersizi bile yapamıyorum neredeyse..

Sizce ben ailemi aramamakla doğru mu yapıyorum.. 1 ay olacak neredeyse..
Ve ben eşimin inadını nasıl kırabilirim.. Ailemle aralarını nasıl yapabilirim..

Bu duruma çok üzülüyorum.. Her akşam ağlayasım geliyor.. Kahroluyorum resmen.. Ailemi çok özlüyorum..

ben sana ailenle görüşme demiyorum istediğin gibi git görüş (eşimin şehir dışına çıktığı zamanlar oluyor) kal ama ben görüşmem" dedi..
adam resmen mutlu evliliğin sırrını çözmüş,siz bozmak istiyor gibisiniz.
kimsenin arasını yapmaya kalkmayın kimseyle.
mutlu mesut yaşayın eşinizle.

Annenin vajinusmus probleminle alakalı "yapmadan beni arama, hadi kızım sen yaparsın" tavrı bana absürd ötesi geldi.

Evliliğinin hayrı uğruna araya girmemeleri çok güzel ama seni hiç arayıp sormamaları ne alaka? Bence sana tavır koyuyorlar. Veya umursamıyorlar. Aklıma bunlar geldi.

Eşinin ailenle görüşmek istememesi seni cezalandırma şekli. Bundan sonra aile içi sorunlarını gidip babana yetiştirmezsin umarım. Ders olsun.

Bir süre eşini kendi haline bırak. Ama zaman zaman bu duruma üzüldüğünü söyle ısrarcı olmadan, inada bindirmeden. Sadece üzüldüğünü bilsin onu da sürekli söyleme tabi.

Ailen konusunda da esin konusunda da herseyi oluruna bırak ve rahatsızlığına odaklan. O daha önemli bence, diğerleri çözülür.

Konu sahibi eski konularinizi biliyorum. Siz sorunlarinizi ailenize yansittiginiz icin boyle bir duruma dustunuZ. Hatayi bastan yaptiniz. Esiniz ailenizle gorusmesin de siz niye aramiyorsuniz ? Aileniz arayi duzelteyim derken suclu duruma dusmus.

Eşin haklı görüşmemekte hakkımda konuşan biriyle bende görüşmek istemem şahsen.

Ailen seni aramıyorsa sen arayacaksın. Belki onlar da eşinin tavrına kırgın ve onun seni engellediğini aratmadığını düşünebilirler. Annen öyle demiş olabilir de saçma geldi bana da.

Eşiniz haksız değil. Çok üstüne gitmeyin bence. Zamanla yumusar. Ama siz de evin içindeki şeyleri bundan sonra ailenize yansitmayin.

Bir gün iyi
Bir gün kötü

Günlük aile rutinini buraya yazmak rahatlatıyor demek.

Yerinde olsam yapmazdım.

Seni yakından tanıyanlarla dertleşmen daha doğru

Bura çok geniş yelpaze,

Eski konularınızı da biliyorum. Siz psikolog randevusu almıştınız ne oldu?? Yoksa bu da bütün kararlarınız gibi iki günlükmüydü?
Çok yanlış davranıyorsunuz eşinize, ailenize:KK43:
Hepten çocuk oyuncağına çevirdiniz evliliği. Bir gün küs bir gün barışık.
Az sakin olun, olgun olun. Şunuda kulağınıza küpe edin. Eşinizle sorunlarınızı (çok büyük olmadığı müddetçe) ailenize yansıtmayın. Siz iki gün sonra barışıyosunuz sonra ayıkla pirincin taşını...

Baya yüz göz olunmuş.herkesin herşeyden haberi var.nasil toparlanır dersen zaman derim.ve aileleri kişisel problemlerinizden uzak tutun.uzman yardımı aileden daha faydalı olacak emin olun

sylvia_plath sylvia_plath canım öyle diyorsun ama onlar görüşmeyince ben çok üzülüyorum yani ailemin tek damadı sonuçta..

Y yazfey eşim görüşmezse birşeyler eksik kalacakmış gibi hissediyorum canım..

kendinehas kendinehas öyle yapmaya çalışıyorum ama içim çok buruluyor..

C Coconutoil annemin bana öyle demesine bende çok sinirlendim.. belkide o yüzden hiç aramıyorum yani ama niyetinin de kötü olmadığını biliyorum.. bana çok iyi ders oldu..

DuyEk DuyEk haklısın canım rahatsızlığıma odaklanmam ve dediklerini yapmam lazım tavsiyen için çok saol..

Daughter of your father Daughter of your father aynen canım maalesef.. çok üzücü bir durum..

Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_ evet dediğin gibi oldu canım ama şimdi bunu döndürebilir miyim acaba diye düşünüyorum..

yazarhanim35 yazarhanim35 ben keşke aileleri hiç karıştırmasaydım işe..

O onlygirl babamda sinirle konuştu aslında biraz da ben galeyana getirdim sanırım..

sitesakini sitesakini zamana bırakmak en iyisi sanırım..

Umberlee Umberlee gidiyorum zaten ama vajinusmus için ara verdim..

Calamityy Calamityy zaten bir daha sorunlarımı aileme kesinlikle yansıtmamayı düşünüyorum.. iki günlük değildi tabiki kararım.. sadece vajinusmus tedavisi girdi araya..

Evcilpiton Evcilpiton uzman yardımına ara vermek durumunda kaldım ancak dediğiniz gibi zamana bırakacağım..

ailemle iletişim kurmalı mıyım yani? Yoksa biraz daha arayıp sormasam mı şu vajinusmusu yenene kadar..

Ailenle vajinusmusun ne alakasi var ?
Tabiki ailenizle gorusun. Anne baba onlar yahu. Aramama sebebiniz ne ?
Cnm annem bana o sıkıntını çözmeden beni arama dedi ya, ondan diyorum..
Babam da evime iyice alışayım diye bir süre aramama kararı filan almış öyle işte ondan..

Aileyi aramama sebebi olarak duyduğum en saçma neden bu.Ara yahu.Olur mu öyle şey.Annen de bir hoş yani.
Diğer konuya gelince,malesef asıl hata sende.Herşeyi niye anlatıyorsun ailene.Sen onların canısın.Sen affedersin kocanı ama onlar seni o kadar üzdüğünü duyup affedebilir mi?Baban keşke yaptığı o konuşmayı eşinin babasıyla değil direk eşinle yapsaymış illa yapacaksa.Kriz yönetemiyorsun gkk'cım sen.Biraz akışına bırak.Neyi zorla yaptırabildin şimdiye kadar eşine.Zorla huzursuzluk çıkaracaksın.Yapma bırak izle bekle.

Back