Hukuk için geç mi ?

askmuzikali

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
36
9
298
Merhaba kızlar,
maddi imansızlıklar nedeni ile üniversiteye gidemedim.
geçen yıl sınava girdim uzaktan eğitim ile Atatürk Üniversitesi sosyoloji bölümüne gidiyorum şu an.
Güzel bir bölüm ona devam etmek istiyorum ancak hukuk okumak istiyorum.bu sene hazırlanmayı düşünüyorum.30 yaşıma girdim.
Okumak,staj derken 35 olacağım kazanırsam.çok mu geç.benden bayaa küçükler olacak üniversitede.
Bir kişisel gelişim uzmanına sordum okuyup bitirmen 35 olacak henüz evlenmedin bile dedi.evlilik elbette güzeldir ama hayat kurmak için evlilik şart mı ki ?
Şimdi karar vermem gerekiyor ileride keşke demek istemiyorum.
çok mu geç sizce ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hayatta hiçbişey için geç değildir yapabileceğine inanıp kararını verirsen yapamacağın şey yok. Ayrıca okurkende evlenebilirsin benim gibi

Gerçekten istiyorsan geç değildir canım yoksa ileride keşkede diyebilirsin. Gerçekten isteyip istemediğini düşün.

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz cevaplar için 😊😊😊😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayat kuşkusuz ki sizin hayatınız dahası kimse için yaşamıyorsunuz.Evlilik hakkında yorum yapacak yaşta değilim fakat bir şeyi gerçekten istiyorsanız yapmalısınız.Umarım içinizi rahatlatır size şöyle bir örnek vereyim; ben mühendislik okuyorum yıllar önce bölümü bırakmış ve geçen senelerde aftan yararlanıp bizimle birlikte derslere gelen bir ablamız var.(Evli ve 35'in üzerinde bir ablamız)Hepimizden başarılı ,inan yaşın önemi yok.Belli bir yaşın üzerinde insan her yaştan insanla muhabbet edebiliyor.Üniversite de zaten bu değil midir her yaştan ve her çeşit insanı barındırır.Pişmanlık herşeyden kötüdür mutlu olmaya bakın

Bende gidiyorum okula sene kaybim olmadi ama kimler kimler geliyo devam ediyo 40 50 yasinda olanlar var gec falan degil kesinlikle hayakini yapmalisin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence hic dusunmene bile gerek yok tabi ki gir ve kazan. Hukuk bir tutkudur ve ulasilmadan da vazgecilemez ulasinca da doyum olmaz :))

Bende hukuk fakültesinde okuyorum.40-50 yaşlarda öğrenciler var. Çekinmeyin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bizim sınıfın yaş ortalaması 30 zaten:)50 60 yaşında öğrenciler var kendinizi asla kötü hissetmeyin 30 iyi bi yaş okumak için

Hukukçu olma tutkusu bambaşka bir şey bence. İnsan vazgeçemiyor. Başka bölümler gibi değil.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hiç sevmediğim bir bölüm bitirdim sırf ailem istiyor diye ama asla vazgeçmedim hukuk hayalimden. Üniversite sınavına geçen yıl girmiştim ama ikinci bölüme girmedim zor geldi öyle kazanmak. Adalet okuyorum dikey geçiş yapmak için. Bu daha kolayıma geldi.

Bir de hakimlerin 30 yaşından evvel göreve başlamamaları için çalışmalar başlatılıyor. Artık 24 yaşında hakimler falan olamayacak zaten. Yaş bir avantaj bile olabilir yani.

arkadaşım aile baskısı ile eczacı oldu sonra kendi istediği bölümü okuyup doktor oldu:)))

arkadaşlar da söylemiş yaşınıza takılmayın.. bizim sınıfta "dede" lakaplı arkadaşımız vardı büyüteç ile okuyordu sınav kağıdını kıyamam.. hep edebiyat okumak istemiş.. saygı duyardık severdik..

bu arada "kişisel gelişim uzmanı"nız enteresanmış.. daha evli değilsin derken kendine göre mi hayat kurguluyor..benim bildiğim sizin hedeflerinize ve isteklerinize göre bir yol çizmenize yardımcı olması gerekmiyor mu?

evlilik kısmet işi.. hukuk ise bir hedef.. siz yolunuzda ilerlerken kısmetinizi de yaşarsınız..

evli çalışan okuyan 1000lerce kadın gibi..

sevgiler..

Meraba hakim savcı olmak istiyorsanız çok geç çünkü aday olmak için 35 yaşı doldurmamış olmak gerekiyor şu anki düzenlemelerle
Avukatlık düşünüyorsanız geç değil
Benim babam 30 yaşında başlamış fakülteye

Not: tekrar düzenlemeye baktım da 5 yıl avukatlık yaptıktan sonea 45 yaşı doldurmamak kaydıyla hakim/savcı olunabiliyormuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…