• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hukukçu arkadaşlar,lütfen yardım edin...

eldeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2007
701
3
96
İstanbul
slm arkadaşlar,foruma yeni üye oldum...10 ay önce yeni bir ev satın alıp içine yerleştik.evimizi banka kredisi ile alabildik...bütçemize uygun bir yer diye epeyde sevinmiştik.üst kat komşumun sürekli koşan çocukları var,bunu önemsemedim.sonuçta bende 2 çocuk büyütmüş biri olarak çocukların frenlenmesinin mümkün olmadığını bilen biriyim...
15 yaşında bir kızım var,müzik dinlemeyi çok seviyor...evde normal bir seste müzik dinlemeye başladığında(migrenim var,çok yüksek ses beni de rahatsız ediyor)inanın normal bir sesle dinliyor,üst kat komşum hiç durmadan yerlere vurarak evi başımıza yıkıyor...kapıcıyla ona haber yollamama rağmen düzeleceğine bilakis daha da beter gürültüyü artırdı...evimizde ne maç izleyebiliyoruz ki maç izlediğimizde de aynı şeyi yapıyor ne de tv izleyebiliyoruz...kendi evimizde köle gibiyiz...kurban bayramı öncesi kızım yine müziği açtığı anda 1 saat boyunca hiç durmadan yere hızla vurarak bizim sinirlerimizi bozdu.bu durum karşısında polis çağırmak zorunda kaldım..telefonda görüştüğüm polis bile gürültüyü duyunca bana sabır diledi ve ekip yolladı...yeni yasalar gereği tutanak tutmadan sadece nasihat verip giden polislerde çözüm olmadılar...kadın inkar yolunu seçip kendi üst komşusunu itham etti...neyse benim sizden ricam yasal olarak haklarım nelerdir...
mahkemeye gidip kadını dava edeceğim,şahit bulmam gerekiyor ama diğer komşular bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındalar...bu arada bu üst komşumun deli raporu olduğu söylenip,uzak durmam tavsiye ediliyor...beni öldürse bile ceza almazmış deniliyor...açıkçası korkmuyorum...
deliyse tımarhaneye kapatsınlar,değilse apartmanda oturmayı öğrensin...onun yüzünden aldığımız ev 3 kez el değiştirmiş..alanlar baş edememiş ve evlerini satıp çıkmışlar.benim öyle bir şansım da yok...kredi borcum var,hiç bir yere gitmem mümkün değil...lütfen sizlerden rica ediyorum,sorunuma çare bulmam için bana yol gösterin...sizi sorunlarımla sıkmak istemiyorum...en son bu gece yine aynı olayları yaşadık...yan komşumu çağırıp evde ki müzik sesinin aşırı olup olmadığını sordum,kadın müziği duymadı bile...sizin anlayacağınız işim çok zor...ne olur yardım edin...:çok üzgünüm:

Böyle durumlarda yapılacak çok bişey olmuyor malesef, dava açsanızda durumu ispatlamanız lazım, kaldı ki bu tür davaların yaptırımı çok az. Çok küçük bir miktarda para cezası kesiliyor sadece. Deli bile olsa birini öldüren kişinin ceza almaması gibi bir şey yok, ağzı olan konuşmuş anlaşılan. Allah sabır versin, ama bence davanızı açın, en azından gider gelir, siz de onla uğraşmış olursunuz.

Anlamadığım şey sizin bile zor duyduğunuz müziği o, yukarıdan nasıl duyuyor da rahatsız oluyor.?.Bazı apartmanlarda ses yalıtımı olmadığı için, bu tarz olaylar çok fazla..Gerçi sizin komşu, farklı bir kişilik..

Allah kolaylık versin..

Yasal durumlar hakkında bilgim yok.

arkadaşlar,desteğiniz ve iyi dilekleriniz için sağolun...
bundan önce ki mal sahipleri de pes etmiş...benim böyle bir seçeneğim yok çünkü ekonomik olarak buna uygun değiliz...3 yıl daha kredi borcumuz var...
eğer benim hiç bir yasal güvencem yoksa bu ülkede neden yaşayıp vergi ödeyim...haklarım hiç yok mu...sesli ve görüntülü olarak durumu kaydedip,gerekirse noter getirip olayı tescil ettireceğim...kızımın piskolojisi bozuldu,evde yalnız kalamıyor...kadının deli raporu olduğunu söyleyen daha önceki olaylara da vakıf olan komşular ve apartman görevlimiz...
inanın çok çaresiz kaldım...elime para geçer geçmez bir avukata gidip,yasal işlemleri başlatacağım...insanın evinde rahat olmaması inanın çok kötü...elimden geldiğince sakin ve sağduyulu olmaya çalışıyorum...aynı anda 3-4 yerden sürekli yerlere vurmak nasıl bir şey,o gürültü nasıl berbat anlatamam...kendi ve çocukları aynı anda yerlere vuruyorlar..insan yorulur dimi...45 dk.hiç durmadan yerlere vurdu ya,bende inat ettim polis ekibi gelene kadar aynı şekilde müziği çaldım...polislere de sordum,bu volum yüksek mi diye...kadının kesinlikle tedaviye ihtiyacı var,toplumdan tecrit edilmeli...asosyal ve tehlikeli biri...buna inandım artık...:(

