İç Çamaşırı seçerken Dikkat edılmesi gereken hususlar
* Bedene uygun, kesimi rahat, dar olmayan iç çamaşırı giyilmeli
* Pamuklu iç çamaşır kullanılmalı, özellikle çamaşırın ağ kısmı mutlaka pamuklu olmalı.
* İç çamaşırlarının yıkandıktan sonra ütülenmesi mikroorganizmaların ölmesi açısından önemli.
* Çamaşırlar düzenli olarak ve sık sık değiştirilmeli
* İç çamaşırlarını yıkarken, mümkün olduğu kadar yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur. Bazı mikroorganizmalar nemli, sıcak ortamlarda naylon ve naylon karışımlı ürünlerde daha çabuk ürer.
* Dar iç çamaşırları havalanmayı engelleyerek, mikroorganizmaların artmasına sebep olabilir. Islak mayo veya nemli iç çamaşır da bu enfeksiyonu artırır.
* Özellikle vajinal enfeksiyonu olan kadınlar tamamıyla pamuklu iç çamaşırlarını tercih etmeli ve mümkünse etek giymeli.
* Göğüsleri sıkıştıran sutyen modellerinden kaçınılmalı, bedene ve vücut yapısına uygun sutyen kullanılmalı.
* Yaz aylarında naylon içeren iç çamaşırlarından özellikle uzak durulmalı. Terleme nedeniyle oluşan mantar enfeksiyonları özellikle yaz aylarında artıyor.
* Gebelik döneminde sutyen ölçüsü çok sık değiştiğinden, bu dönemde uygun ölçüde sutyen kullanımına daha çok dikkat edilmeli. Özellikle gebeliğin son aylarında göğüs uçları hassaslaştığından, sentetik ürünlerden kaçınılmalı.
* Doğum sonrası dönemde bedene uygun emzirme sutyeni alınmalı, meme uçlarından süt gelebileceğinden, göğüs pedi kullanımına özen gösterilmelidir. Meme ucunun tahriş olmaması için pamuklu çamaşır giyilmeli