Huzur evinde ki dedecik :(

Orada ki gorevliler yaslilarin yanina gitmeden once bazilarinin sorunlarini soyluyolar zaten o yuzden o

ismini vermem doğru olur mu ki acaba istanbul buyukcekmecede olmadi benim facebook adresimde oradaki hasta bakici ekli alzaymir olmadigini dusunuyorum ama demans ne bilmiyorum ona mesaj atip size donerim. Bu arada ben yanina gittim ona sorular sordum da oyle anlatti ben hep sordum acindirmak icin olsa direk anlatmaya baslardi diye dusunuyorum hatta cok ustten bile anlatti

Bende dayanamam hic valla sorun cok buyuk iyilik yapmis olursunuz
Sen özelden gönder bakalım huzur evinin ve amcanın ismini ben bir araştırayım. Elimiz kolumuz istanbula kadar uzanır mı bir bakayım. Gerçekse bişeyler yaparız yok değilse senin için rahat eder.

Sevimlicik, cok mutlu oldum inan. Gösterdigin bu ilgi ve alaka icin.
Canim bir daha gidisinde orda calisan personele sor bakalim durum neymis, onlar genelde bilir herseyi. Artik alismamiz lazim, üzücüde olsa gercek bu. Aci ama gercek ! Cogumuz yaslaninca gidecegimiz yer orasi. Keske öyle olmasa, ama kimse kimseye bakmak istemiyor artik.
Öte yandan iyikide huzur evleri var, zira kendi yasitlariyla sohbet etme, zaman gecirme bir zalim gelinin veya damadin eline düsmekten 1000 kat daha iyi.
Huzur evinde olan 90 % bildigi, yasadigi ortami ister ama bu cogunlukla mümkün olmuyor, ya cocuklar calisiyor veya gelin veya damat istemiyor vs. vs.
Bende bayramlarda veya vaktim oldugunda giderim huzur evine ve gözlerim hep nemlidir, belli etirmek istemem ama öyle.
Ve eve dönüsümde dünyayi bambaska bir gözle görürüm. Bana o kadar cok sey katarki, anlatmasi cok zor. Hayatimin degerini anlarim ve hic bir seyi kafama takmam.
Keske herkes, sende 1 defa bile olsa huzur evine gitse o insanlar nasil mutlu oluyor bir bilseniz.
Hatta bir zamanlar bir teyzeyle arkadas olmustuk bana corap örmeyi ögretti. Onlardan o kadar cok sey ögrenebilirki insan istese. Ama sonra vefat etti arkadasim ve artik eskisi gibi her zaman gitmedim. Keske her insan bunu arada bir yapsa.

Tesekkur ederim kesinlikle insana cok sey katiyo bir insanin gulumsemesinin nedeni olmak dunyadaki en guzel sey gercekten Allah elden ayaktan dusurmesin ve hayirli evlat nasip etsin

Sen özelden gönder bakalım huzur evinin ve amcanın ismini ben bir araştırayım. Elimiz kolumuz istanbula kadar uzanır mı bir bakayım. Gerçekse bişeyler yaparız yok değilse senin için rahat eder.

Peki aticam simdi size mesaj tesekkurler

huzurevı ortamını gıdıp gordugum ıcın senı cok ıyı anlıyorum :KK43: bır komsumuz vardı kımsesı yoktu huzurevine yatırmışlardı gıdıp orda gorduk altını bezlıyolardı daha sonra vefat ettı kokmus bı sekılde :KK43:( bu amcanın karsısında yatan amcada 10 senedır huzurevınde yatıyormuş 10 torunu 5 6 tanede cocugu felen varmış hepsı ogretmen muhendıs vs.. hıcbırısıde alıp bakmıyor dedı.. okadar yalnızlar kııı odalarında televızyon yok afedersınız tuvaletlerı uzakta. offf Allahım hayırlı evlat versın : (

Bizim de bi tanidigimizin babasina bu tarz numaralar cekmis diger cocuklari.. adama bunamis raporu alip elinde ne var ne yok almislar..artik dava acarak mi yoksa dedeyi kandirarak mi bilmiyorum.. garibin gozleri gormuyor, kulaklari duymuyor. adamin uzerinde bir sey kalmayinca kapinin onune birakmislar.. simdi babasinin mallarindan cop almayan oglu bakiyor o amcaya.

nöroloji doktoruna götürüp akli melekeleri yerindedir raporu alabilirsin en basitinden, ama bunu yapmak bi işine yara mı işte onu bilmiyorum.. nihayetinde adama oğlu bakmayacak evi var sanırım tek kalmasındansa huzur evi daha iyidir.