Hemen bir dava aç. Hakkını ara canım.
Böyle insanlar ancak bundan anlar...

arkadaşlar,bugun yine tv.sesini kızım açtı diye üstteki azıtıp tavanı kafamıza geçirdi...bende diğer komşulara gidip durumu izah ettim...bana yardımcı olmalarını,buna dayanacak gücüm kalmadığını ağlayarak anlattım..hafta sonunda bina yönetimi ve kat maliklerinin katılımıyla toplantı talebimi ilettim...kabul edildi...önce kendi aramızda konuşup neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz,daha sonra da yasal olarak mahkemeye suç duyurusunda bulunacağım...bu konuda bana öncelikle neler yapmam gerekir açıklayacak bir hukukçu arkadaşımız var mı?

arkadaşlar bu akşam evde tüm kat sahipleriyle toplanıyoruz...ben sorunumu onlara anlatıp,destek olmalarını isteyeceğim...aksi takdirde yasal süreci başlatmak zorunda kalacağımı onlara da bildireceğim...bana destek olmazlarsa yasaların bana tanıdığı tüm hakları kullanmaya kararlıyım...sonucu sizlerle paylaşırım...

arkadaşlar,konuyla ilgili son mesajımın üstünden beş ay geçti...
benim sorunumda hala bir düzelme yok...
üst katımda oturan kadın,komşuların uyarısıyla aşağı vurmakyan vazgeçti ama şimdi de yemek artıklarını,çöplerini,kıllarını,sigara izmeritlerini bile camlarıma gelecek şekilde aşağı atıyor...
inanmazsınız camlarım da balık yağı bile var...apartmanda ki tüm komşularıma duruma anlattığım halde görmezden gelmeye devam ediyorlar...
benim hukukçu arkadaşlarımdan ricam şu:belediyenin bu tarz olaylar için cezai yaptırımları yok mu?mahkemeye versem sonuç alabilirmiyim?inanın dayanılır gibi değil...çamaşır falan sermeye korkuyorum...
lütfeeeeeeeeeeeeeeeen yardım edin,akıl verin...
ve kendinizi benim yerime koyun...
bunlar size yapılsa ne hissederdiniz?inanın delirmek üzereyim....

arkadaşlar,konuyla ilgili son mesajımın üstünden beş ay geçti...
benim sorunumda hala bir düzelme yok...
üst katımda oturan kadın,komşuların uyarısıyla aşağı vurmakyan vazgeçti ama şimdi de yemek artıklarını,çöplerini,kıllarını,sigara izmeritlerini bile camlarıma gelecek şekilde aşağı atıyor...
inanmazsınız camlarım da balık yağı bile var...apartmanda ki tüm komşularıma duruma anlattığım halde görmezden gelmeye devam ediyorlar...
benim hukukçu arkadaşlarımdan ricam şu:belediyenin bu tarz olaylar için cezai yaptırımları yok mu?mahkemeye versem sonuç alabilirmiyim?inanın dayanılır gibi değil...çamaşır falan sermeye korkuyorum...
lütfeeeeeeeeeeeeeeeen yardım edin,akıl verin...
ve kendinizi benim yerime koyun...
bunlar size yapılsa ne hissederdiniz?inanın delirmek üzereyim....

Canım öncelikle durumuna çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Yapacağınız şey mahkemeye başvurarak, hakimden tespit istemek, üst komşunuzun size verdiği zararları mahkeme kararıyla tespit ettirerek ondan tazminat istemeniz mümkün. Belediylere bu işlerle pek ilgilenmiyor, mahkemeye başvurun tespit isteyin, hakim keşif yapar zararları tespit eder, siz de bu zararların bedelini ondan alabilirsiniz.

