• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuz Bacak Sendromu

Ayağınızı 2 dakika en rahat ettiğiniz pozisyonda bekletmeye çalışın munkun olurda bu duruma odaklanmadan yani dikkatinizi bacaklarinizdan cekin rastlarsınız ben öyle astim

D vitaminim düştüğü zamanlarda çok sık yaşıyorum bir kontrol ettirin.
Bir de alkol aldığım sabahlar uykumdan uyandırıyordu bu durum, artık alkol almıyorum uzun süredir yaşamadım..

D vitaminim düştüğü zamanlarda çok sık yaşıyorum bir kontrol ettirin.
Bir de alkol aldığım sabahlar uykumdan uyandırıyordu bu durum, artık alkol almıyorum uzun süredir yaşamadım..
Alkol nadiren alırım, onunla ilgisi olmasa da galiba sigara, kahve, çay, vitaminsizlik, stres... Aman Allah'ım yine bile iyi dayanmış bana bacaklarım 😄

Ben çok çektim zamanında bu zıkkımdan. Bacağımı kesip atmak istiyordum. Ağlıyordum gecenin yarısında sinirden. Sonra psikiyatr bana Parkinson ilacı yazdı ve ilaç bittiğinde bu sıkıntım da bitti. Çok iyi geldi bana o ilaç. Üç yıldır da tekrar etmedi çok şükür.

Merhabalar!
Konum bir sağlık problemi ama, akıl akıldan üstündür diyerek yardım isteyeceğim... Ara ara yoklayan ve geceleri uyutmayan, bir yerde sabit oturtmayan bacaklarımdan şikayetçiyim. Doktora göründüm tabiki, verdiği kas gevşetici gram etki etmedi. Ağrı kesicilere ve muadillerine önceden aşinalığım pek fazla, etki etmiyor bünyeme.
Özellikle dün geceden itibaren bu saate uyku uyumadım, çünkü bacaklarım asla huzur vermiyor! Ergenlikteki kas krampları gibi ama sürekli bir ağrı hissediyorum. Sabahtan bu yana yürüdüm, egzersiz yaptım, yüzdüm, bacaklarım uyuşana kadar soğuk su tuttum, ağladım, ağrı kesici ve kas gevşetici içtim, Allah'a ve tüm enerji kaynaklarına yalvardım, kafamı duvarlara vurdum ama geçmiyor!
Sizin böyle bir duruma çözüm yönteminiz var mı? Akıl sağlığımı yitirmeden bacaklarımın ağrısını nasıl hafifletebilirim? Geçici bir çözüm yöntemi olarak şu an yüksek bir yastığın üzerine uzattım bacaklarımı ve arada buz koyuyorum.
Fikirlerinizi takip ediyor olacağım. Teşekkür ederim hepinize, kalplerimiz ve bacaklarımızın huzurla kalması dileğimle.:KK14:
Belki burda ne alaka denilecek ama bağırsak sağlığınız ne durumda. .
Ataklı ishal veya kabızlık yaşıyor musunuz?

Canim oncelikle gecmis olsun sana verebilecegim tek tavsiye.
Yataginin içine carsafin altina cok fazla kurumamis taze bir kaç sabun birakman ve oyle uyuman .ben de cok ise yaradi. Iyonlarla ilgili bir etki yapiyormus

Duzenli olarak bacak germe hareketleri yapin yoga, pilates gibi... Bu arada yaptirirmisiniz bilmem ama hacamat ve Sülük tedaviside iyi geliyor... Geçmiş olsun... :KK69:

Merhabalar!
Konum bir sağlık problemi ama, akıl akıldan üstündür diyerek yardım isteyeceğim... Ara ara yoklayan ve geceleri uyutmayan, bir yerde sabit oturtmayan bacaklarımdan şikayetçiyim. Doktora göründüm tabiki, verdiği kas gevşetici gram etki etmedi. Ağrı kesicilere ve muadillerine önceden aşinalığım pek fazla, etki etmiyor bünyeme.
Özellikle dün geceden itibaren bu saate uyku uyumadım, çünkü bacaklarım asla huzur vermiyor! Ergenlikteki kas krampları gibi ama sürekli bir ağrı hissediyorum. Sabahtan bu yana yürüdüm, egzersiz yaptım, yüzdüm, bacaklarım uyuşana kadar soğuk su tuttum, ağladım, ağrı kesici ve kas gevşetici içtim, Allah'a ve tüm enerji kaynaklarına yalvardım, kafamı duvarlara vurdum ama geçmiyor!
Sizin böyle bir duruma çözüm yönteminiz var mı? Akıl sağlığımı yitirmeden bacaklarımın ağrısını nasıl hafifletebilirim? Geçici bir çözüm yöntemi olarak şu an yüksek bir yastığın üzerine uzattım bacaklarımı ve arada buz koyuyorum.
Fikirlerinizi takip ediyor olacağım. Teşekkür ederim hepinize, kalplerimiz ve bacaklarımızın huzurla kalması dileğimle.:KK14:
Ben de normal birsey saniyordum her zaman degil ama bazen oyle bir geiyor ki cildiriyorum esim de ayni sekilde uyuyamiyoruz kan falan eksik yok hersey ok sinirael midir acaba

Merhabalar!
Gecici buz tutmak, kalici b12 igneleri veriyo noroloji o ignelerden sonra duzeliyo

Canim oncelikle gecmis olsun sana verebilecegim tek tavsiye.
Yataginin içine carsafin altina cok fazla kurumamis taze bir kaç sabun birakman ve oyle uyuman .ben de cok ise yaradi. Iyonlarla ilgili bir etki yapiyormus
Yatağıma lavanta yağı damlattım dün, biraz sabun da koydum ama düz kocaman kalıp sabun. Yarın bulayım da taze sabun onu da deneyeyim. Teşekkür ederim. :KK15:
Duzenli olarak bacak germe hareketleri yapin yoga, pilates gibi... Bu arada yaptirirmisiniz bilmem ama hacamat ve Sülük tedaviside iyi geliyor... Geçmiş olsun... :KK69:
Düzenli olarak yapıyorum aslında. Hacamat ve sülük ihtimali çok çok uzak bana. Teşekkür ederim... :KK15:

Ben ne çektim o illetten. Meğer kansizlik varmış kan degerim 8 mis. En az 11 olmalıymış. D vitamini düşmüş 7 ye... b12 neredeyse yok...b12 ignesi kan ilacı.d vitamini takviyesi derken resmen rahata erdim. Gerci hamilelikte beraber basladi yine ama o zaman ki gibi asla değil. O zaman kollarimda bile vardı aynı sorun. Baya ileri boyutmus yani. Dahiliyeye gidip bastan ayaga bi kan tahlili yaptırın..

Bendede var bu,
Sürekli olmasada geldigi zaman gerçekten rahatsız edici ama benim bacak agrısı degilde nasıl anlatsam gıdıklanma gibi genelde yatarken farkederim ve uyuyana kadar bacakları bi oraya bi buraya oynat dur😏

Back