Huzur evi

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
252
-46
11
21
Annemi bakım evine yatırma kararı aldık. Bakacak kimse yok artık psikolojim bozulmaya başladı. Elimden geldiğince baktım yardım ettim artık ne gücüm ne mentalim yetiyor. Gerçekten delirmek üzereyim nasıl oluyor bu huzur evi işlemleri bilen var mı

Annemi bakım evine yatırma kararı aldık. Bakacak kimse yok artık psikolojim bozulmaya başladı. Elimden geldiğince baktım yardım ettim artık ne gücüm ne mentalim yetiyor. Gerçekten delirmek üzereyim nasıl oluyor bu huzur evi işlemleri bilen var mı
Nesi var anneciğinizin

Allah yardımcınız olsun
tek mi bakıyordunuz sizden başka kimse de bakıyor muydu?

özel huzur evleri bayağı pahalıydı en son

ben devlet huzurevinde çalışıyorum özellerde yer olduğu sürece parayı verip direkt kayıt olur yerleşirsin fakat devlette bulunduğun il veya ilçe sosyal hizmetler merkezine başvurursan onlar yönlendirir sıraya giriyorsun yer açılınca çağırıyorlar şanslıysan 6 ay değilsen 1 yıl civarı sıra gelir fakat ben kesinlikle devlet öneririm he şu da bir alternatif devlette sıraya girip o sırada geçici olarak çok iyi araştırdığınız bir özeli tercih edebilirsiniz. özeller nasıl pek bilmiyorum ama devlette çok çok rahat edeceğine emin olun çocukların yanında minnet edip kalmaktansa yaşlı da huzurevinde kendi düzeni oluyor emrinde bir sürü çalışan oluyor

Anneniz kanser hastası degil miydi? Ameliyat toparlanma surecindeydi. Yatakta degildi en son. Kötüleşti mi o kadar?

Allah yardımcınız olsun
tek mi bakıyordunuz sizden başka kimse de bakıyor muydu?

özel huzur evleri bayağı pahalıydı en son
Benden başka kimse yok. Tek başıma mücadele ediyorum. Okulum hayatım hep yarıda kaldı. Yaşıtlarım ne güzel hayatlar yaşarken ben okulumu dahi bitiremiyorum. Bir allahın kulu sende gençsin hayatın var demiyor. Neyleyim ben böyle hayatı

Anneniz kanser hastası degil miydi? Ameliyat toparlanma surecindeydi. Yatakta degildi en son. Kötüleşti mi o kadar?
Şimdi de yatakta değil ama mental olarak artık çok yoruldum. Okula gitmiyor musun diyor annem başlamadı sanıyor hala ama başladı. Bugün gidemeyeceğimi öğrenince çok üzüldü. Ben anneme değil hayata kızıyorum. Etrafıma bakınca hiçkimse benim gibi zorluk çekmiyor ya cidden inanamıyorum. Annem üzülse ne olacak elinden ne geliyor ki kadının. Bana yük olmamak için bugün kalkıp iş yapmaya çalıştı kendini zorladı. Oda napsın

Yaşadığın şey zor üzücü yaşın küçük ama tek dert sende değil. Dogru düşünmüyorsun. Savaşla yoklukla yaşayanlar, depremde tüm ailesini kaybedenler, aile içi şiddet görenler, ölenler, oldurulenler. Yapma bu umutsuzluk en kötü şey benim başımda düşüncesiyle asla hayatta saglam duramazsın. Kadin iş yapmaya bile cabaliyormus daha ne olsun. Ameliyat oldu hemen ayağa kalksın istedin. Kanser böyle birsey degil. Azimle sabırla umutla savaşmak ister. Çok kolay vazgeciyorsun hayiflaniyorsun. Hayat bu her anı zorluk. Mutluluk geçici. Psikolojik olarak destek almalı ve anneni de motive etmelisin. Karamsarlıkla anneni de daha dibe çekiyorsun gibi geliyor.
Şimdi de yatakta değil ama mental olarak artık çok yoruldum. Okula gitmiyor musun diyor annem başlamadı sanıyor hala ama başladı. Bugün gidemeyeceğimi öğrenince çok üzüldü. Ben anneme değil hayata kızıyorum. Etrafıma bakınca hiçkimse benim gibi zorluk çekmiyor ya cidden inanamıyorum. Annem üzülse ne olacak elinden ne geliyor ki kadının. Bana yük olmamak için bugün kalkıp iş yapmaya çalıştı kendini zorladı. Oda napsın

Back