öncelikle cevap verdiğiniz için size teşekkür ederim...
belediyenin kabahatler kanunu kapsamında cezai yaptırımları olduğunu sanıyordum... demek ki yanılmışım...
mahkemeye dava dilekçemi sunduğum zaman zarar tespiti,tazminat gibi işlemler epey bir zaman alır.ben işin maddi yönünü geçtim,kadının uyguladığı bu zulmun bir yaptırımı olmalı...kanunlarda yeri mutlaka vardır,dileyen etrafına böyle zarar vermemeli...para cezasından tutun da ne bileyim işte bir takım cezai yaptırımları vardır diye düşünmüştüm.

Kabahatler Kanunu Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

İşte bu suçun cezası... Sadece 50.-YTL para cezası

Arkadaşım durumuna çok üzüldüm. Bende alt kat komşumla ses problemi yaşıyorum. tutturmuş evde topuklu ayakkabıyla dolaşıyorsunuz diyor hemde sabahın 4 ne kadar. ınan evde parmaklarımın ucunda yürüyorum .Fakat o yine alttan vurup duruyor. Buraya taşınalı 1 yıl kadar oluyor.krediylede aldık. diğer tüm komşularada beni acayip kötülemiş.Bende süreki o ses yapıyor diyorum. Geçenlerde anladımki bitişik binamızdaki katın sesini ben alt kat sanıyormuşum. Gittim durumu izah etmeye çalıştım ama ne mümküm. Kadın dahada çoştu.Artık konuşabilmekte mümküm değil. bebeğime mama yapmaya kalkıyorum gece musluğa dokunur dokunmaz başlıyor vurmaya.Anlamadımki bu kadın benimi bekliyor. Geceden ısıtıcıya suyu dolduruyorum mutlaka.Bu gece yine beni deli etti. Yarım saat önce mama yaptım.Unutmuşum yatarken ısıtıcıda su varmı diye kontrol etmeyi. Musluğu açtım başladı vurmaya. yarım saat oldu hala ara ara vuruyor. Uykum kaçtı kalktım interneet bir bakayım dedim. yazınızı gördüm.
Sanırım ben çözüm yolunu buldum.Sizede söyleyeyim diye yazıyorum şimdi. SES YALITIMI
Şuan imkanım yok ama haziran ayına kadar bütçemizi biraz daha toparlayıp sadece zemine ses yalıtımı döşettireceğim. En fazla 1 milyara mal olurmuş.Bence bu eziyet karşısında 1 milyarı vermeye razıyım. açıkcası.Sizde tavanınıza döşettirmeyi düşünebilirsiniz.
Mahhkeme yoluda bir çözümdür tabiki ancak böyle inssanları dahada çileden çıkarabilir.Başınıza dert almayın.Sizden önce 3 aileyi pes ettirmiş. Utanması lazımken haklılığını savunuyor. Bizim ülkemizdeki hukuk s,istemiyle zor çözüm bulursunuz. Gözünü korkutacağınıza daha çok başınıza bela olur. allah korusun doğalgaz vananızla falan oynar.Aklınıza gelmedik delilikler yapabilir böyle insanlar.Ne me lazım.
Apartma imza toplayıp evi boşaltmasını isteyemiyormusunuz acaba dicem ama böyle bir hakkınız varsa bile hırs yapabilir.
Ne diyeyim allah kolaylık versin herbirimize ülkede herkesin sinirleri bozuk aslına bakarsanız.

ay yazdıklarımı okuyunca ne tırsak bir yazı olmuş dedim kendi kendime.Aslında hak hukuktan yanayımdır hep.ınsanların kendi aralarında konuşmaktansa hukuk yoluyla çözüm araması tarftarıyımdır. Ama ne bileyim burada anlatmak istemediğim başka tecrübelr yaşamış olanları tanıdığımdan herhalde böyle bir konuda bu kadar çekimser oldum .
Tekrar sabırlar diliyorum size.ınşallah hayırlısıyla çözümlersiniz sorunuzu.Sağlık sorunlarınız içinde acil şifalar diliyorum.

canım hukuki olarak birşey diyemeyeceğim ama şunu söyleyebilirim.
şu atıklarını falan döktüğü tarafa sacdan yada yanmayan su geçirmeyen bir malzemeden 50-100 cm
genişliğinde bir raf gibi birşey yapın biraz aşağı doğru egimli olsun. attığı şeyler o rafın üzerinde kalır
hiç değilse çamaşırlarınıza denk gelmez. eğimli olursada attıkları üzerinde kalmaz aşağı düşer. deliye
dalaşmadan çalıyı dolaşmak bu olsa gerek. :) kolaylıklar dilerim.

Back