Ne biçim insanlar var Allah'ım sen koru ya.
Umarım burada avukat olanlar çıkıp yardımcı olurlar canım.

ya annemle ananeme bankada ortak hesap açtık(ananemin talebiydi) orda bile ananeme yüz kere söylediler sordular. Teyzecim bak eminmisin bak bu kızın herşeye ortak yarın gelir paranı çeker sana vermez biz bişey yapamayız die. Ayrıxa başka bir tapu işi için rapır aldık. Hastanede ayrı, tapuda ayrı uyardılar ananemi. Ananem ben çocuklarıma güveniyorum demesine rağmen biz uyaralımda die tekrar trkrar sordular hatta bizden ayrı bir odaya alıp bida sordular. Yani nasıoluyorsada grip deyip akli dengesi yoktur die rapor alıorlar. Raporu onaylayan doktor nerde heyet nerde elleri armutmu? Hani vekalet alıp evi alsalar bi nebze ama sağlam adama deli raporu çok çok çok zor yani. Elbette üzülesi durumdadır hepimiz insanız içimiz yanar ama yaşlılar arada acındırmayı seviyor. Ananemden babaannemden çok iyi biliyorum. Ananem teyzeme evinin yanındaki arsayu vermek için şu an oturduğu evin tapusunu vermek zorunda kaldı. O gece uyumamış. Sonradan anlatıor. Beni evden kovmayın die düşündüm olmadı bir odasını verinde kirasını ödeyim orda yaşar giderim yoksa bana nolur die düşünüp durdum dio. Ki görseniz inanmazsanız annem teyzem nasıl üstüne tİtrr. Yalnız yaşıo ama kendi isteği. Ki teyzem her gün yemeğini yapar, annem 3 4 günde bir giser banyosunu yaptırır. Yani birisine anlatsa şu düşündüklerini ailem hakkında ne düşünürler kim bilir değilmi? Yani yaşlılar çocuklar gibidiR. Bence kendinizi çok üzmeyin. Gidin yalnız bırakmayın sonuçta temiz ve güvenli bi yerde. Ee misss:-D

80 yasinda olan bir yasli, keske ama keske baksa evlatlari ama eger bakmiyorlarsada, yinede dede tek basina yasayamaz, Yani huzur evi onun en emniyetli yeri. Evet kimse icin kolay degil, hele yasli insanlari yerinden etmeyeceksin derler ama en azindan yanliz degil.
Siz zannediyormusunuz evde bakilan her yasli gelinden, damatdan veya kendi öz cocuklarindan siddete magruz kalmiyor ?
Siz zannediyormusunuz evinde her zaman cok iyi bakiliyor ?
Tabiki cani gönülden severek bakan bir evlat icin bunu söylemiyorum ama yapsa bile ya karisi, ya kocasi laf ederek bakiliyordur. Veya torunlar istemiyordur. Öyle ollleeeyyyyyy evimizde yasli var diyeni görmedim bu yasima kadar.
Evladinda olsa, tekde olsan en iyis yaslandiginda gidecegin yer huzur evi, zorda olsa öyle cünkü kimse kimsenin yükünü cekmek istemez ve etmekdede ne yazikki mecbur degil.

80 yasinda olan bir yasli, keske ama keske baksa evlatlari ama eger bakmiyorlarsada, yinede dede tek basina yasayamaz, Yani huzur evi onun en emniyetli yeri. Evet kimse icin kolay degil, hele yasli insanlari yerinden etmeyeceksin derler ama en azindan yanliz degil.
Siz zannediyormusunuz evde bakilan her yasli gelinden, damatdan veya kendi öz cocuklarindan siddete magruz kalmiyor ?
Siz zannediyormusunuz evinde her zaman cok iyi bakiliyor ?
Tabiki cani gönülden severek bakan bir evlat icin bunu söylemiyorum ama yapsa bile ya karisi, ya kocasi laf ederek bakiliyordur. Veya torunlar istemiyordur. Öyle ollleeeyyyyyy evimizde yasli var diyeni görmedim bu yasima kadar.
Evladinda olsa, tekde olsan en iyis yaslandiginda gidecegin yer huzur evi, zorda olsa öyle cünkü kimse kimsenin yükünü cekmek istemez ve etmekdede ne yazikki mecbur degil.

