İBS

nur4913

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2023
362
60
25
Geçen sene tam bu zamanlar mide bulantısı ve ishal şikayetiyle doktora gittim midem için endoskopi istediler özelde yaptırdım bunu antral gastirit çıktı ishal için de dahiliye bölümünde randevu alıp gaita tahlilleri kan tahlilleri alındı sonuç temiz çıktı sağ tarafım ağrıyor sıklıkla ishale daha yatkın ve mide bulantım oluyor kolonoskopi yapılmadan doktorum İBS dedi gastroenterolojiye yönlendirdi 7 Mart 2025 tarihine hem endoskopi hem kolonoskopi olacağım eğitim araştırma hastanesi olduğu için bu kadar uzun süreye verildi ben bu süreçte çok korkuyorum tabii ki dahiliye bölümüne falan gidiyorum ultrason tomografi bağırsaklarım için önceden bir şey yapılmasını istiyorum hiçbir şey belli olmaz deyip tekrar geri gönderiyorlar ben çok korkuyorum kötü bişey vardır diye İbs denilip özellikle ishal olup mide bulantısı sağ taraf karın ağrısı yaşayan varmı her ay en fazla bir haftam böyle geçiyor napcagimi şaşırdım

Benim babamın sağ kolonunda kanser vardı. Belirtileriniz uyuyor ama bir fark var. Hey ay en fazla bir haftam böyle geçiyor demişsiniz. Benim babamda bu belirtiler hiç ara vermeden devam ediyordu ve dışkısında da kan vardı. O yüzden yaşınız da gençtir diye düşünüyorum ve ibs ihtimali çok daha yüksektir sizde diyorum. İsterseniz özel bir hastanede kolonoskopi yaptırın içiniz rahat etsin. Baya bir zaman varmış çünkü o zamana kadar ruhsal sıkıntı olmasın size.

Benim de karnımın sol tarafında ağrı vardı ve üç aydır kesintisiz ishaldim. Tomografi çekildim orada bir şey çıkmayınca devlet hastanesindeki doktor ben bağırsaklarını görmek istiyorum dedi ve kolonoskopi yazdı. Fakat iki ay sonrasına randevu veriyorlardı ben de özelde yaptırdım. Çok şükür polip bile çıkmadı ibs teşhisi aldım ilaç kullanıyorum. Tomografi bağırsak görüntülenmesinde iyi bir tetkik değil dedi doktor.

Benim babamın sağ kolonunda kanser vardı. Belirtileriniz uyuyor ama bir fark var. Hey ay en fazla bir haftam böyle geçiyor demişsiniz. Benim babamda bu belirtiler hiç ara vermeden devam ediyordu ve dışkısında da kan vardı. O yüzden yaşınız da gençtir diye düşünüyorum ve ibs ihtimali çok daha yüksektir sizde diyorum. İsterseniz özel bir hastanede kolonoskopi yaptırın içiniz rahat etsin. Baya bir zaman varmış çünkü o zamana kadar ruhsal sıkıntı olmasın size.
Yok çok şükür dışkıda kan felan gözle görünür şekilde mıydı yoksa gaita tahlilidemi temiz çıktı

Benim de karnımın sol tarafında ağrı vardı ve üç aydır kesintisiz ishaldim. Tomografi çekildim orada bir şey çıkmayınca devlet hastanesindeki doktor ben bağırsaklarını görmek istiyorum dedi ve kolonoskopi yazdı. Fakat iki ay sonrasına randevu veriyorlardı ben de özelde yaptırdım. Çok şükür polip bile çıkmadı ibs teşhisi aldım ilaç kullanıyorum. Tomografi bağırsak görüntülenmesinde iyi bir tetkik değil dedi doktor.
Olmadı en son öyle yapcam ama bu ibs se bile neden yani nasıl oluyoruz anlamadim

Bazı aylar olmuyor bile atak gibi düşünün birden oluyor ishal kabız değişiyor ağrı gibi ama kasılıyor bağırsaklarım hissediyorum göbek deliğimin yan tarafları

Bide yeni aklıma geldi kanamalı kistim var sağ tarafta buda ağrı bulantı yapabilir demi aniden gelen giden ağrı böyle karnım kasiliyormuş bence bu bağırsaklmada etki edebilir ağrısi

Yok çok şükür dışkıda kan felan gözle görünür şekilde mıydı yoksa gaita tahlilidemi temiz çıktı
Dışkısı simsiyah oluyordu. Kanama olduğu belliydi. Gizli kan da pozitif çıkmıştı haliyle. Koşarak tuvalete gidiyordu, aniden ishal oluyordu. Karnı hep şiş haldeydi. Tümör kanalı daralttığı için hazımsızlıklar yaşıyordu. 50 yaş üzeri olduğu için bu belirtiler hemen kanser düşündürmeli ama siz gençsinizdir o yüzden ibs ihtimali daha yüksek. Ama dediğim gibi bence o kadar uzun süre beklemeyin özelde kolonoskopinizi yaptırın. Hem özelde sedasyon veriyorlar daha kolay oluyor kolonoskopi, aşırı pahalı da sayılmaz.

