İç sıkıntısı ile ilgili güzel bir makale

"Lâ ilahe illallah" sözü kendisini söyleyen kimseden doksan do.kuz belâ çeşidini defeder. Ki,bunların en hafifi kaygı ve üzüntüdür.
C. Sağir

Bakara Suresi 45: Sabır göstererek, namazı vesile ederek Allah’tan yardım dileyin! Gerçi bu çok zor bir iştir, fakat içi saygı ile ürperenlere değil.

Bakara Suresi 46:
İçi saygı dolu olan bu müminler, Rab’lerine kavuşacaklarını ve O’na döneceklerini iyi bilirler.

Bakara Suresi 153: Ey iman edenler! Sabır göstererek ve namazı vesile kılarak Allah’tan yardım dileyin. Muhakkak ki Allah sabredenlerle bereberdir.

Bakara Suresi 155: Biz mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz. Sen sabredenleri müjdele!

Bakara Suresi 156: Sabırlılar o kimselerdir ki başlarına musîbet geldiğinde, "Biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde elbette O’na döneceğiz" derler.

Bakara Suresi 177: İyilik (ve hayır), yüzlerinizi doğuya ya da batıya doğru çevirme değildir. Asıl iyilik; Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere iman eden, sevdiği malını Allah’ı hoşnud etmek için yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalan gariplere, isteyenlere ve boyunduruk altında bulunup hürriyetine kavuşmak isteyen köle ve esirlere veren, namazı hakkıyla ifa edip zekâtı veren, sözleştiği zaman sözlerinde duran, hele hele sıkıntı ve hastalık hallerinde, savaşın şiddetleri esnasında sabreden kimselerin davranışlarıdır. İşte onlardır imanlarında samimi olanlar ve işte onlardır Allah’ı sayıp günahlardan korunan takvâlılar!

(Suat Yıldırım)

Allah razı olsun şu anki halime tam bir cevap oldu. Bu yazı rahatlattı beni. Allahım sizinde sıkıntılarınızı gidersin.

Allah razı olsun şu anki halime tam bir cevap oldu. Bu yazı rahatlattı beni. Allahım sizinde sıkıntılarınızı gidersin.

Allah razı olsun arkadaşım
inşallah Allah hepimizin kederlerini, korku ve sıkıntılarını feraha çıkarır
yazandan da Allah razı olsun inşallah

Allahım gönlü darda olan her kuluna yardım etsin ...bazen imtahanlar çok zor oluyor yoruluyoruz hayattan o zamanlarda isyana düşürmesin...

yazınız için teşekkürler...

öyle güzel paylaşım olmuşki kardeşim,Allah razı olsun
okurken bile ağladım Rabbimin bir tek kelimesinin bize verdiği nimetler okudukça içimden sürekli ağlamak geliyor,
6 yıldır evlat hasretiyle yanıyorum ve yapılan tedaviler beni çok yıprattı sürekli ağlamk istiyorum ne yapıcam bilmiyorum.neolur bana dua edin kalbimin ferahı için yalvarıyorum

Son düzenleme:
acaba çokmu günahkarım ben içim öyle sıkılıyorki anlatamam. bu tedavi süreci beni çok yıprattı, insan sürekli ağlamak istermi??

Allahım gönlü darda olan her kuluna yardım etsin ...bazen imtahanlar çok zor oluyor yoruluyoruz hayattan o zamanlarda isyana düşürmesin...

yazınız için teşekkürler...

insanın gerçek karakteri imtihan anında belli olurmuş
Allah kalplerimizi kaydırmasın inşallah
teşekkürler

Allah yardımcın olsun, gönlüne ferahlık, huzur versin
hayırlı, salih, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu insanlar tam anlamıyla kavrayamazlar
elbet Allah en ince hesaplarla ayarlamıştır her şeyi
"İlahi Kudret yazmış, mürekkep kurumuş" der bir garip çoban, o halde dert etmek boşuna, hikmet aramak gerek, sabır ve ümitle beklemek gerek
inşallah hayırlı şekilde takva sahibi olacak evlatların olur
bir psikologla görüşmeyi deneyebilirsin

Allah razı olsun,
psikologla görüşmeyi düşünüyorum inşlh

başka bir konuda yazılmış olan mesajı alıntılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…