Hz. Muhammed karikatürünü yayımlayan Cumhuriyet yazarları hedef oldu

milenaJesenska

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
4.058
7.537
Charlie Hebdo'nun son kapağını köşelerine taşıyan Karan ve Çetinkaya için linç kampanyası başlatıldı. Cumhuriyet gazetesinin Fransa'da yayımlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'te uğradığı kanlı baskından sonraki ilk sayısından 4 sayfalık bir seçki yayımlamıştı.

Gazete, uzun tartışmalar sonrasında seçkide Hz. Muhammed'in çizildiği karikatürleri ve Charlie Hebdo'nun son sayısının kapağına yer vermezken, gazetenin iki yazarı Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, köşelerinde o kapağı yayımladı.

Hikmet Çetinkaya köşesinde karikatürün altında şunları yazdı:

12 kişi köktendinci teröristlerce öldürüldü.

Charlie Hebdo mizah dergisi 25 ülkede 16 dilde 3 milyon basıldı. Derginin kapağında pek çok kişinin Hz. Muhammet olduğunu iddia ettiği bir çizim var. Bana sorarsanız Hz. Muhammet'le ilgisi yoktur.

O çizim insancıl ve vicdani bir anlayışın simgesidir; üzerinde şunlar yazılıdır: "Tout est pardonne" Türkçesi: "Hepsi affedildi!" Bir kez daha yineliyorum...

Terör bir insanlık suçudur! Nereden gelirse gelsin!.. Evet! Terör bir insanlık suçudur!

e7c27c618631d310_480x270.jpg

HEDEF GÖSTERİLİYORLAR

Haber 7 ve A Haber, Charlie Hebdo'nun bu haftaki kapağını köşesine taşıyan Cumhuriyet yazarlarını hedef aldı.
"İslam dünyasının büyük tepkisini toplayan çizimi ise bugün Cumhuriyet'in iki yazarı köşesinde yayınlayarak büyük bir provokasyona imza attılar" diyen Haber 7, "Cumhuriyet gazetesi büyük bir provokasyona imza atarark, dünya Müslümanlarının büyük tepkisini çeken çizimleri bugünkü baskısında iki yazarın da köşesinde yayınladı" ifadelerini kullandı.

a8672247a9b20d8e_480x357.jpg

f42225061819b107_480x500.jpg

"YOK MU BİR OGÜN SAMAST" DİYEN BİLE VAR

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "dünden beri yüzlerce tehdit telefonu aldık" derken, sosyal medyada "yok mu bir ogün samast" diyenler bile var:

f858e228880873f0_480x453.jpg

teröristler sadece islam dünyasında değil..karalamaya bir son verilsin artık..

Hayır arkadaşlar karikatürü yayımlan dımı gören oldumu ben neden anlamakda güçlük çekiyorum tamam kınıyoruz sonuna kadar ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyoruzda ne istiyorlar peygamber efendimizden Danimarka ve fransda anlamadım
Evet ogün samastı çok ararlar çıkmaz bi daha öyle biri adamdı o adam ama işte bir ermeni öldü diye malum bizim Ermenilerde sokağa dökülmüştü şehitlerimizde kılları bile kıpırdamayanların bekleyin siz gelir bi ogün samast:KK62::KK62:

X