• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç sıkıntısı huzursuzluk anksiyete :((

arlav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2016
146
58
98
37
7yıl önce erkek arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kötü depresyon geçirdim o zaman depresyonda olduğumun farkında bile değildim farkında olsaydım keşke gider tedavi olurdum ama ben olamadım ve panik atak geçirdim sonra hastane hastane dolaşınca bişeyim çıkmayınca psikiyatıra yönlendirdiler ve doktor bana panik ataksın dedi ve ilaç başladı ilk zamanlar iyidim ama sonra tekrar geçirdim ilaç değiştik yine iyi oldum sonra yşne tekrar ve bu döngü şeklinde devam etti ama son 2senedir anksiyete geçiriyorum sık sık ama bazı günler iyi hissediyorum ama bazı günlerde içim sıkılıyor daralıyorum mutsuz hissediyorum midem tuhaf oluyor iştahım gidiyor vücuduma sıkıntı basıyor karıncalanma oluyor bu durumu yaşayan var mı nasıl atlatıyorsunuz allah rızası için yardım edin

Aklina kotu seyler gelince üzerinde durmamaya calis,maalesef oyle kolay degil gecmesi ama hemen tedaviye baslarsan ilerlemeden kontrol altina alabilirsin.

Aklina kotu seyler gelince üzerinde durmamaya calis,maalesef oyle kolay degil gecmesi ama hemen tedaviye baslarsan ilerlemeden kontrol altina alabilirsin.
doğru söylüyosun hep bu aklımıza takılan düşünceler..tedavi oluyorum cnm bırakmadım daha doğrusu bırakamıyorum ilaçlarımı

doğru söylüyosun hep bu aklımıza takılan düşünceler..tedavi oluyorum cnm bırakmadım daha doğrusu bırakamıyorum ilaçlarımı
Genelde haplara bagli olmayin kafanizda bitirin diyenler cok olur. Ama olmayinca olmuyor dr. Gozetiminde hapda kullanilir tedavi olurken zaten zamani gelince haplarida birakirsin.
Panik atak icin mi hap kullaniyorsun anksiyete icinde kullaniyormusun?
Bide duanin gucune inaniyorum ben ozellikle inşirah suresini oku bol bol ve unutma kimse icin aglayip sizlanmaya degmez oncelik sensin sen iyi olursan hersey guzel gorunur gozune. Allah yardimcin olsun .

Anksiyete için 2 sene ilaç kullanıp hamile olduğumu öğrenince ilacı hemen bırakmıştım.Hamileliğim boyunca da hiçbir sorun yaşamadım.Doğumdan sonra bende bir iç sıkıntısı,iştahsızlık,mide bulantısı,ishal,çarpıntı,kilo kaybı,yaprak gibi titreme,yüksek tansiyon,ağlama krizleri baş göstermeye başladı.Anksiyete iken bile ben bunların hiçbirini yaşamamıştım(Allah düşmanıma vermesin) Sürekli acillerdeydim,bu arada hastalık hastası olup çıktım.Midem ağrısa mide kanseriyim diyorum sırtım kolum ağrısa kalp krizi geçiriyorum diyorum aklına gelebilecek her kötü hastalığı kendimde var sanıyordum.Kendimi geçtim bebeğimin gayet normal olan davranışlarına bile takıktım,sürekli internetten epilepsi ve spastik çocuk hareketlerine bakıp bebeğim acaba hasta mı diyordum.Velhasılkelam ağır derecede doğum sonrası depresyonuna(postpartum) girdiğimi öğrendim doktora gidince.10 mglık hapı verip yolladı adam beni ama yok bir gün iyiysem 3 gün berbatım.Başka doktora gittim bu ilaç bu dozla senin depresyonunu geçirmez dedi,ilacın dozunu yükseltti.Panik anında olan durumlar için de(çarpıntı kaygı vs) sakinleştirici verdi günde 3 defa alabilirsin diye.Ve ben şu an bana sihirli bir el dokunmuş gibiyim.Eski ben gibi hissediyorum.Siz de sakinleştirici acil durum ilacı isteyin doktorunuzdan,bağımlılık yapmayanlardan tabi.

