Hüma isminin yanına ikinci isim ?

Hüma isimin yanına ikinci bir isim lütfen yardımcı olun

• Ankete Katılan
    26
Bence daha kibar ve anlamlı isimler de var hüma çok kaba geldi

Türkçede aişe diye bir isim yoktur, ona ayşe diyebilirsiniz. Sırf anlamı güzel diye kulağa kötü gelen hüma gibi garip isimleri koymayı doğru bulmuyorum. Tek başına AYŞE güzel bir isim

arkadaşlar çok güzel acıklama yapmışlar benım yapmama gerek yok sanırım ,
zeymur hanım Z Zeymur90
bebegınız sağlıkla dogsun

hüma nur.son derece sade hoş kibar.uzun isimlerin yanına hüma adını iliştiremiyorum.

Türkçede aişe diye bir isim yoktur, ona ayşe diyebilirsiniz. Sırf anlamı güzel diye kulağa kötü gelen hüma gibi garip isimleri koymayı doğru bulmuyorum. Tek başına AYŞE güzel bir isim
Bu sizin görüşünüz ben beğeniyorum garip değil anlamlı bir isim görüşünüz için teşekkürler

Çocuklara isim koyarken dikkat etmemiz gereken şey anlamı.
Yoksa illaki kuranı kerim de geçmesi gerekmiyor yada sahabe ismi olmasına gerek yok. Anlamı saçma sapan bir şey yada kötü birsey olmamalı.
Bir de nette ki anlamlara sakın kanmayın. Biri uydurmuş kopyala yapıştır heryere yayılmış.

Mesela aleyna üzerine üzerinde demek bu isim neden konur anlamıyorum.
Belinay: internet te yazdığı gibi peygamber çiçeği felan değil ayın yansıması demek
Tuana: cennete düşen ilk yağmur damlası demek değil. Farsça tuvanadan gelmiş güçlü demek

Gelelim hüma ya hüma arapça bir isim değil zamir olup her ikisi anlamına gelir yani iki kişiye işaret ederken hüma denilir. Bu isim konulur mu konulabilir kötü bir anlamı yok ama manalı bşr anlamı da yok

Bide şu ecrin ismi meselesi evet kuranı kerim de geçiyor ama ücret anlamında

Çok uzun oldu kusura bakmayın ☺️

Yoksa illaki kuranı kerim de geçmesi gerekmiyor yada sahabe ismi olmasına gerek yok. Anlamı saçma sapan bir şey yada kötü birsey olmamalı.
Bir de nette ki anlamlara sakın kanmayın. Biri uydurmuş kopyala yapıştır heryere yayılmış.

Belinay: internet te yazdığı gibi peygamber çiçeği felan değil ayın yansıması demek
Tuana: cennete düşen ilk yağmur damlası demek değil. Farsça tuvanadan gelmiş güçlü demek

Gelelim hüma ya hüma arapça bir isim değil zamir olup her ikisi anlamına gelir yani iki kişiye işaret ederken hüma denilir. Bu isim konulur mu konulabilir kötü bir anlamı yok ama manalı bşr anlamı da yok

Araştırdm baya

Huma Arapça diil farscadir iki anlamı var 1.devlet kuşu 2. Saadet mutluluk ( kaynak Ferit Develioğlu osmanlica lügat sayfa 465). Aynı zamanda Fatih sultan Mehmet hanın annesinin ismidir ki kendisi Fatih Sultan Mehmet’e hamile iken hergün fetih suresi okurmuş koyulan ismin Kişiler üzerinfr ki etkisine inanıyorum o yüzden tercih ediyorum :)

X