iç çamaşırlarım artık gri :(

gumus01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
192
2
26
Ankara
akıllı ben beyazlarla boyası akmaz diye bir gecelik vardı onu attım makineden çıktığında hepsi griydi :50:

serdim ama hiç içime sinmedi bu çamaşırları nasıl beyazlatırım. birde 90 derece de arielle yıkadım görseniz tahta bezi gibi olmuş hepsi :2:

lütfen bana yardım edin bu çamaşırlar tekrar beyazlar mı?

Geçmiş olsun.. benim başıma gelmedi ama ablam şöyle yapardı, tamamı beyaz olanları tekrar deterjanla yıkayın,makine su alırken çamaşır suyu katın.Ablam da yıkama ortasında durdururdu,yarım saat iyice beyazlatır sonra tekrar açar,bol bol durulatırdı.. Belki işe yarar :34:

Son düzenleme:
Sen de renkli iç çamaşırı al bundan sonra. Beyaz giyme. Olan olmuş. Önemli olan işlevi rengi değil. Bu yeni renklileride giyebilirsin.

Geçmiş olsun.. benim başıma gelmedi ama ablam şöyle yapardı, tamamı beyaz olanları tekrar deterjanla yıkayın,makine su alırken çamaşır suyu katın.Ablam da yıkama ortasında durdururdu,yarım saat iyice beyazlatır sonra tekrar açar,bol bol durulatırdı.. Belki işe yarar :34:
tesekkur ederim benimde aklıma çamaşır suyu geldi gidince toplayıp tekrar atayım bol deterjan ve camasır suyu koyayım barii umarım işe yarar canım

akıllı ben beyazlarla boyası akmaz diye bir gecelik vardı onu attım makineden çıktığında hepsi griydi :50:

serdim ama hiç içime sinmedi bu çamaşırları nasıl beyazlatırım. birde 90 derece de arielle yıkadım görseniz tahta bezi gibi olmuş hepsi :2:

lütfen bana yardım edin bu çamaşırlar tekrar beyazlar mı?

hiç merak etme 1-2 yıkamada eski hallerine donerler.

leke çıkarıcı koyup mesela kosla 90 derecede yıkamayı dene

Birkaç defa yıkamak da çözüm oluyor. Bana da olmuştu bir kere aynısı. Üst üste değil de kirlendikçe yıkadım zamanla düzeldi.ama benimki 1 tane olduğu için çok sorun değildi. Yukarıda bahsedilen öneri anlık ve kesin çözüm gibi. Makinaya ortasında çamaşır suyu eklemek.kolay gelsin.

makineye atmadan önce de dışarda bir leğende ıslı bekletip sonra makineye atabilrisin. Ariel leke çıkarıcı bu konuda iyidir. Benim beyaz spor çoraplarım çok kirlendiğinde bu metodu uyguluyorum

bende yeni evliyken siyah eşofmanımı görmemiş beyazlarla atmıştım çıktıkii griii.ama sen bilerek koymuşsunn şaşırdımmmm:27:

rengi asla eskisi gibi olmaz ama biraz açabilirsinn.çamaşır sodasyla.detarjanla birlikte çamaşır sodasıda koy.ben 60 derecede yıkarım mikroplar ölsün dieee.90 hiç denemedim.

bi yakınım leğene çamaşır suyuna ısla dediii bende öyle yaptım beyazların çoğu yırtıldıı zaten.zamanla rengi biraz açılıyor anlayacaın

bende yeni evliyken siyah eşofmanımı görmemiş beyazlarla atmıştım çıktıkii griii.ama sen bilerek koymuşsunn şaşırdımmmm:27:

rengi asla eskisi gibi olmaz ama biraz açabilirsinn.çamaşır sodasyla.detarjanla birlikte çamaşır sodasıda koy.ben 60 derecede yıkarım mikroplar ölsün dieee.90 hiç denemedim.

bi yakınım leğene çamaşır suyuna ısla dediii bende öyle yaptım beyazların çoğu yırtıldıı zaten.zamanla rengi biraz açılıyor anlayacaın
bilerek koydum ama gecelik açık renkliydi siyah bir şeriti vardı nereden bileyim onun o kadar boyasının akacagını geceliği toplasan bir avuç yapmaz. Birde ben 90 da yıkadım düşününün leke çıkarıcı çamasır suyu ve deterjanı karıştırmalıyım en iyisi bu sanırım bakalım sonuç ne olacak

renklıler ayrı

acık renklıler ayrı
beyazlar
hatta havlularda ayrı yıkanmalı

ben suanda evde 2 kısı oldugum ıcın spetım dolup tasıyor havlu veya atlet demeden bır atıyorum
on yıkamalı yıkatıyorum 60 derecede deterjanın yanı sıra asprin koyuyorum
bılmıyorum dogrumu yıkıyrum acaba?

