Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İçim darılıyor, bir mengene sıkısmıs gibi hissediyorum kendimi caresizim:((
Merhabalar. Üyeliğim yeni ama yeni üyelerden degilim.kendimi açıklamaktan çekindiğimden yeni bir nick aldım.Ben dertlerini samimi arkadaslarıyla bile paylasan biri degilim. 2yıldır kadınlar forumunu takip ediyorum ve artık içimi dökebilmek istiyorum.belki yardırganıcam eleştirilecem yinede her seye ragmen içimdelileri dökebilmek istiyorum. Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum.35 yasındayım mesleğim öğretmenlik.6 kardesiz en kücükleri benim.2 kız 4 erkek den sadece en büyükleri evli 5 kardes bekarız ve ailemizle birlikte yaşıyoruz.Sıkıntılı bir cocukluk gecirdim.okul-eğitim hayatımda zorluklarla gecti.ailem kız cocukklarına deger veren bir aile olmadılar hiç.Anneminse her zaman kız evladı annesi olmayı hak etmediğini düsündüm.Kız ve erkek cocukları arasındaki dengeyi hic koruyamadı.kız cocuklarını; gezmez, dısarıya cıkamaz, arkadsına akrabasına misafirliğe tek basına gidemez, erkeklerle konusmaz baskısıyla yetiştirmeye çalıştı ve öylede yaptı.ilkokul 5 sınıftayken baksa sehirdem halam bize gelmisti 20 günlüğüne kalmaya ozamanlr benden 4 yas buyuk olan erkek kuzenimle birlikte.Aynı evde kalmanın verdiği sartlarda kuzenim benle konumsak sohbet etmek isterdi ben cekinerek de olsa kacamak sölediklerine cevap verirdim.birgün annem beni kapının önünde tek basıma yakaladı ve bana azgına gelen herseyi söledi.ben utanmıyormusumda halamın ogluyla konusmaya terbiyesizmisim o….musum. babam bana kuzenimle konusuyorum diye cok kızyormus.(babamın böle bisi söylemediğine eminim) halamın benim icin ne kadar terbiyesiz kız oglumla konusuyor onu ayartmaya çalısyor vs vs… gibi düsünüyormus gibi bir çok sey söylemisti.ben daha ozamanlar 10-11 yasındaydım ve geliskin bir kızda değildim ergenliğe bile girmemistim.hep eve kapalı sokaga cıkmayan bir cocuk olarak büyüdük ablamla ben. Sadece okula gönderiler ALLAH razı olsun. Ortaokul ve liseye giderken annem kapanmam için cok baskı yaptı. O zamanlar arkadaslarımdan utandıgım için kapanmakda istemiyordum.liseye giderken bir sabah okula gitmek için hazırlandıgımda annem kızgın bir sekilde basımı kapatmamı söyledi bende kabul etmeyince bana”ALLAH SENİ HİÇBİR SEYE MUVAKKAT ETMESİN “ diye beddua etti.moralim cok bozuk bir sekilde evden cktım.aynı sınıfta oldugum ve mahallemizde oturan samimi arkadasım yolda neden moralimin bozuk oldugunu sordu söylemek istemesemde ısrarları neticesinde annemin bana sölediği sözü söyledim.ve arkadasım çok sasırdı annen nasıl sana öle beddua edebildi dedi ve bana ne yaptın diye sordu HİÇ dedim .Ben olsam dayanamaz aglardım dedi.Bense aglamamın birsey ifade etmiyecegini bildigim için içime TAŞ GİBİ OTURSADA gıkım cıkmadı.Aglamadım o gün ama acısı hiç içimden çıkmadı. Sonraki yıllarımda ise alıştım artık annemin beddualarına.Onun istediği bir seyi yapmadıgımızda yada yaptıgı haksızlıklara karsılık verdiğimizde biz kızlarına her zaman en ufak sedye beddular etti.Ama erkek cocuklarına bir kez olsun azgından beddua cıktıgını duymadık.(etmesinde rabbim korusun)Utanarak söylüyorum ağabeylerim annemin azgına, ölmüs annesine, dinine kitabına küfrettiler ama annem bir kez olsun onlara ah etmedi biz kızlarına ise en ufak bir olayda hemen bedduasını yapıverdi.büyük abimin eşiyle anlasamadı gelin-kaynana meseleleri yüzünden. Gelinine bisi diyemedi kötü kaynana olmak istemez hiç gelinine karsı hep iyi olacak ona hak sahibi olmıcaktır öle der.Gelinine kızıp hic sucu olmayan olaylardan bile haberi olmayan ablama ALLAH SENİ KİMSEYE NASİP ETMESİN, EVLENEMEZSİN İNSALLAH diye bedduasını etti.nedeni ablamda evlenip baskasının canını yakmasınmıs gelini onun canını yakıyormuş. Çok fazla detaya girdim sizleri sıktım biraz yasantımla ilgili bilgi vermek istedim. Okuma zahmetinde bulununlardan özür diliyorum.izninizle devam etmek istiyorum.
