• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçerde sınav, dışarda Nevruz hareketliliği Sınava girecek öğrencilere pamuk dağıtıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
ÜNİVERSİTEYE giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10:00’da başladı. Nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme Meydanı’na yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi’nde sınava girecek öğrencilerin velileri ise duruma tepki gösterdi.

İçerde sınav, dışarda Nevruz hareketliliği

Bulut MÜLHİM/İSTANBUL, (DHA)

Miting alanına katılımların yoğun şekilde gerçekleştiği 10. Yıl Caddesi üzerinde bulunan okulda sınava girecek öğrencilerin yakınları büyük stres yaşadı. Miting alanında görevli olanlar da kendi imkanlarıyla, okul önünden miting alanına geçen kalabalığa uyarılarda bulundu. Bir vatandaşın ise üzerinde ’Sınav var’ yazan bir karton kutuyu miting alanına gelen vatandaşlara gösterdiği görüldü.

ÇOCUKLARA PAMUK DAĞITMIŞLAR

Okul önünde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler ise yetkililere adeta ateş püskürdü. Çocuklarının emeklerinin iki saatlik bir sınava bağlı olduğunu söyleyen veliler, "İnsanlar bayramlarını kutluyorlar. Onlar da haklılar. Sabahtan beri buradaki rezilliği izliyoruz. Sınavda çocuklarımız tedirgin oluyorlar. Biraz önce havai fişek patlattılar. Bunu yapan ÖSYM, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu okula sınavı vermemesi lazım. Bunu bile düşünemiyorlar" şeklinde konuştular.

Okul önünde bekleyen bir başka veli ise isyan ederek, "Çocuklara pamuk dağıtmışlar. Kulaklarını tıkasınlar. Çocukları buraya verenler utansın. Ortada bir tane polis yok. Polisler gelsin buradaki insanları sustursun. 155’i arıyoruz. Bilgimiz var. Hiçbir şey yapamayız diyorlar" şeklinde konuştu

Bugün İstanbulda sınava girecek öğrencilere üzüldüm açıkcası, bi taraftan akp mitingi hareketliliği bi taraftan nevruz... umarım sağsağlim atlatabilirler

milli eğitim bakanı uyarıda bulunmuş aslında dün ses vs olmasın diye hassasiyet gösterilsin diye
ona rağmen mi yapılmış
çocuklara üzüldüm umarım soun yaşamamışlardır

Elinde pkk bayrakları dolaşanlara, sınav günü havai fişek patlatanlara polis neden müdahele etmiyor soruyorum..

$ygs-kabusa-dondu-4189591.Jpeg

YGS kabusa döndü
Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) için Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenci velilleri, Nevruz kutlamaları için Kazlıçeşme Meydanı’na gelen grupların attığı sloganlara, ’çocuklarının dikkati dağıldığı’ gerekçesiyle isyan etti. Meydana 200 metre mesafedeki okuldaki sınavdan çıkan bazı öğrenciler, gürültüden dikkatlerinin dağıldığını, başarılı olamadıklarını, kendilerine kulaklarını tıkamaları için pamuk verildiğini söylediler.

YGS kabusa döndü

Grupların attıkları sloganları engellemek için öğrenci velileri kartonlara ’Sınav Var’ yazarak uyarılarda da bulundu. Bazı veliler de sınavın iptal olması için okul önünde imza topladı. Nevruz’un burada kutlanacağının daha önceden bilindiğini belirten veliler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, gereken önlemi almadığını, çocuklarının gürültü içinde bir sınav yaşadığından yakındılar.

Öğrenci velilerinden Funda Altun "Kaç yıldır çocuklarımız bu sınav için hazırlandı. Sınavın kesinlikle iptal olaması lazım. Çocuklar bu gürültüde sınava giriyor. Eğer adalet denen bir şey varsa bu okulda sınav olmaması gerekiyor. Çocukların emekleri boşa gidiyor" dedi.

GÜRÜLTÜDEN BAŞARISIZ OLDUM

Sınavdan gözyaşları arasında çıkan Pınar Özgün, "Kaç yıldır bu sınava hazırlanıyorum. Soruların bir çoğu parağraf sorularıydı. Kaç kez okumama rağmen gürültüden hiçbir şey anlamadım" dedi.

PAMUK DAĞITILDI

Sınav sonrası gözyaşlarını tutamayan Kübra Şen ise kendilerine pamuk dağıtıldığını belirterek, "Bu benim son sınavımdı. Gürültü yüzünden başarısız oldum. Neden bu sınav başka bir okula alınmadı" diye konuştu.

Dilara Sarıkaya da , "O kadar emeğimiz boşuna gitti" diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada, nevruz kutlamasına gelen gruplar ise bazı öğrenci velileri arasında tartışmalar yaşandı. milliyet

ay inanmıyorum ya
bu ne düşüncesizlik
bu çocukların hakkına girdiler resmen
miting yapacak günü mü bulmuşlar

gerçekten çok üzüldüm
insanların hayatlarıyla oynuyolar

bu nevruzu da kutlaya kutlaya bitiremediler
belli bi günü de yok belli ki
neden çocukların hayatını maffediyolar ya çok yazık gerçekten
bunun hesabını kim verecek şimdi

Son düzenleme:
2 gündür düşünüyorum ne olacak sınava giren gençlerimizin hali diye çok üzüldüm..

böyle olacağı belliydi ama bile bile lades, pamukta sesi engellemiyo zaten, keşke yanlarında kulak tıkacı getirselerdi

böyle olacağı belliydi ama bile bile lades, pamukta sesi engellemiyo zaten, keşke yanlarında kulak tıkacı getirselerdi

bence yasaktır öyle şeyler götürmek
ösym artık hiçbirşey kabul etmiyo sınava girerken

[video]http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/181918/ygs-2014-zeytinburnu-anadolu-lisesinde-yasanan-rezalet[/video]

Yazıklar olsun.

