tesekkürler.. tercihlerimi bi kac güne kabataslak hazırlarım heralde.çeko 4000 sıralama olarak daha önde tutma ihtimali düsük gibi sanki :/ bu arada sen ankarada mı yasıyorsun hangi dersaneye gttin kazandıgın sene :)
Rica ederim :) Acele etme zaten daha çok vakit var :) Hiç belli olmaz çünkü yeni açılan üniversiteler,fakülteler ve artan kontenjanlar var.Yok ben Ankara'da yaşamıyorum ama Final'e gitmiştim.Ama öğrendiğim bir şey varsa o da dershanenin pek öneminin olmadığı.Dersi derste dinlemek yeterliymiş gerçekten.
arkadaşım finale gitme sana zafer yada sınavı öneriyorum özellikle zafer çok güzel ilgileniyor..
Boğaziçi Üniversitesi olmadığı takdirde o bölümler okunmaz.Hele ki hukukla kıyaslanmamalı bile bence.
Canim (butun sayfalari okumadim topiginin ama ),
bende hukuk ögrencisiyim , turkiyede degil avrupa ulkelerinin bitanesinde..
sana tavsiyem hiç kimseyi dinleme : bende cok dusunmustum ne yapayim diye hangi bolumu seçeyim diye..
Hukuk gerçekten cok cok guzel bir bölüm ilk baslarda cok sevemiyosun, nasil bi bolummus ya diyosun cunku her sey daha yeni geliyo... sonra alisiyosun ve bi bakiyosun
ki hukuk derslerinden bile haz aliyosun, hukugu zaten bir sevdimmi daha birakamiyosun :)
Kalbinden içinden gelen sesi dinle, pisman olmazsin
Birde benim okudugum fakültede uluslararasi iliskiler dersi de veriyolar :) bu sene vardi yani..
sormak istedigin sorular varsa yardimci olmaya calisirim
Hukuk okuyan arkadaşım var ve daha bugün bölümünden nefret ettiğini, hem okumasının zor olduğunu ve iş olanaklarının da eskisi kadar iyi olmadığını söyledi....Odtü iktisat da okuyan arkadaşım şimdiden (3.sınıf da) kendisine iş tekliflerinin geldiğini söylüyor...karar senin ha şahsen ben o puanı alsaydım kesinlikle PDR yazardım
O fark tamamen kişilerin not ortalamalarıyla ve okuldaki çalışma performanslarıyla alakalıdır:) Yoksa açıkçası iktisat ile hukuku kıyaslamak bile komik bence...Boğaziçi İktisat dahi olsa..
sen şahit olmamışsın ama ben oldum :)ayrıca iktisat hukuk ve mühendislik gibi bölümler için üniversite çok önemli...inönü iktisat dan mezun olursan tabi ki iş bulmak da zorlanırsın!odtü iktisat mezunu nasıl boşta kalsın ya ne kadar ütopik düşüncelerHukuk düşünüyorsan yaz derim, herkese de tavsiye ederim, hukuk eğitimi sanılanın aksine kolaydır, genelde devam zorunluluğu yoktur, bir Odtü mezunu olarak , Odtü iktisat olsun başka bölümler olsun 3. sınıfta okuyan birine iş teklifi geldiğine şahit olmadım, durum şöyle oluyor yapılan stajlarda, iş yerindekiler mezun olunca buraya gelirsen yardımcı oluruz diyorlar, bunu da bazı yüksek özgüvenli!!! insanlar iş teklifi olarak görüyor, Odtüde bir bilgisayar yada elektronik mezunu belki, o da çok zor, teklif alabilir ama bir iktisatçı asla:)))
Açıkçası bu senin çok da bilmediğini gösteriyor Boğaziçi en iyi üniversiteler listesinde 12.sırada ve odtü 2.sırada bölüme gelince de hukuk asla tavsiye edilmiyor rehberlik servislerinde öğrencilere yardımcı olan arkadaşlarımın sözleri bunlar hukuk eskisi gibi değil o kadar oku,çabala mezun olduktan sonra uğraş ki iş bulasın kpss ye gir (o kadar başarılı insan içinde ) çoğu hazine avukatlığı istiyor çünkü dışında hiç biri iş yapmıyor onu da kazan kazanabilirsen...kazanamazsanda işsizler kervanına gir ya da çok cüzi bir miktara milletin köleliğini yap!ama iktisat öyle değil daha okurken iş bulabiliyorsun bundan eminim ve min 6bin TL....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?