Ablam suan 49 yasında iyi anlasıyoruz.Anlasmak zorunda hissediyorum.onun hayatı benimden daha zor gecti.daha cok ezildi aile içinde.liseden sonra okutmadılar.hep evde gecti hayatı gezmek dısarı cıkmak nedir bilmedi çok uzun zaman.ailem bize cocukken kıyafet bile almazlardı.olmadıgından degil annemin önemsemediginden. Genc kız oldu kızlarım giysinler sevinsinler diye dusunerek bir kıyafet bile almadı.alınan bir etegi ikimiz giymek zorundaydık.ama erkek cocuklarına her sene takım elbise yapılırdı.onlar erkekti gezcekti tozcaktı onlara lazımdı.kızlar evde duruyor napcaklardı kıyafeti ancak okul için lazım olanları zoraki alırlardı.Şimdi şükürler olsunki RABBİME çok iyi durumdayız. Sıkıcı gecmisde yaşanmis detaylardan sonra bugunlerime nasıl geldiğime ve bugunlerimden bahsemek istiyorum.üniversiteyi ailemin yanında okudum.Okuyabilmek için buna mecburdum.Annem okuyacaksa burada okuyacak yoksa baksa sehirde okumaya gidemez diye baskı yapıyordu.basarılı bir örgenciydim ve ünv sınıfında sadece 3 tercih yapabildim şükürki tercihlerimi tuturuabilmistim.ve ünv hayatım basladı. Sosyal bir öğrenci olamadım hiç okuldan eve evden okula bir hayatım oldu.hafta sonarlı ise ailem tarımcılıkla ugrasıyordu zorunlu olarak onlara yardım etmekle gecti.Ünv hic öle erkek arkadas edinebilmek gibi cabam ugrasım olmadı.Bir gun ablamla ölesine bu konulardan bahsederken bana sakın kimseyle sevgili olma babam seni uzaklara tanımadıklarına vermez dedi.Bende o zamanki cahillikle inanadım ve gelen 1-2 arkadaslık teklifini kabul etmedim.Şonradan anladımki ablamın bana öle söylemesindeki sebeb daha çok kendini düsünmesiydi.Çünkü benim baksa sehirden biriyle tanısıp arkadas olup uzakalra gitmemi istemiyordu.Yanlız kalmaktan korkuyordu. Halada istemiyor. Sükürki okulumu bitirdim göreve atandım.Evet atandım ama yine kendi sehrime.NEDEN mi çünkü baksa il tercihinde bulunamadım.bu sefer annemden babamdan cekindiğimden degil ABLAM başsa ile gitmemi istemediginden.tercih formunu doldururken basımda bekledi baksa il yazıp gidersen sana hakkımı helal etmem dedi.(ablam annem gibi bakmıstır bana aramızda 15 yıl var)basvuru formunu teslim etmeye giderken ünv bir arkadas aradı beraber gidip verelim dedi.Ablam tek basıma gitmem için ısrar etti arkadsımın beni caydırıp baksa il yazdırmasından korkuyordu. 5 il tercih hakkımız vardı ve sadece 1 il yazmıstım. O dönem kriz zamanıydı 2001 yılı ve dururmumu bilen arkadaslarım hepsi 1 il tercihiyle aptallık yaptıgımı sölüyorlardı.RABBİM dualarımı kabul etti ve atandım.60 km uzakta bir ilecede göreve basladım ama yine hayat aynı gidiyordu. Ailemle kalıp gidis gelis yapıyordum.Evden okula okuldan eve.bir hafta sonu arkadasla bulusup sinemaya bile gitmeye izin verilmezdi.
