hukuk hakkında..

Rica ederim :) Acele etme zaten daha çok vakit var :) Hiç belli olmaz çünkü yeni açılan üniversiteler,fakülteler ve artan kontenjanlar var.Yok ben Ankara'da yaşamıyorum ama Final'e gitmiştim.Ama öğrendiğim bir şey varsa o da dershanenin pek öneminin olmadığı.Dersi derste dinlemek yeterliymiş gerçekten.

Son düzenleme:

arkadaşım finale gitme sana zafer yada sınavı öneriyorum özellikle zafer çok güzel ilgileniyor..

arkadaşım finale gitme sana zafer yada sınavı öneriyorum özellikle zafer çok güzel ilgileniyor..

Benim dershaneyle işim kalmadı zaten:)Ama söylemeden edemeyeceğim ,mesele marka değil çünkü aynı dershanenin şubeleri arasında bile çok fark olabiliyor :)

Son düzenleme:
edwina kafam corba gibi oldu.dün bilkentn tanıtımlarına gittm cok begendm ama ingsi korkuttu.annemler ist veya izmir istemiyo gibi orada tutuyor bircok bölüm.ankda kalmak zorundayım yani gazi desen onu da begenmiyorum hacettenn tutcagı mechul, ne yapıcam benn (((

Bilkent beğenilmeyecek okul değil tabi ki.İngilizceyi eninde sonunda öğreneceğiz ,ondan kaçamazsın (ki ben de bundan çekinip Yeditepe'den caymıştım gerçi) Sen hazırlıkta kalınca ne oluyor,kesinlikle bir sene kaybediyor musun ve derslerin tamamı ingilizce mi yada yüzde kaçı ingilizce onu öğrendin mi?Önce onları öğren.Hukukta öğretim dilinin ingilizce olmasını onaylamıyorum çünkü zaten kendine has eski kelimelerle dolu ve aynı şekilde latinceyle de doluyken bütün bunları ingilizceye çevirmek çok verimsiz bir şey ortaya çıkarır.

Gazi'yi ben de pek sevmiyorum,Hacettepe iyidir fakat bölümleri uymuyor .Ankara Üniversitesi Çeko'yu araştırdın mı?Ondan tamamen vazgeçtin mi?Mülkiye'de okuman gerçekten güzel olur çünkü.

Daha panik yapma,tercihler başlayalı 2 gün oldu daha ve 5 Ağustos'a kadar zamanın var.Eninde sonunda karar veriliyor ve sana şöyle diyeyim ,ben 2-3 gün önce ancak kafamda oturtmuştum tercihleri,yazacağım bölüm belli olmasına rağmen:) Yani sabırla araştır ve düşün...:)

of allahım off bana 2.sene yolu gözüktü gibi galiba.bugün hocanınn yanına gittim bilkentin iktisat uluslararsı siyasal gibi bölümlernn tuttugunu söylemstm heralde.işte onlar için senden baya bi düsük puanına yazık olur dedi. e bi yerde de dogru söylüyo,gazi istemiyorum fakat bazısı da iyi diyor.ama kampüsü bile yok bunlar da önemli seyler değil mi hacettepe ki en cok istedigim terchlermde basta ama gelmeme ihtimali de yüksek.ailem gaziyi de yazmamı istiyor ama ben istemiyorum.bilkent cok güzel faakat dedigm gbi orda da puanıma yazık oluyo yüzde 50 bile olsa diyolar.bi yandan da ortamından korkuyorum kimi cok farklı insnlar var diyo,kimi düsük bütceliler de okutuyo diyo.Blkent dünyada sıralamaya girmiş yani cok cezbediyo insanı egitimi zaten cok iyi.ankara dısına da cıkamıyorum.öyle garip bi druumdaymki millete puanımı söyleyp 2.seneyi düsünüyorm dediğimd herkes cok sasırıyor.sanssızlık bu olsa gerek tek umudum hacettepelern gelmesi.hayatımın en kötü günlerini yasıyorum galiba cok zor biseymiş bu.hocam bugün bn senn yernde olsam bi sene daha hazrlanrdm dedi ama hiç kolay değil işte 1 sene insan hayatı icin cok önemli bi zaman.bu durumda kafamı karıstıyor.allahmmm yardım et (((

Puanıma yazık oluyor diye düşünme derdim devlet üniversitesi olsa ama özel üniversitede kendinden düşük bölüm için para vermek kötü olur tabi.Gazi ayrı bir olay bence .Ondan önce Hacettepe,Ankara ve ODTÜ'deki her bölüme bir bakmayı dene.Ayrıca özele sıcak bakıyorsun madem %100 burslu tutan TOBB,Başkent yada Çankaya bölümlerini düşünmüyor musun?Bilkent seni cezbediyor anlıyorum ama cidden garip bir ortam orası da.Önceliğin devlet olsun.İstanbul çok da uzak değil aslında düşünsen senin yararına olurdu...