Genelde haplara bagli olmayin kafanizda bitirin diyenler cok olur. Ama olmayinca olmuyor dr. Gozetiminde hapda kullanilir tedavi olurken zaten zamani gelince haplarida birakirsin.
Panik atak icin mi hap kullaniyorsun anksiyete icinde kullaniyormusun?
Bide duanin gucune inaniyorum ben ozellikle inşirah suresini oku bol bol ve unutma kimse icin aglayip sizlanmaya degmez oncelik sensin sen iyi olursan hersey guzel gorunur gozune. Allah yardimcin olsun .
çok tşk ederim güzel sözlerin için evet kimse için değmiyor aslına bakarsan geçmiş pek gelmiyor aklıma unuttum gitti gelecek kaygısı yıpratıyor ben ne olacam diye sırf bu hastalığım yüzünden kimseyi kabul etmiyorum evliliği reddeiyorum evlilik korkusu var hamile kalsam ilaç alıyorum bırakamam vs hep geleceğe dair düşünceler işte..hem panik atak için hem anksiyete için ilaç alıyorum gerçi anksiyete için xanax almıştım 2ay oldu bırakalı şimdi sadece panik atak için alıyorum evet duaya çok inanan bir insanım namazımı kılarım kuranımı okurum inançlı biriyim inşirah süresini bugün okudum ara ara okurum onu

Anksiyete için 2 sene ilaç kullanıp hamile olduğumu öğrenince ilacı hemen bırakmıştım.Hamileliğim boyunca da hiçbir sorun yaşamadım.Doğumdan sonra bende bir iç sıkıntısı,iştahsızlık,mide bulantısı,ishal,çarpıntı,kilo kaybı,yaprak gibi titreme,yüksek tansiyon,ağlama krizleri baş göstermeye başladı.Anksiyete iken bile ben bunların hiçbirini yaşamamıştım(Allah düşmanıma vermesin) Sürekli acillerdeydim,bu arada hastalık hastası olup çıktım.Midem ağrısa mide kanseriyim diyorum sırtım kolum ağrısa kalp krizi geçiriyorum diyorum aklına gelebilecek her kötü hastalığı kendimde var sanıyordum.Kendimi geçtim bebeğimin gayet normal olan davranışlarına bile takıktım,sürekli internetten epilepsi ve spastik çocuk hareketlerine bakıp bebeğim acaba hasta mı diyordum.Velhasılkelam ağır derecede doğum sonrası depresyonuna(postpartum) girdiğimi öğrendim doktora gidince.10 mglık hapı verip yolladı adam beni ama yok bir gün iyiysem 3 gün berbatım.Başka doktora gittim bu ilaç bu dozla senin depresyonunu geçirmez dedi,ilacın dozunu yükseltti.Panik anında olan durumlar için de(çarpıntı kaygı vs) sakinleştirici verdi günde 3 defa alabilirsin diye.Ve ben şu an bana sihirli bir el dokunmuş gibiyim.Eski ben gibi hissediyorum.Siz de sakinleştirici acil durum ilacı isteyin doktorunuzdan,bağımlılık yapmayanlardan tabi.
ayyyy hep bu korkularım var biliyo musun evliliğe dair doğuma dair kimseyi kabul edemiyorum ya beni ilaçlarımla kabul etmese diye ya günün birinde yüzüme vursa diye yeter kes şu ilaçları derse diye:(yaşadıklarınıza çok üzüldüm ve geçmiş olmaasına çok sevindim ben de bazı günler çok iyi hissediyorum ama bazı günlerde böyle kötü oluyorum sakinleşrici kullandım xanax ama 2ay oldu bıraktım sizin kullandığınız neydi bıraktınız mı acaba