Canım sorun şu ki orda 96 yaslarinda bir suru kisi gordum hani yatiyolar tv izliyolar sohbet ediyolar hallerinden memnunlara o dede 80 yasinda ama mesela benim vefat eden dedem gibi Allah rahmet eglesin 1 ay falan oldu onu kaybedeli benden dincti disari cikip gezmedigi bir gun yoktu olumude eceldendi bir anda nedensiz yere vefat etti ben o dede de biraz kendi dedemi goruyorum acikcasi hani 4 duvarda durmaktan aci ceken biri kendi de diyo bir disari cikip yuruyus bile yapamiyoruz hani evet dusununce huzurevli iyi ama cok yaslilar icin iyi bende ayrica o ortamda onun kadar iyi kimse yok hepsi cok hasta dediklerini anlamiyolar cogu alzaymir iclerinde normal olan sadece o var yani dusunun eliniz ayaginiz tutuyo ama sadece yatiyosunuz 4 duvarda konusucaginiz duzgun biri yok tv de nereye kadar oyalar adami adam kac sene tek basina yasamis zaten yani kendi dedemi gordum o dedede ki benim dedem kalp hastasiydi prostat falan bu adamda hicbir sey yok yani bilmiyorum bence erken onun icin huzurevinde belkide son yillarini huzurevi kosesinde bu sekilde gecirmesinin dusuncesi bile kotu :KK43:

ya annemle ananeme bankada ortak hesap açtık(ananemin talebiydi) orda bile ananeme yüz kere söylediler sordular. Teyzecim bak eminmisin bak bu kızın herşeye ortak yarın gelir paranı çeker sana vermez biz bişey yapamayız die. Ayrıxa başka bir tapu işi için rapır aldık. Hastanede ayrı, tapuda ayrı uyardılar ananemi. Ananem ben çocuklarıma güveniyorum demesine rağmen biz uyaralımda die tekrar trkrar sordular hatta bizden ayrı bir odaya alıp bida sordular. Yani nasıoluyorsada grip deyip akli dengesi yoktur die rapor alıorlar. Raporu onaylayan doktor nerde heyet nerde elleri armutmu? Hani vekalet alıp evi alsalar bi nebze ama sağlam adama deli raporu çok çok çok zor yani. Elbette üzülesi durumdadır hepimiz insanız içimiz yanar ama yaşlılar arada acındırmayı seviyor. Ananemden babaannemden çok iyi biliyorum. Ananem teyzeme evinin yanındaki arsayu vermek için şu an oturduğu evin tapusunu vermek zorunda kaldı. O gece uyumamış. Sonradan anlatıor. Beni evden kovmayın die düşündüm olmadı bir odasını verinde kirasını ödeyim orda yaşar giderim yoksa bana nolur die düşünüp durdum dio. Ki görseniz inanmazsanız annem teyzem nasıl üstüne tİtrr. Yalnız yaşıo ama kendi isteği. Ki teyzem her gün yemeğini yapar, annem 3 4 günde bir giser banyosunu yaptırır. Yani birisine anlatsa şu düşündüklerini ailem hakkında ne düşünürler kim bilir değilmi? Yani yaşlılar çocuklar gibidiR. Bence kendinizi çok üzmeyin. Gidin yalnız bırakmayın sonuçta temiz ve güvenli bi yerde. Ee misss:-D

Canim banka olsun doktor olsun her yerde pis insanlar var para icin vicdanini satmis insanlar bunlar bence bu ulkede boyle bir rapor almak cokta zor degildir ohh bastir parayi istedigin olsun :KK43: Insallah hep gidicem yeter ki mutlu olsunlar bana da iyi geliyo

nöroloji doktoruna götürüp akli melekeleri yerindedir raporu alabilirsin en basitinden, ama bunu yapmak bi işine yara mı işte onu bilmiyorum.. nihayetinde adama oğlu bakmayacak evi var sanırım tek kalmasındansa huzur evi daha iyidir.

Ben goturemem ki iste hangi sıfatla :KK43: Abisinin ogullari falan varmis eger bir cozum bulursam onlar yardimci olur bence bu arada dede zaten onceden tek yasiyomus cok iyi durumda yani eve belki yemek falan yapmak zor olur temizlik falan evinde ama adam ozgur olmak istiyo disari cikip bir yuruyus yapamamak 2 kelime bile konusamamak ne bilemeyiz :KK43:

merhamet vijdan sıfırr

Allah doğru yoldan ayırmasın maalesef evet sıfır :KK43:

Ne biçim insanlar var Allah'ım sen koru ya.
Umarım burada avukat olanlar çıkıp yardımcı olurlar canım.

