• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ibb kadin sağlik merkezi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar yarin kadin sağlik merkezine gidicem.
Burda 3 tarama yapiyorlar
1-meme taramasi
2-kemik ölçümü
3-rahim ağzi taramasi

benim sorunum ise; ben korkuyorum çünkü ilk kez rahim ağzi taramasina giricem ve ilk kez kadin sağlik merkezine gidicem, daha önce giden varmi?

bende gıtmedım ama her ınsanın saglık taramasından geçmesı lazım ıyı tarafını dusun bak ımkanın var gıdebılıyorsun bırde ımkanı olmayan ınsanları dusun korkma elındekı ımkanı degerlendır ve ınsan vucudu ınsana en buyuk hediye onu koruyup ıyı bakmalıyız kı bıze guzel ve kalıtelı yasam ıurmemıze neden olsun bunları dusun rahatla .... sevgılerımle

Ya evet haklisniz tabiki gitmem lazim.evlendiğimden beri hiç gitmedim.
Bi de rahim ağzi taramasi nasil yapiliyor

canım bılmıyorum hıç yaptrmadım 9 aylık evlıyım bende hayatımda ılk kez kadın dogum dr 10 gun once gıttım bayagı zor ve utandırıcı bır durumdu :)

herhalde rahim ağzından sıvı alıp onu tahlil ettiriyorlar...simir testi sanırm..

ger sımır se 10 gun once baana yapıldı pipet gıbı 20 cm lık bır ınce cubuk oluyor onu degdirip preparatı hazırlayıp patolojıye gıdıyor enfeksıyon mantar vb varmı dıye baakılıyor hıç acımıyor

Canım smear testi banada yapıldı en iki haftada çıkıyor denildi bana hatta ben iki kez yaptırdım bu yıl içinde bi şubatta yaptırıdm hafif bir iltihaplanma var denildi fitil verdiler.bir de yeni geçen hafta yaptırıdm.onun sonucunu henüz almadım.Smear testi rahim ağzı kanserinin erken teşhisinde çok önemli kanser taraması olarakta biliyorum ben.

ben bu tarama olayını çok tuttum çok güzel imkanı olmayanlarda yararlanabiliyor.bende randevumu aldım yarın gidiyorum en çokta smear testi için istiyorum.bende ilk defa yaptıracağım için endişeliydim burada bu konuyu görünce çok iyi oldu sağolun
inşallah kötü bişey yoktur

ben gittim smear testi çok kolaymı yaw:) muayene ederken almış ben farketmedim bile..akıntım var, vajinit var, iltihap var, yara var varda var üffffff yaram geçmişti tekrar gözüktü şaşırdım bakalım smearde bişey çıkmaz umarım..sonuçları 10 gün sonra veriyorlar

Evet çok utandim ama yaptirdim.sonuçlari pazartesi günü alcam..iltihaplanma var dedi. Ilaç kullandim.inşallah başka bişey çikmaz

arkadaşlar bu merkezde adetinin 3.günü yapılan hormon testini yapıyorlar mı?

Back