ayyyy hep bu korkularım var biliyo musun evliliğe dair doğuma dair kimseyi kabul edemiyorum ya beni ilaçlarımla kabul etmese diye ya günün birinde yüzüme vursa diye yeter kes şu ilaçları derse diye:KK43:yaşadıklarınıza çok üzüldüm ve geçmiş olmaasına çok sevindim ben de bazı günler çok iyi hissediyorum ama bazı günlerde böyle kötü oluyorum sakinleşrici kullandım xanax ama 2ay oldu bıraktım sizin kullandığınız neydi bıraktınız mı acaba
Canım o korkularını yenmeye çalış bir şekilde.Terapi ile kurtulmak mümkünmüş.Kendine gençliğine geleceğine yazık etme.Henüz olmamış şeylere kafamızı yorduğumuz için oluşuyor anksiyete zaten.Dünü geride bırakıp yarını düşünmeden bugüne odaklı yaşamalıyız.Aklına bir şey mi düştü,anksiyeten mi coştu otur içinden defalarca Ya şafi çek,tesbih çek,elini kalbine koy 7 kere inşirah süresini oku ve içinden sürekli ben hasta değilim diye tekrarla,youtubeda meditasyon videoları var onları dinle ne söylüyorsa uygula(şmdi gözünüzü kapatın,burnunuzdan nefes alın,bir deniz kenarında olduğunuzu düşünün tarzı şeyler söylüyor) bunlar sana sunabileceğim rahatlama yöntemleri ama seni çok iyi anlıyorum bazen ne yaparsan yap geçmiyor o hisler.
Ayrıca teşekkür ederim,ben sakinleştiriciyi bırakmadım sürekli de almıyorum acil durumlar için o sadece.Vücudumun alışmasını istemiyorum bağışıklık kazanıyor sonra.

çok tşk ediyorum haklısın inançlı biriyim zaten sürekli dualar dilimde çok şükür dediklerini yapmaya çalışıyorum bazen kötü oluyorum her zaman değil şükür o videoları da izleyecem inş

7yıl önce erkek arkadaşımdan ayrıldıktan sonra kötü depresyon geçirdim o zaman depresyonda olduğumun farkında bile değildim farkında olsaydım keşke gider tedavi olurdum ama ben olamadım ve panik atak geçirdim sonra hastane hastane dolaşınca bişeyim çıkmayınca psikiyatıra yönlendirdiler ve doktor bana panik ataksın dedi ve ilaç başladı ilk zamanlar iyidim ama sonra tekrar geçirdim ilaç değiştik yine iyi oldum sonra yşne tekrar ve bu döngü şeklinde devam etti ama son 2senedir anksiyete geçiriyorum sık sık ama bazı günler iyi hissediyorum ama bazı günlerde içim sıkılıyor daralıyorum mutsuz hissediyorum midem tuhaf oluyor iştahım gidiyor vücuduma sıkıntı basıyor karıncalanma oluyor bu durumu yaşayan var mı nasıl atlatıyorsunuz allah rızası için yardım edin
bende anksiyete hastasiyim daha dogrusu yaygin anksiyete .. bazen bende o kadar bunaliyorumki anlatamam.. birde okb var bende.. kendimi ise veriyorum.. kitap okuyorum.. muzik dinliyorum.. bunada sukur

bende anksiyete hastasiyim daha dogrusu yaygin anksiyete .. bazen bende o kadar bunaliyorumki anlatamam.. birde okb var bende.. kendimi ise veriyorum.. kitap okuyorum.. muzik dinliyorum.. bunada sukur
Neler yaşadığını anlayabiliyorum çok zor zaten bizi anca aynı bizim gibiler anlar ben de kitap okıyorum çok iyi geliyo bazen iyi hissediyorum hatta bazı günler diyeyim ama bazen arada bunalıyorum rabbim hepimize şifa versin

Back