HUKUK OKUMUŞ ÜYELERİN YORUMLARINI BEKLİYORUM İcralık kardeşten diğer kardeşlerin mirasına el koyulur mu?

eppek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2023
1.621
7.284
Kardeş demek istemediğim kardeş uyuşturucu bağımlısı,borç yaptı,ikamet adresi babaevi gözüktüğü için icra geliyor. ( Evden kaçtı)

Biz de burda oturmuyor diye yolluyoruz. Bu icralar bize zarar verir mi? Babamdan miras olarak birer ev geliyor tüm kardeşlere. Bu icralar yüzünden bunlardan men olur muyuz.

Ev rezerv alanı olduğu için tapu paylaşımı yapamıyoruz. Babam vasiyetname düzenledi ona bir şey bırakmıyor. Ama strese giriyorum bu gelen 2. İcra. Babam arayıp ikametini al dese de alıcam diyip almıyor.

Hastaneye yatırdık normalde çok zor 36 yaşında birini yatırmak ama çıktı yine içti. Yani onu kurtarmak için babam çok uğraştı. Şimdi psikolojik tedavi görüyor onun yüzünden. ( sahip çok çıktık ama inanın çok zor)

Uyuşturucu bağımlılarının anneleri ile iş gereği konuşurdum ölsün de kurtulalım derlerdi. Şimdi çok iyi anlıyorum.

Kardeşlerimin babadan miras dışında ev alma durumları yok. Lütfen yardım edecek biri varsa yazsın. Onun borcundan kardeşlerim evsiz mi kalır?İnternete yalan yanlış bilgi çok ondan yazdım

Baban sag iken size mallari satacak, bir banka hesabinda da bu satisa yonelik para alisverisi olmali. Bagis yaparsa kardesinizin sakli pay durumu var, oradan (tabi bir gun akli basina gelirse) dava acip yuruyebilir, yani bagis degil satis yapmalı karsiliginda da para alisverisi olmali.

Baban sag iken size mallari satacak, bir banka hesabinda da bu satisa yonelik para alisverisi olmali. Bagis yaparsa kardesinizin sakli pay durumu var, oradan (tabi bir gun akli basina gelirse) dava acip yuruyebilir, yani bagis degil satis yapmalı karsiliginda da para alisverisi olmali.
Yok tam tersi 😂 satış iptal olur bağış iptal olmaz. Face de hukuk sayfasından öğrendim. Hatta bana bakması şartıyla diye bağış yapıyorlar. Ölene kadar bağışlayan da kullanım hakkı öldükten sonra bağış yaptığı kişiye geçiyor. Benim anneannem de bir yere bilinçsiz bağış yapmış alamadı evlatları asla. Dava açıldı ama reddedildi

Yok tam tersi 😂 satış iptal olur bağış iptal olmaz. Face de hukuk sayfasından öğrendim. Hatta bana bakması şartıyla diye bağış yapıyorlar. Ölene kadar bağışlayan da kullanım hakkı öldükten sonra bağış yaptığı kişiye geçiyor. Benim anneannem de bir yere bilinçsiz bağış yapmış alamadı evlatları asla. Dava açıldı ama reddedildi
Ay peki bu bagislanmis olanlarda hemen tapuya yansiyor mu ki? Bizim boyle bir mulk var sorunlu bi turlu tapuda gozukmeyen ama vergisi falan oduyoruz, acaba ona da mi boyle bi numara cevirdiler ki. 🫠

Ay peki bu bagislanmis olanlarda hemen tapuya yansiyor mu ki? Bizim boyle bir mulk var sorunlu bi turlu tapuda gozukmeyen ama vergisi falan oduyoruz, acaba ona da mi boyle bi numara cevirdiler ki. 🫠
Yok tapu da görünür o. Çünkü ölene kadar sahibinin üzerinde olur. Öldükten sonra bağışlanan tarafa geçer. Anneannem şehrin en gözde yerinde 2 ev bağışlamış. Bağışladığı yer cenazesine bile gelmedi. Bir kere dua okutmadı.( sözde inançlılar) öldüğü gibi evlere çöktüler

İlerde sorun yaşarsınız icra alacaklılarıyla. Evlerin satışını isteyebilirler. Siz mirastan men olmazsınız ancak ucuzdan evler satışa çıkar uğraşır durursunuz. Kardeşin miras payı üzerinden borçlar ödenir, siz yine kendi paranızı alırsınız ama dediğim gibi çok ucuza gider evler. Mirasçılıktan çıkarma ve vasiyetname yapılması gerekli. Avukat şart, usule uygun yapılmalı, yargıtayın aradığı kriterleri taşımalı. Saklı payı bertaraf etmeniz gerekli.

Satış durumunda da muvazaalı satış olduğunu öne sürüp dava açabilir

Taşınmazın objektif değerinde mi para alışverişi? Dava açma hakları daima var. Satışın inandırıcı olup olmadığına bakılır. Ama sıkıntılı bir durum
Evet objektif tutarda alisveristen bahsediyorum.

O zaman bu uyenin durumunda tek care tamamen yabanci kisilere ev satisi, anladigim kadariyla?

Peki kardeşiniz nereye gitti ,babanızın ölümü halinde kardeşiniz sokaklarda mı yatacak?

Ücreti mukabilinde bir avukattan danışmanlık almaya ne dersiniz?

X