4 sene sonra babam felc gecirdi. Bu kötü bisiydi tabiî ki çok üzüldüm.babam iyilesti ama dısaır cıkamıyordu sadece ev içinde dolasıyor kendi her türlü ihtiyacını görebiliyordu.babamın eve bagımlı kalması neticesinde kendi benimle birlikte gelemediginden işlerimi (fotokopi cektirmek dahi olsa önceden babamla gitmek zorundaydım) kendim halletmek zorunda kaldımYinede dısarı tek cıkamıyordum nere gidersem ablamla birlikte gitmek zorundaydım.gerci bundanda sikayetci degildim.Ablamda artık insan gibi yasamaya baslabilcekti bu sayede. 10 yıl oldu çalısmaya baslayalı hala nere gidersem ablamla gitmek zorundayım… Çalışmaya baslayınca artık özel ihtiyacarımı da karşılayabiliyordum.Ablamınkileri de… Annem kız evladım var diye düsünmediği için bizleri kendime ne alırsam ablamada aynısından aldım hatta kendisi ne istiyorsa aldım.Yeterki oda mutlu olsundu. Yüzü bir nebzede olsun gülsündü.Hiç bir zaman aramızda ayrımcılık yapmadım. Kendime 2 aldıysam oda 2 aldım..maasımdan artırıp para biriktirmeye çalıştıgımda ise vicdan azabı cektim… benim param var ama ablamın yok die. Ben sanslı cıktım okutuldum ama o liseden sonra okutulmamıstı.onun yerinde bende olabilirdim diye düsünerek vicdan azabı cektim.biriktirebildigim paradan onada yatırım yaptım.kendim icin altın yapmaya çalsırken onada yaptım. Suan çok sükür onunda ufakda olsa bir yatırımı var. Halada onun içinde yatırım yapmaya devam ediyorum.Suan 150 gr gibi altını var yatırım olarak.bu durum beni yorsada her sey para demek degil diyorum…ikimizede ceyiz dizdim. Ablamın ceyizi bitmis durumda sadece bazı kücük ev alaetleri ve sonradan alınması gereken seyler kaldı. Kendiminkini ise imkan oldukca tamamlamaya çalısyorum.Annem ceyiz adı altında bir iğne bile yapmadı ablama bana yapmak zorunda deildi elbete calsınca yapsın die düsünmüs olabilirdi ama ablam icin yapmalıydı diye düsünüyorum.yaklasık 30 sene ablam annemin destekcisiydi eli ayağı gibiydi.ne cocuklugumda ne simdi anne yemegi nedir bilmem ben ablam hazırlamıstır hep ev işlerini hepsini ablama bırakmıstır annem.Kendim için ceyiz dizerken ablamın imrenmesini içlenmesini istemediğimden önce onun ceyizini dizmeye basladım.kendine ne aldıysam aynı kalitede aynı degerde aldım ablamın ceyizinede…
arkadaslar umarım sıkılmadan okursunuz.sizlerle paylasacagım okadar çok sey varki suan pc den ayrılmak zorundayım.sizlerle sıkıntımı paylasmaya devam etmek istiyorum en kısa zamanda görüsmek üzere...
Herkesin hayatinda SIKINTILAR, yokluklar oluyordur elbet ama benim en cok saskinligim annenizin yaptigi evlat ayrimi ve yavrularina ettigi beddualar. Yazik cok yazik öyle anneye yaziklar olsun. Ablanizi anliyorum ama keske oda sadece kendini düsünerek hareket etmese.
Sana çok radikal bir çözüm söyleyebilirim. Ailenden ayrı bir eve geç ve kendi hayatını kur.
Bu şekilde zaten mutlu değilsin ve zaten halihazırda beddua alıyorsun. Kalsan da gitsen de nasılsa hayırlı evlat olmuyorsun.Kimseyi memnun edemiyorsun. O halde git ve en azından "sen" memnun ol.
Ablan kendi yaşanmamışlıklarını senden çıkarıyor olabilir veya yalnız kalmamak için seni yanında tutuyor olabilir. Ama hayata 1 kez geliyoruz ve zaman hızla akıp gidiyor. Henüz evlenip çocuk sahibi olabilecek yaştasın.
Ve ...49 yaşında kadına çeyiz düzmek de nedir artık ? Kendini düşünme zamanın gelmiş de geçmiş bile !
yazdıklarına çok üzüldüm annen eski zihniyette erkek ailein soyunu sürdürür kız gider başka bir ailenin soyunu sürdürür o yüzden kız misafir gibidir annen deo gözle bakmış ablana gelince anladığım kadarıyla sdünyayla bağlantısı yok malesef tek destekçisi bağlantısı sensin sen de leinden geleni yapmışsın artık yolunu çizme zamanın geçiyor yoluna bakmalısın yoksa çok geç olabilir
ben senın yerınde olsam ablamı da yanıma alır baska sehre tayinimi isterdim ablama da bir iş bulurdum ordan..lise mezunu olması hiçbir yerde işe giremeyecegı anlamına gelmıyor. kendını de ablanı da esaretten kurtar bakarsınız kısmet cıkar sonra da evlenırsınız, ama şöyle dersen ben önce kısmet bulur evlenırsem ablam naapıcak dıye once ablanla bunları konus kendıne guvenıyorsa gelsın senınle
nasıl bir hayattır bu_???? öğretmen olmuşsun,ekmeğini kendin kazanıyosun ama sen hala ezik gibi her şeye boyun eğiyosun..yapma cnmm
ayrı eve çıkmanın vakti gelmişde geçiyo bile...ömrünü o evde çürütme..hayır değerini bilse ailen içim acımıcak ama oda yok!!yapma etme... bak yaşın daha hala genç sayılır..evlenebilme yaşındasın...bakarsın karşına düzgün birisi çıkar mutlu olursun inşallah...