Allahim korusun bu dunyada olmasada obur dunyada adalet bulucak yerini... Insallah cikar avukat canim

Merhaba bu günkü huzurevi ziyaretim de çok üzüldüğüm ve yardımcı olmak istediğim bir olayla karşılaştım. Bir dedenin oğlunun karısı kafalamış kocasını bu dedemize akli dengesi yok kendine bakamaz raporu çıkarmışlar yalandan adama da imzalatmışlar bir şeyler hoop huzurevine yollamişlar sırf maaşını ve kirasını almak için adam anlatırken ağladı 2 senedir 4 duvardayım diyor çok üzüldüm yani kanıtlamanın bir yolu yok mu yardım edelim bu tatlı dedişe :KK43: Tek yol evlenmek dedi bana lutfen yardim baska yol yok mu hani akli dengesi bozuk degil kendine bakabilicek durumda 80 yasinda ama masallahi var genclere tas cikardir gelini bir oksurdu diye cehenneme git geber neler demis onlarda kaldiginda lutfen bir akil napabiliriz :KK43: Hatta ordaki diger hastalara bile yardim ediyomus iclerinde tek normal saglikli olan oydu
Merhaba .Baroya başvurup tekrar dava açılabilir.Fakat öncelikle dedenin haklarında şikayetçi olması gerek.Baro maddi durumu yeterli olmamamsı dururmunda ücretsiz avukat atar.

huzurevı ortamını gıdıp gordugum ıcın senı cok ıyı anlıyorum :KK43: bır komsumuz vardı kımsesı yoktu huzurevine yatırmışlardı gıdıp orda gorduk altını bezlıyolardı daha sonra vefat ettı kokmus bı sekılde :KK43:( bu amcanın karsısında yatan amcada 10 senedır huzurevınde yatıyormuş 10 torunu 5 6 tanede cocugu felen varmış hepsı ogretmen muhendıs vs.. hıcbırısıde alıp bakmıyor dedı.. okadar yalnızlar kııı odalarında televızyon yok afedersınız tuvaletlerı uzakta. offf Allahım hayırlı evlat versın : (

Kuzucuklar :KK43: Allah obur dunyada herkese hakkettigi cezayi vericek.
Allahtan benim gittigim yer gayet temizdi hasta bakicilar da melek gibiydi ozeldi sanirim cok guzel bir yerdi

Bizim de bi tanidigimizin babasina bu tarz numaralar cekmis diger cocuklari.. adama bunamis raporu alip elinde ne var ne yok almislar..artik dava acarak mi yoksa dedeyi kandirarak mi bilmiyorum.. garibin gozleri gormuyor, kulaklari duymuyor. adamin uzerinde bir sey kalmayinca kapinin onune birakmislar.. simdi babasinin mallarindan cop almayan oglu bakiyor o amcaya.

Kapiya birakmak nedir... :KK43: Valla televizyonda var saniyodum ben bu kadar kotu insanlar insanin akli almiyo boyle bir seyi o yanina alan oglunada helal olsun cennetlik
Merhaba .Baroya başvurup tekrar dava açılabilir.Fakat öncelikle dedenin haklarında şikayetçi olması gerek.Baro maddi durumu yeterli olmamamsı dururmunda ücretsiz avukat atar.

Cok tesekkurler peki akil sagligi yerinde degil raporluyken boyle bir dava acabilir mi ki acaba

Böyle olayları çok duydum ne yazık ki nasıl kalpsiz,gaddar insanlar bu kadar çoğaldı bilmiyorum.
Allah sizin gibi güzel yürekli insanların sayısını arttırsın.
Umarım baş koyduğunuz yolda başarılı olursunuz.

Aklım almıyor bu nasıl vicdandır bu nasıl bi yürektir. Ben gelinine değil oğluna kızdım en çok. Ya da kızı yok mu. Yazıklar olsun öyle evlatlara.
Ben de huzurevi ziyaretleri sonrası bikaç hafta kendimi zor toparlardım. Binlercesi var böyle. Allahım merhametsizlerin eline düşürmesin.

