Hz.Hatice (aska adanmis bir omur) Hz.Aise

laala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
166
0
26
İçel Mersin
Merhaba arkadaslar, gectigimiz gunlerde Hz.Hatice Aska Adanmis Bir Omur adli romani okudum simdi ise Hz. Aise'yi okuyorum. Bu iki kitap ben de o kadar derin izler birakti ki herkese siddetle tavsiye ediyorum. Simdi ise Hz.Aise kitabim bitmeden yeni bir kitap arastirmaktayim. yine bu iki kitabin tadinda kitap ariyorum. Bana tavsiyede bulunacak olan var mi ?

O kadar güzel iki kitap tavsiye edeceğim ki canım,inşaallah onlara olan sevgin 2ye katlanacak:)
Sibel Eraslan'ın Hz.Hatice'yi anlatanbir kitabı var.Adı ÇÖL/DENİZ.Bayılacaksın.
Yine aynı yazarın Hz.Meryem'i anlatan kitabı Siret-i Meryem.O kadar güzel ki,kızım olursa Meryem'den başka isim düşünemiyorum.
Bunalrı okuduktan sonra Ahmet Cemil Akıncı'nın Hz.Aişe adlı kitabını da okuyabilirsin..

Son düzenleme:

hayy Allah razi olsun.. koskoca sitede kitap onerebilcek biri cikmicak diye korkuyordum :) Sibel Eraslan"in Hz.Fatima Canfeda adli bir kitabi var. onu okudun mu? ben onu biraz arastirdim ama bilirsin insan yanlis bilgi edinmekten korkuo. o yuzden okuyup bilen birine sormak bana daha mantikli gelio. bunlar cok hassas konular yanlis bilgi edinmek istemiyorum.

bir sorum daha var Hz.hatice ve Hz. aise nin ardindan Hz.fatima okumak iiii olur mu yoksa baska bir isimmi okumak lazim? kararsiz kaldim. senin tavsiye ettigin kitaplari not edecegim.

Canfeda'ya birkaç yıl önce başlamıştım sonra arkadaş aldı,tekrar almak nasip olmadı.İlk başlarını pek beğenmemiştim,şimdi baksam belki beğenirim.Sonra Sibel Eraslan'a elim pek varmadı.Ta ki o iki kitabını okuyana kadar.Ya o kadar çok beğendim ki..Açıkçası kitapların içeriği bilgi edindirmekten ziyade hisleri canlandırmak.Zaten hayatları hakkında çok malumatımız yok.O yüzden yanlış olabilecek pek bilgi de yok.Yani bir hadis kitabı okurken çok önemlidir sahih olup olmaması ama bu kitaplar hikaye kategorisinde de değerlendirilebilecek kadar hikayeye yakınlar.
Bence Hz.Meryem - Hz.Fatıma - Hz.Asiye şeklinde gitmek güzel olur.Farklı zamanlardan farklı kadınları okuyup aslında ne kadar benzediklerini görebilirsin.Kafanda bir bayan portresi oluşturabilirsin:)
Çok özendim ben de en kısa zmanda okuyayım inş tekrar:)

Son düzenleme:

peki Hz. Asiye'yi hangi yazardan onerirsin? olurda yeniden bu tur kitap okursan Hz.Hatice aska adanmis bir omur kitabini mutlaka okumani tavsiye ederim. ben burada cok yalnizim vakit gecsin diye kendimi biraz kitaplara verdim ozellikle Islami kitaplar. Hz.Hatice (aska adanmis bir omur) kitabi bilincli olarak okudugum ilk islami kitaptir. beni cok farkli bir boyuta goturdu.. kitabimi bitirdikten sonra hickira hickira agladim.. keske az bir seyde olsa onun gibi olabilsem dedim.. bu kitap beni kndime getirdi.. silkelendim epey bi.. yalnizligim artik zoruma gitmemeye basladi.. cunku artik bos zamanlarimi,yalnizligimi farkli turde degerlendirmeme vesile oldu.. bunun icin de cok mutluyum. bu huzuru kaybetmemek icin bu tarz kitaplar okumaya devam etmek istiorum..

Hz.Asiye de Sibel E.dan.Onu okumadım ama güzel olacağını düşünüyorum.
İnşaallah tavsiye ettiğin kitabı okuyayım.Evde yok da çıkınca artık.
Ne kadar güzel yapmışsın maşaallah.Yalnızlığını daha boş şeylerle de geçirmeye çalışabilirdin.Allah hepimize hakiki Müminolmayı nasip etsin.Biz bayanlar olarak biraz duygusallık severiz.Ve bayan büyükleri okuduğumda açıkçası daha kendime yakın hissediyorum.Said Alpsoyun kitaplarını da tavsiye ederim.Bir de bu duygusal yoğunluğunu kaybetmeden Efendimizin hayatı,hadisleri,sünnetleri gibi kitapları da okursan amel dünyan da genişler inşaallah.Nefs ve dünya dört bir yandan bastırırken insan huzuru o hayatlarla buluyor değil mi?Ben de en sıkıldığım zamanlarda onların hayatlarını düşünüp rahatlama sağlardım.Sevdiğin insanı hayal etmek gibi bişey:)

aşkı sukun her kadın hacer dir kitabını tavsiye ederim arkadaşım

arkadaşım bende hz hatice kitabını okudum..hz aişe yi okumak istiyorum ama bir çok yazarın kitabı var..okumuş biri olarak hangi yazarı tavsiye edersiniz..

arkadaşım bende hz hatice kitabını okudum..hz aişe yi okumak istiyorum ama bir çok yazarın kitabı var..okumuş biri olarak hangi yazarı tavsiye edersiniz..

Dr.Resit Haylamaz'in kini okuyorum hala.. henuz bitirmedim.. ama cok guzel.. sadece dili biraz zor.. benim bilmedigim kelime cok cikiyor. internetten bakiyorum cogu kez. sadece kelime olayi cok yoruyor. ama guzel anlatmis. tavsiye ederim.

tam olarak nasil? internette arka kapagini okudum simdi.. guzel gibi geldi.. sende nasil bi etki birakti? dili falan nasildi? akici bi kitap mi?

Hz hacer validemizi anlatmış gayet etkileyici bi kitap ve bilmediklerimizi öğrenebileceğimiz bi kitap ayrıca çokta hüzünlü dili de çok basit bence kesinlikle oku derim cnm

bende şuanda hz.hatice aşka adanmış bir ömür kitabını okuyorum.sizlerin tavsiyesiyle aldım ve gerçekten çok güzel bir kitap. dili de gayet sade.herkese tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…