2.sene de hazırlanırsan üzülme hiç.Bu sene bu puanı yapmışsan seneye daha çok daha iyisini yaparsın.Beni de çok kınayan olmuştu 2.seneye bıraktım diye

Boğaziçi Üniversitesi olmadığı takdirde o bölümler okunmaz.Hele ki hukukla kıyaslanmamalı bile bence.

boğaziçinin havası söndü kızlar artık.. araştırın 2011 de türkiyenin en iyi üniversitesi sıralamasında boğaziçi 13. sırada.. odtü bilkent hacettepe ankara ve ege üniversitesi boğaziçinden daha iyi....

Hukuk bence eskisi kadar iyi deil ama uluslarası ilişkilerle kıyaslarsan tabiki hukuk derim.. ama avukat olarak kalacaksan bi 5-10 sene çok beklentin olmasın.. hakimliği kazanırsanda ilk başlarda çok gezmek devamlı tayin fln zor gelebilir -ki evleneceğini düşünürsek eşinin mesleği buna uygun olmalı mesela sen hakim o avukat ya da sen hakim o eczacı olursa devamlı gezmek imkansız gibi bi hal alır- ama sonrası iyi tabi kademen yükselince istediğin yerde sabit kalabiliyosun..

Canim (butun sayfalari okumadim topiginin ama ),

bende hukuk ögrencisiyim , turkiyede degil avrupa ulkelerinin bitanesinde..

sana tavsiyem hiç kimseyi dinleme : bende cok dusunmustum ne yapayim diye hangi bolumu seçeyim diye..

Hukuk gerçekten cok cok guzel bir bölüm ilk baslarda cok sevemiyosun, nasil bi bolummus ya diyosun cunku her sey daha yeni geliyo... sonra alisiyosun ve bi bakiyosun

ki hukuk derslerinden bile haz aliyosun, hukugu zaten bir sevdimmi daha birakamiyosun :)

Kalbinden içinden gelen sesi dinle, pisman olmazsin

Birde benim okudugum fakültede uluslararasi iliskiler dersi de veriyolar :) bu sene vardi yani..

sormak istedigin sorular varsa yardimci olmaya calisirim

ilgilendiginiz için hepinize tesekkür ederim..hukuk düsünmüyorum artık okuması cok zor ya.edwina baskent cankya tam burslu tutuyor.Ama iyi mi bilmiyorum oralar cankayayı düsünmüyorum zaten baskent olabilir belki ama iyi bi üniversite mi yurt dısı imkanları ne fazla bi bilgim de yok acıkcası :/ istabulu ben de istiyorum ama işte ailem dısarda okumama pek sıcak bakmıyor bi de ben cok nane molla bi insanım hemen hastalanırım falan gözümüz arkada kalır diyolar haklılar da.suan icin ya bilkentn iktisat yüzde 50sini yazıcam puanım bosa gidicek ya baskent tam bursluyu terch edicem ya da bi sene daha sürünücem 3 secenegim var :/

Valla ne desem olmaz şimdi,çok kritik bir aşamadasın .Kolay gelsin Haber et ama tercih yapınca ne olduğunu,yada yapmadığını...

Hukuk okuyan arkadaşım var ve daha bugün bölümünden nefret ettiğini, hem okumasının zor olduğunu ve iş olanaklarının da eskisi kadar iyi olmadığını söyledi....Odtü iktisat da okuyan arkadaşım şimdiden (3.sınıf da) kendisine iş tekliflerinin geldiğini söylüyor...karar senin ha şahsen ben o puanı alsaydım kesinlikle PDR yazardım

cnm sen hangı avrupa ulksndesın avrupada okuamk hahkında bı kac soru sorcktm :)

O fark tamamen kişilerin not ortalamalarıyla ve okuldaki çalışma performanslarıyla alakalıdır:) Yoksa açıkçası iktisat ile hukuku kıyaslamak bile komik bence...Boğaziçi İktisat dahi olsa..

