Hükümet'ten Belediyelere Mısır İçin Yas Genelgesi

20 Mart 2008
141.511
212.963
1.423
60
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 19 Ağustos'ta partili belediyelere gönderdiği yazıda, “Yaz sezonunda bazı belediyelerimizin geleneksel festival ve konser programları düzenledikleri görülmektedir” dedi ve şu görüşlere yer verdi:

“Ancak bilindiği üzere, bugünlerde Mısır’da darbe sonrası olaylarda demokrasiye ve demokratik bir seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen cezaevinde tutulan Cumhurbaşkanı Mursi’ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuk şehit düşmekte ve binlercesi yaralanmaktadır

AK Parti, Mısır’daki olaylar nedeniyle belediyelerin konser ve eğlence programlarını iptal etmelerini istedi

KONSER VE EĞLENCELERİ İPTAL EDİN

Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün belediyelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirilecektir.”

İLK İPTAL GELDİ

Bu yazının ardından ilk iptal ise Kastamonu’da yaşandı. İhsangazi Belediye Başkanlığı Facebook sayfasında 7-8 Eylül tarihlerinde ilçede düzenleneceği açıklanan Sepetçioğlu ve Siyez Bulguru Festivali’nin iptal edildiğini duyurdu.

Alıntı=Hürriyet Gazetesi

Kendi ülkemizdeki acı olaylarda neden bu tarz eğlenceleri iptal etmedilerde,mısır için bu kadar kendilerini harap ediyorlar..

Son düzenleme:
Askeri konvoya saldırıldı,10 şehit vardı,cenazelerin toprağa verildiği gün,başbakanımız uçağa atladı,eşi,kızları,damadı,Nihat Doğan,Ajda Pekkan,Muazzez Ersoy ve Sertab Erener'i yanına aldı,Somali'ye gitti,"burada insanlık test ediliyor,vicdanlara sesleniyorum" dedi,Ajda'yla Sertab moral dansı yaptı.

Karakol basıldı,8 şehit vardı,cenazelerin toprağa verildiği gün,dışişleri bakanımız uçağa atladı,başbakanımızın eşi ve kızıyla birlikte Myanmar'a gitti,Arakan Müslümanlarına sarılıp ağladılar.

Aktütün basıldı,15 şehit vardı,cenazelerin toprağa verildiği gün,AKP milletvekili oğluna stadyumda sünnet düğünü yaptı,ulaştırma bakanımız kirve oldu,AKP logolu pasta kesip halay çektiler.

Siirt'te helikopter düştü,17 şehit vardı,dışişleri bakanımız yaralıları ziyaret için Gazze'ye koştu,Hamaslılara sarıldı,hıçkıra hıçkıra ağladı,yürekler parçalandı.

Cephanelik patladı,25 şehit vardı,AKP'nin valisi AKP'nin generaline sucuk hediye etti,"hayat devam ediyor,acımız var diye ara mı verelim" dedi.AKP'nin sözcüsü "yadırganacak birşey yok,lokum bile ikram edilir" diye tasdik etti.

Reyhanlı havaya uçuruldu,53 insanımız hayatını kaybetti,o gece,AKP milletvekili oğlunu evlendirdi,TBMM başkanımız,AB bakanımız,anayasa mahkemesi başkanımız katıldı,AKP milletvekili duygularını tivitır'a döktü,"yaşanan elim olay düğünümüzün tadını kaçırdı" diye yazdı.

AKP,Mısır için yas ilan etti.
AKP'li belediyelere genelge gönderildi,şehitlere dikkat çekildi,"kardeşlerimizin acısını paylaşmak için hassasiyet gösterin,eğlenceleri iptal edin" denildi.

E merak ediyor insan tabii.
Onlar Müslüman kardeşler de...
Bizimkiler budist kardeş mi?

Yılmaz Özdil-Hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24574085.asp

Bu Genelgeye dair haberi daha önce okumuştum ve konu açsam mı acaba? diye düşünmeme rağmen, son günlerde sürekli sıcak gelişmeler yaşanan sınır ülkelerdeki durumlar ve yeni gelişmeler bakımından -konu fazlalığı- yaratmasın diye vazgeçmiştim.

Kendi arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu bu konudaki görüşümden dolayı beni yanlış buldular ama - bence bu Genelge - olmamalıydı.

Çünkü; bir diğer arkadaşımızın eklediği Yılmaz Özdil'in yazısında geçen olaylar sonrasında özellikle daha fazla beklenen duyarlılık adına dikkat çekmişti o durumlar ve bir hassasiyet vardı o olaylarla alakalı, doğal olarak.

Şu anda bir başka sınır ülkede de son derece korkunç bir kimyasal silah kullanımı tartışması mevcut ve hiç birimiz bir kaç kare fotoğrafa bakmaya bile dayanamadık, minicik bedenlerin ve insanların halleri hepimizin içini yaktı, insan olmamız hasebiyle...

Söz konusu Genelgeyi doğru bulmayan ben ve benim gibi insanlar için - katılmayanlar tarafından bu görüşümüzün "bir nev'i acıölçer veya insanlıkölçer" gibi değerlendirilmesinin yanlış olacağı düşüncemi de ek olarak belirtmek isterim.

Bu konuyu sonradan farkettim ve bir başka konuya daha eklemiştim. Her ne kadar konu başlığıyla tam olarak alakalı değilse bile - Mısır'da özellikle bir kadın hakları savunucusu olarak ve bir anayasa profösörü gibi konuşan bu küçük adamı - bir başka ülkenin içişleri hakkında bilgimi aşacak herhangi bir yorum yapmaksızın, sadece çok beğendiğim için buraya da eklemek istiyorum.

<em><span style="font-family:arial;"><font size="2">[video]http://www.haberler.com/12-yasindaki-cocugun-misir-da-neler-oluyor-yorumu-4968998-haberi/[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…