Merhaba bu günkü huzurevi ziyaretim de çok üzüldüğüm ve yardımcı olmak istediğim bir olayla karşılaştım. Bir dedenin oğlunun karısı kafalamış kocasını bu dedemize akli dengesi yok kendine bakamaz raporu çıkarmışlar yalandan adama da imzalatmışlar bir şeyler hoop huzurevine yollamişlar sırf maaşını ve kirasını almak için adam anlatırken ağladı 2 senedir 4 duvardayım diyor çok üzüldüm yani kanıtlamanın bir yolu yok mu yardım edelim bu tatlı dedişe :KK43: Tek yol evlenmek dedi bana lutfen yardim baska yol yok mu hani akli dengesi bozuk degil kendine bakabilicek durumda 80 yasinda ama masallahi var genclere tas cikardir gelini bir oksurdu diye cehenneme git geber neler demis onlarda kaldiginda lutfen bir akil napabiliriz :KK43: Hatta ordaki diger hastalara bile yardim ediyomus iclerinde tek normal saglikli olan oydu
Deli raporu mu yoksa adamda ALzheimer mi var onun raporu mu ? Hani yasli insanlarimiz onu ayiramaz,deliligi kabul etmez, her alzheimer olan da hemen anlasilmaz.Önce bundan iyicene emin olun,orda size bilgi vericeklerini sanmiyorum ama....isiniz zor,kime gitseniz o insan üzerinde bir hakkiniz yokki.Doktora götürseniz adami alip disari cikaramzsiniz,orda hemsirelere sorsaniz yakini degilsiniz bilgi vermezler...En iyisi avukat bulup ona danismak.
Bu arada sizi duyarliliginizdan dolayi kutluyorum

[/QUOTE]Cok tesekkurler peki akil sagligi yerinde degil raporluyken boyle bir dava acabilir mi ki acaba[/QUOTE]

Tabiki,kararın reddi şeklinde açılıcak.Olmadı Yargıtay bakar davaya.

Canım sorun şu ki orda 96 yaslarinda bir suru kisi gordum hani yatiyolar tv izliyolar sohbet ediyolar hallerinden memnunlara o dede 80 yasinda ama mesela benim vefat eden dedem gibi Allah rahmet eglesin 1 ay falan oldu onu kaybedeli benden dincti disari cikip gezmedigi bir gun yoktu olumude eceldendi bir anda nedensiz yere vefat etti ben o dede de biraz kendi dedemi goruyorum acikcasi hani 4 duvarda durmaktan aci ceken biri kendi de diyo bir disari cikip yuruyus bile yapamiyoruz hani evet dusununce huzurevli iyi ama cok yaslilar icin iyi bende ayrica o ortamda onun kadar iyi kimse yok hepsi cok hasta dediklerini anlamiyolar cogu alzaymir iclerinde normal olan sadece o var yani dusunun eliniz ayaginiz tutuyo ama sadece yatiyosunuz 4 duvarda konusucaginiz duzgun biri yok tv de nereye kadar oyalar adami adam kac sene tek basina yasamis zaten yani kendi dedemi gordum o dedede ki benim dedem kalp hastasiydi prostat falan bu adamda hicbir sey yok yani bilmiyorum bence erken onun icin huzurevinde belkide son yillarini huzurevi kosesinde bu sekilde gecirmesinin dusuncesi bile kotu :KK43:

Sana cok büyük hak veriyorum ve seni cok iyi anliyorum. Tabiki ne demek, bir can o ya ! Neden hapishane gibi yasasin cok haklisin.
Ama dedigin gibi dinc ve akli basinda olsaydi kimse onu kandiramazdi. Demekki kendisine bakacak kadar akli dengesi yerinde degil. Peki neden ordaki calisanlarla konusmuyorsun ? Yapacagin sey gidemiyorsanda bir Telefon acip olayi izah etmen, bakalim onlar ne diyecek bu konuya.

Insanlar cok ilginc degilmi ? Halbuki hepimiz günün birinde yaslanacagimizi bile bile, hatta ölecegimizi bile bile yinede hala inkar eder, sanki bizim basimiza gelmeyecekmis gibi davraniriz, yani red ederiz, yok canim ben daha cok gencim gibi....Oysa kimse bilmiyorki bunun yasla hic alakasi yok, herkes her an o durumda olabilir bir hastalik yüzünden vs. vs.

Merhaba bayanlar kurumu arayip orada ki ablaya durumu sordum dun gece 2de yattim hani cok uzuldum gercek mi bu dedim o da hasta oldugunu soyledi dedecigin :KK43: Valla burda anlatip bende sizi uzdum hakkinizi helal edin alzaymirmis ama ben dedim kadina başlarinda galiba cunku hic hasta gibi degildi kadinda dedi ki ilk evrenin sonundaymis 2ye gecicekmis herkese anlatiyomus bunlari valla sevinsek mi uzulsek mi Allah basa vermesin :KK43: Bu arada ziyaretten sonra benim gibi dusunup kurumu o dede icin arayanda cokmus hani cunku gercekten hani inanilmaz normaldi bu konuya mesaj atan benimle beraber uzulen yardim etmeye calisan duyarli ve iyi kalpli herkesten Allah razi olsun hakkinizida helal edin ama ben nerden biliyim neyse Allah kimseyi bu duruma dusurmesin :KK43:

X