Hukuk düşünüyorsan yaz derim, herkese de tavsiye ederim, hukuk eğitimi sanılanın aksine kolaydır, genelde devam zorunluluğu yoktur, bir Odtü mezunu olarak , Odtü iktisat olsun başka bölümler olsun 3. sınıfta okuyan birine iş teklifi geldiğine şahit olmadım, durum şöyle oluyor yapılan stajlarda, iş yerindekiler mezun olunca buraya gelirsen yardımcı oluruz diyorlar, bunu da bazı yüksek özgüvenli!!! insanlar iş teklifi olarak görüyor, Odtüde bir bilgisayar yada elektronik mezunu belki, o da çok zor, teklif alabilir ama bir iktisatçı asla:)))

O fark tamamen kişilerin not ortalamalarıyla ve okuldaki çalışma performanslarıyla alakalıdır:) Yoksa açıkçası iktisat ile hukuku kıyaslamak bile komik bence...Boğaziçi İktisat dahi olsa..

Açıkçası bu senin çok da bilmediğini gösteriyor Boğaziçi en iyi üniversiteler listesinde 12.sırada ve odtü 2.sırada bölüme gelince de hukuk asla tavsiye edilmiyor rehberlik servislerinde öğrencilere yardımcı olan arkadaşlarımın sözleri bunlar hukuk eskisi gibi değil o kadar oku,çabala mezun olduktan sonra uğraş ki iş bulasın kpss ye gir (o kadar başarılı insan içinde ) çoğu hazine avukatlığı istiyor çünkü dışında hiç biri iş yapmıyor onu da kazan kazanabilirsen...kazanamazsanda işsizler kervanına gir ya da çok cüzi bir miktara milletin köleliğini yap!ama iktisat öyle değil daha okurken iş bulabiliyorsun bundan eminim ve min 6bin TL....

Son düzenleme:
sen şahit olmamışsın ama ben oldum :)ayrıca iktisat hukuk ve mühendislik gibi bölümler için üniversite çok önemli...inönü iktisat dan mezun olursan tabi ki iş bulmak da zorlanırsın!odtü iktisat mezunu nasıl boşta kalsın ya ne kadar ütopik düşünceler

Son düzenleme:

Sıralamaların önemi yok,Boğaziçi'nin de ODTÜ'nün de çok iyi üniversiteler olduğu su götürmez bir gerçek zaten.Ama sadece üniversite karın doyurmaz Sırf Boğaziçi olsun diye niteliksiz bir bölümde okumaktansa nitelikli bölümlerde ama daha kötü üniversitelerde okumak çok daha mantıklı bir davranıştır.Boğaziçi Fizik mezunu mu daha rahat iş bulur yoksa İÜ Elektrik-elektronik mühendisi mi?Ülkemizide iktisat öğrencisi de hukuk öğrencisi kadar fazla üstelik aöf'de de popüler bölümlerden biri iktisat.Hukukta mezuniyetten sonra stajını yapıp avukat olabilirsin ama iktisatta bir yerlere gelebilmek için kendini geliştirmen çok daha fazla gereklidir daima.Çok yeterli derecede dil bilmeyen ve sağlam not ortalamasına sahip olmayan bir iktisatçının ise 6bin lira gibi bir maaşla iş bulması imkansıza yakındır zaten :) yüksek maaşlar alan iktisatçı muhakkak ki kendini geliştirmiş bir iktisatçıdır.Okurken iş bulabilmek için her bölümde zaten yüksek not ortalaması gerekir,kimse kendini geliştirmeyen ve not ortalamasını yüksek yapmayan birini sırf bölümü için işe almaz.Ayrıca hakimlik savcılık sınavları ve noterlikten tutun kaymakamlığa kadar geniş bir meslek yelpazesi var zaten hukukun.O olmadı avukatlıkta prim yapabilmek de yetenek meselesi.Bölümü iyi bilen ve ikna yeteneği olan biri hukukta işsiz kalmaz.Yani hukukta işsiz kalmak ile iktisatta işsiz kalmak arasında dağlar kadar fark var.Hukuku okuyan en kötü yerde bile olsa okuduğu bölüm hukuk olduğu için niteliğe sahiptir ama kötü bir üniversitede iktisat okunmaz .Ayrıca böyle bir ülkede hukuka ve hukukçuya olan ihtiyaç asla bitmez ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…