İç Kapı Rengi

tiwinky

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
296
1
116
39
Tekirdağ
Merhaba canlarım, uzun bir aradan sonra fikirlerinize yine ihtiyacım var. Daha önceden hatırlarsınız belki. Fayans renkleri hakkında sizden yardım istemiştim. Banyo ve mutfak fayanslarımız yapıldı. Eskitme bej rengi oldu. Çok güzel. Şimdi kapıları yaptırıyoruz. Başta krem olsun demiştim ama düşündükçe kararsız kaldım acaba beyaz mı yaptırsak. Kullananlar varsa bana fikir verebilir mi? Duvarlarımız dyonun belje beji olacak. Kapılar krem mi daha kullanışlı olur beyaz mı ?

Merhaba canlarım, uzun bir aradan sonra fikirlerinize yine ihtiyacım var. Daha önceden hatırlarsınız belki. Fayans renkleri hakkında sizden yardım istemiştim. Banyo ve mutfak fayanslarımız yapıldı. Eskitme bej rengi oldu. Çok güzel. Şimdi kapıları yaptırıyoruz. Başta krem olsun demiştim ama düşündükçe kararsız kaldım acaba beyaz mı yaptırsak. Kullananlar varsa bana fikir verebilir mi? Duvarlarımız dyonun belje beji olacak. Kapılar krem mi daha kullanışlı olur beyaz mı ?

Güle güle kullanın... Bence krem rengi daha kullanışlı ve hoş görünür. Naçizane fikrim a.s

Nişanlım da krem renginden yana. Ama iş arkadaşım kafamı karıştırdı. Kirli gibi durur, her renge uymaz beyaz daha iç açıcı falan dedi. Ben de sizlerin de fikrini almak istedim.

Nişanlım da krem renginden yana. Ama iş arkadaşım kafamı karıştırdı. Kirli gibi durur, her renge uymaz beyaz daha iç açıcı falan dedi. Ben de sizlerin de fikrini almak istedim.

Ben tam tersini düşünüyorum. Beyaz kesinlikle mutfakta tercih edilmemesi gereken bir renk bence. Oldukça riskli... Beyaz renkte, en ufak şey bile pis görünmesi için yeter...

canım merb.büyük bi kapı firmasında çalışmış biri olarak sana tavsiyem,açık ceviz renkte kapı kullanman.
beyaz yada bej kapıların renkleri birsüre sonra sararma olacak,sararma yapmaması için uv ışınları ile kurutulması gerekiyor bu tarz kaıların maliyeti 800 tl civarında.eğer panel kapı alacaksana açık beyazı tavsiye etmem,açık ceviz çok güzel duracaktır dolapların ve duvar renginle uyumlu olarak.
duvar boyanız krem olduğu için yakın tonlarda kapı kendini göstermez,bikaç ton koyu renkte seçmelisin ki kapı kendini göstersin ve şık dursun.ayrıca kapı rengi seçerken yer döşemelerin rengi baz alınırak seçilmelidir daha sonra duvar boyanız.
umarım yadımcı olabilmişimdir.

Açık renk evi daha ferah gösterir diye düşündük. Hep aklımızda beyaz ya da krem vardı. Parkeleri akağaç ya da batı çamı renginde düşünüyoruz. duvarlar bej olacak krem değil. o zaman krem güzel durmaz mı DML ?

canım,bak yerin zaten açık renk,kapılarda açık renkte hoş olmaz.sana tavsiyem açık yada koyu ceviz tercih etmen.illaki açık renk istiyorsan açık ceviz ama benim fikrim kesinlikle koyu ceviz güzel olacaktır.işyerinde ünlü mimarlarla çalışmaktan,az çok bu işi kaptım.
açık renk kapı, akçaağaçla parke ile güzel olmaz tatlım.
kapı firmasına gittiğinde görevlilerde sana yardımcı olacaktır.

zeminin açık renk olması zaten evini ferah,geniş ve aydınlık göstercektir.
ceviz tonlarında kapı ise zeminin ile duvar boyan ile uyum içinde şık duracaktır.
panel kapılarda beyaz renkleri asla tavsiye etmem,iki yıl sonra tekrar kapılarını değiştirmek durumunda kalıcaksın emin ol.

canım bak sana bir resim koydum.burda zemin koyu kapı açık ve gördüğün gibi duvar ile kpaı rengi arasında fark var.
zemin ile aynı renk kapı olucak ise suvarın koyu ton olması gerekir,eğer zemin açık duvar açık ise mutlaka koyu tonda kapı olması lazım.Eşim içmimar,tecrübe ile sabittir.süprizzzzz

Eklentiler

• $6.webp
    $6.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 605
Kapılarımız yapıldı zaten hazır sadece boyası yapılacak. açık ceviz boyayabilirler mi bilmiyorum. resmini bulabilirsem eklicem.

Nişanlımı ikna edebilir miyim bilmiyorum. Kreme takmış. Peki kapılar kremse parke ve duvar için ne renk önerirsiniz. odalar çok geniş değil.

canım ozaman parke ve duvar koyu renkte olmalı.mesela yer koyu ceviz yada maun tonlarında olabilir.önemli olan koyu renkte olmaması ve kapı rengi ile kontras durması.duvar rengini de yine kapı renginizden koyu tonlarda,mobilyalarınıza uygun seçmeniz gerekli.
canım ceviz renkte boyalar var,fakat en açık renkte olanı seçin çünkü boyalarda renk,pvc den daha koyu tonda çıkıyor.Açık ceviz pvc de açık tonlarda iken boyada daha koyu durabiliyor.burda önemli olan en açık ceviz rengini seçmeniz.

canım ozaman parke ve duvar koyu renkte olmalı.mesela yer koyu ceviz yada maun tonlarında olabilir.önemli olan koyu renkte olmaması ve kapı rengi ile kontras durması.duvar rengini de yine kapı renginizden koyu tonlarda,mobilyalarınıza uygun seçmeniz gerekli.
canım ceviz renkte boyalar var,fakat en açık renkte olanı seçin çünkü boyalarda renk,pvc den daha koyu tonda çıkıyor.Açık ceviz pvc de açık tonlarda iken boyada daha koyu durabiliyor.burda önemli olan en açık ceviz rengini seçmeniz.

meraba DML(isminizi bilmediğimden nikinizi yzdım )bizimde ev yapılıyor mart nisanda teslim edilecek yazılarınızı okudum arkadaşlara yardımcı olmuşsunuz fikirlerinizle rica etsem banada fikir verirmisiniz çok kararsızım bazı konularda evin iç dızaynı konusunda
öncesinde evin içini tamamen kırık beyaz boyatmayı düşünüyordum mutfak dolapları vestiyer yatak dolabı v.s sadece mutfak dolabını açık krem ile koyu çeviz veya kırık beyaz ile tutacak yerleride koyu çeviz düşünüyordum kısaca ağırlıklı açık renk şimdi yazdıklarınızı okuyunca duvar beyaz parkede florpan naturel renk olcak kapıda kırık beyaz olursa sırıtır diye düşündüm ha bide sizce çocuk ve yadak odasını beyaz değilde açık ama farklı renk yapsak ne olabilir sizce bu arada evim 196 m 4+1 çocuklarımda erkek

Kapı renkleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X