Hukukçu arkadaşlar bakabilir mi ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba hanımlar ,

Daha önce de konu açmıştım bununla ilgili . Bundan yaklaşık 10 sene evvel babsm vefat etti . Kendine ait bir ticari işletmesi vardı öldükten sonra kapandı . Şu anda faal değil . O işlemede eskiden çalışan birileri zamanında sigortasız çalıştırıldım yıllar önce diye şikayette bulunmuş ama kim ne olayın aslı ne onu da bilmiyorum . Bu durumda devlet geçmişe Yönelik o işletmenin evraklarını istiyor . O zamanlar babam hayattaydı ve bizler ilgilenmiyorduk bu işlerle . Bu durumda ne yapmamız gerekir ?

Not : elti görümce meselesi değil ama şu anda bu da büyük bir dert benim için o Yüzden bir süre konum taşınmaması rica ederim .

Merhaba hanımlar ,

Daha önce de konu açmıştım bununla ilgili . Bundan yaklaşık 10 sene evvel babsm vefat etti . Kendine ait bir ticari işletmesi vardı öldükten sonra kapandı . Şu anda faal değil . O işlemede eskiden çalışan birileri zamanında sigortasız çalıştırıldım yıllar önce diye şikayette bulunmuş ama kim ne olayın aslı ne onu da bilmiyorum . Bu durumda devlet geçmişe Yönelik o işletmenin evraklarını istiyor . O zamanlar babam hayattaydı ve bizler ilgilenmiyorduk bu işlerle . Bu durumda ne yapmamız gerekir ?

Not : elti görümce meselesi değil ama şu anda bu da büyük bir dert benim için o Yüzden bir süre konum taşınmaması rica ederim .
Babanızın o dönem beraber çalıştığı muhasebecisi vardır adını biliyor musunuz eğer biliyorsanız onunla irtibata geçin.

Benim bildiğim bu tip evraklar 10 yıl saklanmalı. Eşimin şirketi vardı 8 sene önce,bizde hala duruyor(eşimin çeyizi gibi geldi kolide,bir bazamın altında 7 senedir yatıyorlar),2 sene daha bir sorun çıkmazsa imha edeceğiz.
Belki babanızda saklamıştır bir yerlerde.

Biliyorum ama istedikleri evraklar ta seneler öncesine ait ya yoksa onlarda korkuyorum açıkcası :KK43:
Biliyorsanız yanına gidin evrakları alın mutlaka yardımcı olmaya çalışacaktır,ayrıca korkmayın korkunuzu belli etmeyin belkide böyle birşey yok korktuğunuzu anlarlarsa daha çok üzerinize gelirler.

Benim bildiğim bu tip evraklar 10 yıl saklanmalı. Eşimin şirketi vardı 8 sene önce,bizde hala duruyor(eşimin çeyizi gibi geldi kolide,bir bazamın altında 7 senedir yatıyorlar),2 sene daha bir sorun çıkmazsa imha edeceğiz.
Belki babanızda saklamıştır bir yerlerde.
2006 dan 2010 a kadar olan zaman dilimini istiyorlar

Biliyorsanız yanına gidin evrakları alın mutlaka yardımcı olmaya çalışacaktır,ayrıca korkmayın korkunuzu belli etmeyin belkide böyle birşey yok korktuğunuzu anlarlarsa daha çok üzerinize gelirler.
Kim OLdupunu da bilmiyorum bu kişinin ayrıca öyle bşy varsa neden 10 sene sonra babam öldükten işyeri kapandıktan sonra şikayet etme Gereği duymuş olabilir bu da geliyor aklıma

10 sene değil miydi ya evrak saklama haddi
10 seneyi geçmişse bence birşey çıkmaz
(ben hukukçu değilim) siz avukat ile görüşün ama öncelikle eski muhasebecisiyle görüşün muhasebecilerde hakim oluyor çoğu zaman bu tür konulara

Kim OLdupunu da bilmiyorum bu kişinin ayrıca öyle bşy varsa neden 10 sene sonra babam öldükten işyeri kapandıktan sonra şikayet etme Gereği duymuş olabilir bu da geliyor aklıma
En iyisi siz muhasebeci ile görüşün elinde evraklar vardır sigorta belgeleri falan size bu konuda şuan en iyi muhasebeci yardımcı olur.

Resmi evraklari 10 sene saklama zorunluluğu var
Bence bu kisinjn hakları 10 sene geçtiği iç üzerinden birsey iddia edemez
10 senedir nerdeyim kendisine haksızlık yapildiysa
Bende onu anlayamıyorum belki de uzaktan birisi zaten çok çalışanı yoktu küçük biryerdi ve hatırlamıyorum kişileri de fazla girmiyorduk Babanızın işyerine

10 sene değil miydi ya evrak saklama haddi
10 seneyi geçmişse bence birşey çıkmaz
(ben hukukçu değilim) siz avukat ile görüşün ama öncelikle eski muhasebecisiyle görüşün muhasebecilerde hakim oluyor çoğu zaman bu tür konulara
Evraklar 2006-2010 senelerine ait bazılarının üstünden 10 sene geçmiş

O zaman sizin yapabileceğiniz birşey yok ki. 10 sene geçmiş,nasıl bulacaksınız.
Babanız dışardan bir muhasebeciyle çalışıyordur muhtemelen,ona ulaşma şansınız varsa birde onunla konuşun isterseniz.
Babamın var dışardan çalıştığı biri Aradım onu benden belgeleri isteyen kişiler mail atacak istediği evrak listesini bende onlara göndereceğim bakalım varsa

Biliyorum ama istedikleri evraklar ta seneler öncesine ait ya yoksa onlarda korkuyorum açıkcası :KK43:

evrakları atmazlar.
yoksa da ssk dan çıkartırlar. sizde gidip çıkartabilirsiniz iş yerinin bağlı olduğu ssk dan.
ayrıca önceki konunuzada yazdım bunu oturduğunuz yerden çözüm bekliyorsunuz sanırım. şimdiye gidip evrakları çıkartabilirdiniz.

Mirasçısı olarak 10 yıllık saklama yükümlülüğünüz var. Buna uyulmamışsa, idari para cezası var.
Diğer taraftan bakarsak da, elinizde ticari evrak yoksa, karşı tarafın iddiaları açısından aleyhinize delil olabilir.

evrakları atmazlar.
yoksa da ssk dan çıkartırlar. sizde gidip çıkartabilirsiniz iş yerinin bağlı olduğu ssk dan.
ayrıca önceki konunuzada yazdım bunu oturduğunuz yerden çözüm bekliyorsunuz sanırım. şimdiye gidip evrakları çıkartabilirdiniz.
Önceki konumda yorumunuzu hatırlamıyorum .
Ev Hanımı Değilim çalışıyorum aynı zamanda . Kafama estiği vakit izin Alıp SSK ya vergi dairesine gidemiyorum . Ayrıca işletme defteri SSK dan nasıl çıkartabilirim ?

Önceki konumda yorumunuzu hatırlamıyorum .
Ev Hanımı Değilim çalışıyorum aynı zamanda . Kafama estiği vakit izin Alıp SSK ya vergi dairesine gidemiyorum . Ayrıca işletme defteri SSK dan nasıl çıkartabilirim ?

işletme defteri ne alaka?
bordro çıkartmanız gerekiyor. izin alamıyorsanız muhasebeciye ulaşın şimdiye çözülürdü konu.

Back
X