İbrahim Saracoğlu:Kürler/Saman nezlesi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.051
30.484
61
Latince adı: Peganum harmala
İngilizce: Harmel veya Syrian Rue
Almanca: Harmal
Özellikleri: saman nezlesi ● alerjik hapşırma ● alerjik astım ● genel astım ●nefes açıcı ● protein alerjisi ● bronş açıcı.



Üzerlikotu tohumu; Saman nezlesi, alerjik astım, alerjiye bağlı hapşırma ve genel astıma karşı oldukça etkilidir. Ona bu çok yönlü gücü veren içerdiği vasicinone maddesidir. Vasicinone aynı zamanda da hem bronş genişletici (bronchodilator) hem de solunum uyarıcıdır (respirastimulant). Vascinone maddesi bütün bunlarla da kalmayıp aynı zamanda protein alerjisine karşı da (antianaphylactic) çok etkilidir.

Türkiye’de yetişen üzerlikotunun yerini diğer ülkelerde yetişen hiçbir üzerlik otu dolduramaz. Memleketimizin topraklarında yetişen üzerlikotunun tohumundaki şifa gücü oldukça yüksektir.

Üzerlikotu tohumunda bulunan diğer bazı etkin maddeler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

[SIZE=+0]
Tablo: Üzerlik otu tohumunun içerdiği bazı etkin maddeler
deoxyvasicinone
harman
harmaline
harmine
harmalol
vasicinone


Tablo: Üzerlik otunun tohumunda bulunan vasicinone maddesinin özellikleri
antiallergic
alerjiye karşı
antianaphylactic
protein alerjisine karşı
antiasthmatic
astıma karşı
bronchodilator
bronşları genişletici
antihistaminic
antihistaminik
hypotensive
tansiyon düşürücü
respirastimulant
nefes almayı uyarıcı

Kür 1: Saman nezlesi, alerjik astım ve genel astım için
İki yemek kaşığı üzerlik tohumu kaynamakta olan bir litre suyun içine katınız. Hafif ateşte kaynatarak yüzünüzü buharına tutup hem ağızdan hem de burnunuzdan soluyarak (teneffüs ederek), buharını 2 dakika müddetle içinize çekiniz. İki dakika tamamlandıktan sonra pamuğu üzerlik otu suyuna daldırınız ve her iki burun deliğinin iç kısmına iyice sürünüz (ıslatınız).
Bu işleme 15 gün müddetle gün aşırı (bir gün durup bir gün uygulayarak) devam edilir. Daha sonra ihtiyaca göre zaman zaman uygulanır.


Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

[/SIZE]