Dışkısı simsiyah oluyordu. Kanama olduğu belliydi. Gizli kan da pozitif çıkmıştı haliyle. Koşarak tuvalete gidiyordu, aniden ishal oluyordu. Karnı hep şiş haldeydi. Tümör kanalı daralttığı için hazımsızlıklar yaşıyordu. 50 yaş üzeri olduğu için bu belirtiler hemen kanser düşündürmeli ama siz gençsinizdir o yüzden ibs ihtimali daha yüksek. Ama dediğim gibi bence o kadar uzun süre beklemeyin özelde kolonoskopinizi yaptırın. Hem özelde sedasyon veriyorlar daha kolay oluyor kolonoskopi, aşırı pahalı da sayılmaz.
Yaşım daha 24 aynen bende o ihtimali düşünmek bile istemiyorum benim dışkım öyle değil çok şükür gaita testim de temiz çıktı parasında değilim ya gittiğim hastene eğitim araştırma Cemil Taşçıoğlu duymusunzdr o yüzden gitmek istedim

Karnım şiş de değil tahta gibiyim ya ben

Şişkinlik yok bağırsakrmda anormal kasılma ağrı ishal kabızlık değişkenliği vardı Bizim ailedede yok böyle Allah'tan kanser olayları doktor ilk bunu soruyor çünkü ailede varmı diye sizde varmdyi kökten gelen bağırsakla alakalı babndn başka

Şişkinlik yok bağırsakrmda anormal kasılma ağrı ishal kabızlık değişkenliği vardı Bizim ailedede yok böyle Allah'tan kanser olayları doktor ilk bunu soruyor çünkü ailede varmı diye sizde varmdyi kökten gelen bağırsakla alakalı babndn baska
Bu hasteneye sedasyon verilecek onun için bi tık ileri tarih dedi doktorum ama baya ileri bi tık oldu bu beklemiyordum bu ileri tarih ya endoskopi özelde yptrdm güvenmedi sanki sonuca gibi konuştu beni korktu antral gastirit çıktı bi tek eminim bunu yapan doktor iyi yapmıştir endoskopi ama bizim hastenemizdede bi tekrar yapalım endoskopi bi de kolonoskopi Alalım dedi tamam dedim bende çaresizim güvenemiyorum doktorlara bile içimi rahatlicak şekilde konuşan ilgilenen yok maalesef

Şişkinlik yok bağırsakrmda anormal kasılma ağrı ishal kabızlık değişkenliği vardı Bizim ailedede yok böyle Allah'tan kanser olayları doktor ilk bunu soruyor çünkü ailede varmı diye sizde varmdyi kökten gelen bağırsakla alakalı babndn baska

Bu hasteneye sedasyon verilecek onun için bi tık ileri tarih dedi doktorum ama baya ileri bi tık oldu bu beklemiyordum bu ileri tarih ya endoskopi özelde yptrdm güvenmedi sanki sonuca gibi konuştu beni korktu antral gastirit çıktı bi tek eminim bunu yapan doktor iyi yapmıştir endoskopi ama bizim hastenemizdede bi tekrar yapalım endoskopi bi de kolonoskopi Alalım dedi tamam dedim bende çaresizim güvenemiyorum doktorlara bile içimi rahatlicak şekilde konuşan ilgilenen yok maalesef
Bizim ailede de pek kanser yoktu ama babamda çıktı işte. Zaten kanser hastalarının çok az bir kısmı genetik geçişli. Çoğu sporadik. Yaş çok önemli bir faktör. Sizin durum ibs gibi duruyor. Endoskopi kolonoskopinin görüntülü raporlarını veriyorlar zaten başka doktorların yorumunu da alabilirsiniz onunla.

Bizim ailede de pek kanser yoktu ama babamda çıktı işte. Zaten kanser hastalarının çok az bir kısmı genetik geçişli. Çoğu sporadik. Yaş çok önemli bir faktör. Sizin durum ibs gibi duruyor. Endoskopi kolonoskopinin görüntülü raporlarını veriyorlar zaten başka doktorların yorumunu da alabilirsiniz onunla.
Doğru söylüyorsunuz olmadı yaptircam Deli gibi hastalık araştırmaktan yoruldum psikolojik olarakta hiç iyi değilim ne dışarı çıkma hevesim var ne başka bişey gastirite var ayrıca bulantı yapıyor arada oda canimi sıkıyor öyle oturup ağlıyorum Kendi kendime

Benim de helikobakteri ilaçlarını kullandıktan sonra vücut kimyam bozuldu. Her gün bişey çıkıyor. Nefes darlığı, Kilo kaybi, hiç durmayan kulak çınlaması, karında huzursuzluk, kabızlik derken bugün afedersiniz tuvaleti yaparken makattan kan geldi.Bir kaç damla geldikten sonra durdu. Normalde hemeroit yok bende. 5 dk sonra tuvalete gittiğimde dışkıda kan yoktu. Rengi normaldi.
Ferritin demir değerim 2 haftada 7 puan düşmüş.Ferritin değerim:23,3 (Normal Aralık 30-200 arası)
Korkmaya başladım vallahi. Yarın için gastroenteroloji bölümüne sıra aldım.