[video]http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/181918/ygs-2014-zeytinburnu-anadolu-lisesinde-yasanan-rezalet[/video]

Yazıklar olsun.

öcalan posterleriyle gezenlere neden polis müdahale etmiyo
üstelik sınav gününde
cidden yazıklar olsun

o çocukların hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum

üstelik sınav gününde
cidden yazıklar olsun

Birkaç video daha var, hep öğrenci velileri ve yakınları çekmiş. İddialara göre, polise şikayette bulunmuşlar ama polis yürüyüş yapanları uyarmak yerine velileri azarlamış. :19:
Neden böyle olacağını bile bile gösteri alanına yakın yerde sınav yapmışlar? Veya sınavı 1 hafta erteleyemezler miydi? Çocukların ahını aldılar bu sefer.

Birkaç video daha var, hep öğrenci velileri ve yakınları çekmiş. İddialara göre, polise şikayette bulunmuşlar ama polis yürüyüş yapanları uyarmak yerine velileri azarlamış. :19:
Neden böyle olacağını bile bile gösteri alanına yakın yerde sınav yapmışlar? Veya sınavı 1 hafta erteleyemezler miydi? Çocukların ahını aldılar bu sefer.

yok artık şikayete rağmen gelmemişler mi
bu kadar da olmaz ama
dün nabi avcının uyarıda bulunduğunu duydum ve sınav saatinden sonra toplanırlar diye düşündüm akşam saatlerinde filan
ama umurlarında olmamış demek ki
bu işin denetiminin yapılması gerekiyodu
sınavı ertelemek yerine mitingi dün yapsalarmış çok mu zordu sanki

kendimi onların yerini koydum da cidden ben olsam sinirdem çıldırırdım
çocuklar bir yıl boyunca belki de yıllarca sınava hazırlanıyo
bunların gürültüsünde sınavları maffolsun diye mi
eğlenceleri batsın

şimdi bu mağduriyet nasıl giderilir ki
sınavı yenilemezler
bu öğrencilere ayrı sınav hazırlasalar olmaz
çok üzüldüm gerçekten

üstelik sınav gününde
cidden yazıklar olsun

barış sürecini baltalamak istememişlerdir polisler:27::27:

Dışarı çıktım, çıktığıma çıkacağıma pişman oldum bugün. Arabayla çıkayım dedim baktım tem çok acayip şekilde aksaray yönünde kilit. Ben de metroya bineyim dedim. O ne kalabalık öyle herkesler hüloooo.. binemedim metroya. Eve döndüm. Yenikapıya akın varmış. Tek hareketlilik nevruz değil yani.

Yazık oldu ya. Bugün bir durulsaydınız. Çok üzüldüm sınav günü böyle şeylerin olmasına.

yok artık şikayete rağmen gelmemişler mi
bu kadar da olmaz ama
dün nabi avcının uyarıda bulunduğunu duydum ve sınav saatinden sonra toplanırlar diye düşündüm akşam saatlerinde filan
ama umurlarında olmamış demek ki
bu işin denetiminin yapılması gerekiyodu
sınavı ertelemek yerine mitingi dün yapsalarmış çok mu zordu sanki

kendimi onların yerini koydum da cidden ben olsam sinirdem çıldırırdım
çocuklar bir yıl boyunca belki de yıllarca sınava hazırlanıyo
bunların gürültüsünde sınavları maffolsun diye mi
eğlenceleri batsın

şimdi bu mağduriyet nasıl giderilir ki
sınavı yenilemezler
bu öğrencilere ayrı sınav hazırlasalar olmaz
çok üzüldüm gerçekten

Ben de kendimi öğrencilerin yerine koydum ve çok üzüldüm, ben olsam kahrolurdum kaç yıllık emeğim gitti diye. :50:

Dışarı çıktım, çıktığıma çıkacağıma pişman oldum bugün. Arabayla çıkayım dedim baktım tem çok acayip şekilde aksaray yönünde kilit. Ben de metroya bineyim dedim. O ne kalabalık öyle herkesler hüloooo.. binemedim metroya. Eve döndüm. Yenikapıya akın varmış. Tek hareketlilik nevruz değil yani.

Yazık oldu ya. Bugün bir durulsaydınız. Çok üzüldüm sınav günü böyle şeylerin olmasına.

yenikapıda erdoğanın mitingi var şu anda ama 5te başlamış heralde
sabahtan mı gidiyo bu millet
canlı yayında bakıyorum da acayip kalabalık

öğlen de bdpliler kazlıçeşmede nevruz mitingi yapmış

Yazıklar olsun gerçekten.O çocukların emeklerine gözyaşlarına kıyamam ben ,hakları kimsede kalmaz inşallah.Hepimiz o yollardan geçtik o stres zaten yeterince zor bir de böyle bir düşüncesizlik olmasına inanamıyorum.

yenikapıda erdoğanın mitingi var şu anda ama 5te başlamış heralde
sabahtan mı gidiyo bu millet
canlı yayında bakıyorum da acayip kalabalık

öğlen de bdpliler kazlıçeşmede nevruz mitingi yapmış

Evim otoyolu görüyor. Bayrampaşa tarafındayım. Bugün sabahtan beri aksaray yönü çok tıkalıydı. Ben de anlayamadım neden o kadar erken saatlerde dolu olduğunu.

Bir de metrolar hep aksaraydan boş dönüyordu seri şekilde durakta durmadan. Önlerinde servis dışı yazıyordu. Benim bineceğim durak da aksaray yönüne gitmek isteyenlerle doluydu inanamadım ya.

Back