sen bunu hak ediyosun..çok fedakarlık yapmışsın...ama karşıılığını görememişsin..artık kendin için yaşa!!!!!
nasıl bir hayattır bu_???? öğretmen olmuşsun,ekmeğini kendin kazanıyosun ama sen hala ezik gibi her şeye boyun eğiyosun..yapma cnmm
ayrı eve çıkmanın vakti gelmişde geçiyo bile...ömrünü o evde çürütme..hayır değerini bilse ailen içim acımıcak ama oda yok!!yapma etme... bak yaşın daha hala genç sayılır..evlenebilme yaşındasın...bakarsın karşına düzgün birisi çıkar mutlu olursun inşallah...
sen bunu hak ediyosun..çok fedakarlık yapmışsın...ama karşıılığını görememişsin..artık kendin için yaşa!!!!!
Kesinlikle bende arkadaşa katılıyorum. Ablan 49 yaşında olduğuna göre sende 30 lu yaşlardasın. Okumuş öğretmen olmuş gelecek nesilleri yetiştiren birisiniz artık...Kendine güven ve 60 km uzaklıkta okula hergün gidip gelmektense oraya yakın bir ev kirala evlenip bir yuva kurana kadar ablanla beraber de oturabilirsin. Ablan için çeyiz düşünme zamanın geçmiş bence, biraz kendini düşünmeye başla..
Kesinlikle bende arkadaşa katılıyorum. Ablan 49 yaşında olduğuna göre sende 30 lu yaşlardasın. Okumuş öğretmen olmuş gelecek nesilleri yetiştiren birisiniz artık...Kendine güven ve 60 km uzaklıkta okula hergün gidip gelmektense oraya yakın bir ev kirala evlenip bir yuva kurana kadar ablanla beraber de oturabilirsin. Ablan için çeyiz düşünme zamanın geçmiş bence, biraz kendini düşünmeye başla..
Canım 35 yaşındaymış arkadaş belirtmiş nasıl bir yaşantı bu anlayamadım bence zaten ablası içinde elinden geleni yampmış ablası 50 yaşına gelmiş çeyiz düzüyor halen , kendisinin yerinde olsam başka bir yere tayinimi isterdim hatta başka bir şehire eminim ona daha iyi gelecektir isterse ablasınıda alsın yanına. okumuş ekmeğini eline almış ailede olsa kendini ezdirmemesi lazım.
Neden 2.üyelik aldın anlamadım? Bunları anlatmak için neden 2.üyeliğe ihtiyaç duydunki... İlk üyeliğinle bu konuyu açsaydın kimse sana bişey diyemezdi. İkinci üyelik olduğu için bu üyeliğini iptal ederler.
Konuya gelince annen aşırı geri kafalı ve sabit fikirli. Erkek egemendir zihniyetinde olan bir insan. Ettiği beddualar da kendini bulur hiç merak etme. Ablanla beraber ayrı bir şehre tayinini iste. Ve taşının o evden. Yepyeni bir hayat kurun kendinize. Bundan sonraki hayatınızda huzuru görün bari.
Annen gibi anneliğin "a" sından anlamayıp da anne olan insanları gördükçe anne olmak için yanıp kavrulan arkadaşlara daha beter üzülüyorum!!!!!!!!!
Annen Kendini Geliştirememiş Geri kafalı bir insan emin ol kendinede önem vermiyordur Kadın olduğu için...! Annene de Annanen Böyle davranmıştır oda gördüğünü size uyguluyordur. Ama Annenin düşünce yeteneği hiç yoook. Ben Okuyamadım erkek eline baktım ezildim Kızlarım ezilmesin diye düşünmemiş Ben O Kadına Anne Bile Demem... Sen Çok iyi bir Kardeşmişsin Ablanıda okutmamışlar sahip çıkmışsın. Ablanı yanından Ayırma Şark Görevine Gidersen bile Kız kardeşini Yanına al ayırma yanından derim yazık onunda senden başka kimsesi yok tutunacak dalı yok sensiz kendini eksik hisseder.Sen onun eli ayağısın
Yazdiklarini okudum ve cok uzuldum, sana ve ablana o cocuklugunu kimse geri veremeyecek elbette. Annenin cocuklugune inmek lazim aslinda, anne sut verdigi icin bedduasi tutmaz derler. Tabi senin annen size sut verdi mi yoksa sadece erkek evlatlarini mi emzirdi off offf Allah sabir versin espirisi bile can yakici