Bu arada bağırsak hastalıkları için illaki kolonoskopi mi yaptırmak lazım? Ultrason ya da tomografi de belli olmuyor mu?

Bu arada bağırsak hastalıkları için illaki kolonoskopi mi yaptırmak lazım? Ultrason ya da tomografi de belli olmuyor mu?
Tam 2 ay önce bugün ilaçlı tomografi çekmiştim. Tomografi Sonucum:
"Mide, ince barsak segmentleri ve kesitler dahilindeki kolon segmentlerinin duvar kalınlığı normal olup, intraluminal kitle, dolma defekti izlenmemiştir"
Bu ne demek acaba

Yok maalesef kaç kere dahiliye gittim beli olmuyor o yöntemlerle illaki kolonoskopi şart ben de o yüzden bekliyorum çok geçmiş olsun Bende ishal şekilde muzdaripim bugün vitamin için iğne verdiler bana günlük vurulmam gereken b12 düşükmüs onun icin verdiler iğneyi d vitamini Demir de düşük hap verdiler

Doğru söylüyorsunuz olmadı yaptircam Deli gibi hastalık araştırmaktan yoruldum psikolojik olarakta hiç iyi değilim ne dışarı çıkma hevesim var ne başka bişey gastirite var ayrıca bulantı yapıyor arada oda canimi sıkıyor öyle oturup ağlıyorum Kendi kendime
Nur Hanım geçmiş olsun. Allah sana acil şifalar versin inşallah. Tıpkı beni anlatiyorsun.İnanın 4 aydır neler çektiğimi Allah biliyor. Nefes darlığı ve yüksek şiddette çarpıntı şikayetiyle 4 defa acillik oldum. Bakın koltukta oturur vaziyette uyumaya çalışıyordum. Yatakta karnım ağrıyordu. Sağ veya sol tarafa dönüp yatmak mümkün değildi. Sonra helikobakteri ilaçlarını kullandım Resmen pert oldum. Nefes darlığı bir türlü geçmedi. 12 kiloya yakın kaybım oldu. Baş dönmesi başladı. Düşünün elimi yüzümü yıkamak için duvara tutunarak lavaboya gidiyordum. O geçti gibi. Bu sefer her iki kulakta bir sn bile durmayan çınlama. Halsizlik , huzursuzluk vs vs. Saymakla bitmez. En son bugün makattan kan geldi. Çok şükür geitada yok. Sağ karın tarafım ağrıyor ve huzursuzluk var. Yani bu 4 ayda bir türlü rahata erisemedim. İştah sıfır, sosyal hayat sıfır. Bu hastalıklar yüzünden hayattan soğudum. Yarın gastroenteroloji doktoruna gideyim bu kanama için. Umarım onda da kötü bir şey çıkmaz.

Benim de helikobakteri ilaçlarını kullandıktan sonra vücut kimyam bozuldu. Her gün bişey çıkıyor. Nefes darlığı, Kilo kaybi, hiç durmayan kulak çınlaması, karında huzursuzluk, kabızlik derken bugün afedersiniz tuvaleti yaparken makattan kan geldi.Bir kaç damla geldikten sonra durdu. Normalde hemeroit yok bende. 5 dk sonra tuvalete gittiğimde dışkıda kan yoktu. Rengi normaldi.
Ferritin demir değerim 2 haftada 7 puan düşmüş.Ferritin değerim:23,3 (Normal Aralık 30-200 arası)
Korkmaya başladım vallahi. Yarın için gastroenteroloji bölümüne sıra aldım.
Kaç kilosunuz bende çok zayıfladım geçende kulak çınlaması değilde kalp atışım sanki kulağımdaydi deli oluyordum çok iyi anlıyorum sizi kan geldiyse afedersiniz makata çatlak varmı bende var çünkü kanama ondan oluyor bide kabız formundaysiniz zorlanıyorsaniz yırtılma olabilir bağırsaktan gelen Kan simsiyah katran gibi oluyormuş bundan korkuma on kere dahiliye gittim ne ultrson ne tomografi çekmiyorlar kolonoskopi şart devlette yaptırmak istedim araştırma hastnesi büyük diye yoksa özelde yaptrcktm eğer sorun çok çıkarsa beklemicem yaptırcam kolonoskopi den korkmayın uyutuolar zaten hissetmesiniz bugün 4 kere ishal oldum karnım öyle ağrıyor halsizim yemek zor yiyorum midem bulanıyor

X