Merhabalar 2021 yılında yoğun bir anksiyete bozukluğu yaşadım ve bunu içimde uzunca bir süre tuttum herhangi bir dr dan yardım almadan kimseye derdimi söylemeden 6 ay kadar bekledim. Sonrasında evde işlerimi sorumluluklarımı yapamayaçak düzeye kadar geldim ve 2021 sonlarında geçmeyen bir ishale yakalandım. 20 gün kadar geçmeyince dahiliyeye gittim kan ve gaita tahlili sonrası ibs olmuşsun dedi. Araştırdım ve ibs nin anksiyete bozukluğu ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Sonra ında psikiyatriye gittim ve anafranil başlandı. Anafranille birlikte ishal kayboldu. 1 yıl ishalsiz iyi bir dönem geçirdim. Psikolojik olarak da çok iyi hissettikten sonra ilacı bırakma kararı aldık ve bıraktım . Bırakınca ishal tekrar geldi tekrar dahiliyeye gittim kolonıskopi yaptırdım ince bağırsak ve kalın bağırsağık birleştiği yerde birkaç adet milimetrik ülseree rastlanılmış patolojiye gitti ve enfeksiyon olarak raporlandı. Kam tahlilleri ile birlikte değerlendirildiğinde crohnu desteklenmediğim söyleniyor fakat zaten vr olan anksiyete bozukluğuma bir de ülser eklenmiş oldu crohn şüphesi eklenmiş oldu ve anafranil 125 e çıksam da ne anksiyete tam olarak bırakıyor beni ne de ishal
Crohnmuyum, crohn hastasıyım da teşhisi mi koyulmadı, ibs isem ne zamana kadar böyle ishl kalacağım, eski halime geri dönemeyecekmiyim gibi soruların içerisinde iyileşemiyorum. Tavsiyesi önerisi olan varsa böyle bir durumu yaşayan tecrübesi olan varsa yardım istiyorum…
Crohnmuyum, crohn hastasıyım da teşhisi mi koyulmadı, ibs isem ne zamana kadar böyle ishl kalacağım, eski halime geri dönemeyecekmiyim gibi soruların içerisinde iyileşemiyorum. Tavsiyesi önerisi olan varsa böyle bir durumu yaşayan tecrübesi olan varsa yardım istiyorum…