Beyazları hep ön yıkamalı yapıyoruz annem yıllardır öyle yapar bende öyle yapıyorum 90 yada 95 derecede yıkıyoruz bir kere bizimde başımıza geldi ben makineye çamaşırları koyarken yanlışlıkla kardeşimin kırmızı tişörtünü atmışım beyaz çamaşırlar kırmızı çıktı bir kaç yıkamada yine eski halini aldı merak etme şimdi hepsi bembeyaz seninkide düzelir biz beyazlara bir ara ariel kullanıyorduk ama memnun kalmadık onun yerine alo kullanıyoruz beyazları bembeyaz ediyor alo karçicegi yada alo beyaz sabun kokulu+vernel başka birşey yok birde renkli deterjanı ile beyaz deterjanı ayrı olsun hepsini ayrı ayrı yıka

camasır suyundan zıyada
asprin oneıryorum ben

kosla oxi action kullanan varmı acaba bunlarda ıse yararmı acaba ben mesela bazen yemek yapıyorum acıl cocuk dusuyo aglıyor bırsey ıoluyor elleırm yaglı havluya sılıyorum
yag lekesı fılan kalıyor

buarada beyazları amma kaynakta yıkıyormussunuz ya ınamamadım

bende beyazlara ariel renklilere colar matikli deterjan kullanıyorum birseye ne kadar özenirsen o kadar ters tepiyor galiba.
acık renkli, koyu renkli ve sade beyaz diye ayırırsam baya bir birikmesi lazım yada makine boş boş çalışacak çünkü bizde iki kişiyiz o yüzden bende buda açık renk birsey olmaz demiştim ama oldu makinelerin kapazitesi büyük olunca dolduruyoruz işte bu bana ders olsun artık beyazları tek yıkacagım açık renklileri ayrı :20:

camasır suyundan zıyada
asprin oneıryorum ben

kosla oxi action kullanan varmı acaba bunlarda ıse yararmı acaba ben mesela bazen yemek yapıyorum acıl cocuk dusuyo aglıyor bırsey ıoluyor elleırm yaglı havluya sılıyorum
yag lekesı fılan kalıyor

buarada beyazları amma kaynakta yıkıyormussunuz ya ınamamadım

90 yada 95 derecede lekeler çıkıyor arkadaşım bembeyaz oluyor ortalama 2,5 3 saatte çıkıyor ama güzel çıkıyor renklileri kısa programda yıkarız 60 derecede sanki lekeler çıkmaz gibime geliyor

bende beyazlara ariel renklilere colar matikli deterjan kullanıyorum birseye ne kadar özenirsen o kadar ters tepiyor galiba.
acık renkli, koyu renkli ve sade beyaz diye ayırırsam baya bir birikmesi lazım yada makine boş boş çalışacak çünkü bizde iki kişiyiz o yüzden bende buda açık renk birsey olmaz demiştim ama oldu makinelerin kapazitesi büyük olunca dolduruyoruz işte bu bana ders olsun artık beyazları tek yıkacagım açık renklileri ayrı :20:

Sen şimdiye kadar birmi yıkıyordun açık renklide olsa açık renge bile güvenme bizim bir komşumuz vardı kadın beyazları ve koyu renklileri hep beraber yıkardı beyaz olan çamaşırlar renkli oluyordu kadın memnundu yine ben sizin gibi uğraşamam diyordu ayrı ayrı yıka ayrı ayrı deterjan al bu işler bana göre degil derdi:1::1::9::9:

Sen şimdiye kadar birmi yıkıyordun açık renklide olsa açık renge bile güvenme bizim bir komşumuz vardı kadın beyazları ve koyu renklileri hep beraber yıkardı beyaz olan çamaşırlar renkli oluyordu kadın memnundu yine ben sizin gibi uğraşamam diyordu ayrı ayrı yıka ayrı ayrı deterjan al bu işler bana göre degil derdi:1::1::9::9:
havlu ve iç çamasırın da acık renkli olursa yıkardım annemin camasırları da sakız gibi olurdu ben öyle görünce annemden kendi çamasırlarımı görünce utandım resmen içime sinmez öyle giyinmek o yüzden beyazlaması lazım

nevresımın varsa soyle beyazın uzerıne cıceklı yoksada al
kırlenınce her hafta onu kullan acık renklılerle yıkarsıdn :D
bazen benımde cok olmuyor ama ne yapalım acık renklı olarak yıkamam ıdealı benım deterjan markalarımı unuttum

90 cekmıyormu camasırlar bende 60 derecede 2.30 saatte yıkatıyorum ama :S

nevresımın varsa soyle beyazın uzerıne cıceklı yoksada al
kırlenınce her hafta onu kullan acık renklılerle yıkarsıdn :D
bazen benımde cok olmuyor ama ne yapalım acık renklı olarak yıkamam ıdealı benım deterjan markalarımı unuttum

90 cekmıyormu camasırlar bende 60 derecede 2.30 saatte yıkatıyorum ama :S
nevresimleri tek yıkıyorum çarsaf yastık kılıfı olunca birde uzun programda yıkamıyorum bu kadar çok kısa sürede değiştirince kirli olmuyorlar zaten.
çekmiyor canım 2.44 dklıktı yıkadıgım program benim de yazın beyazları bende 60 la yıkadım çünkü günlük degisiyorduk çok sıcakta yıkamaya gerek olmuyordu

Back