Gebeliğe Hazırlık Hsg rahim filmim hk.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

M i h r a

Güçlüyüm ama kalbim hassas.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
2.051
4.527
Merhabalar, bugun hsg rahim filmi çektirdim. Sonucu su sekilde çıktı;
Bulgular: kavum uteri normal form ve hacimde oluşur dolu defekti yoktur. Karşı madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye gecmis ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Sag tuba hafifce genis lumenlidir. Sol tuba normal çaptadır. Tubal rugae tabildir. Servikal kanal dogal gorunumdur. İnceleme alanına giren diger olusumlarda patoloji yoktur. SONUC: sag tubada hafif ektazi.
Filmimi veren çalısan hafif genişlik var sol tupte dedi doktorunuz tedayli bilgi verir dedi. Doktorum icin randevu almam gerekecek onumuzdeki haftaya kadarda beklemek cok zor meraktan. Bilen bu sekilde sonucu cikan fikri olan arkadaslar bilgi verirmisiniz 🙏🏽

Kimse yok mu kızlaar??😔😔
Doktor sitesinden baktım cnm senin için aynı sonuçlu biri yazmış gebeliği engellemiyormuş.
  • Dr. Bey, HSG sonucumda bir sorun varmı?Cok merak ediyorum, hafif derece ektazi yazıyor, hamile kalmamı engeller mı? Yöntem: C kollu dijital röntgen ve DSA cihazıyla, 5F HSG kateterinden scopik izleme altında non-iyonik iyotlu kontrast madde verilerek uygun açılarla grafiler alındı. **** uteri normal form ve hacimde olup dolum defekti yoktur.Bazı grafilerde kavite inferiorunda görülen çizgisel imajlar mukoit materials aittir.Kontrast madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmiş ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Sol tuba hafifçe geniş lumenlidir. Sağ tuba normal çaptadır. Tubal rugan tabiidir. Servikal kanal doğal görünümdedir. İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur. SONUÇ:Sol TÜBA'da hafif derece ektazi Rad. Dr. Cevat Bayrak
  • Doktor Cevabı:

Uzm. Dr. Cevat Bayrak

Radyoloji

Engellemez.
    13.04.2017 07:42 tarihinde cevapladı.

Doktor sitesinden baktım cnm senin için aynı sonuçlu biri yazmış gebeliği engellemiyormuş.
  • Dr. Bey, HSG sonucumda bir sorun varmı?Cok merak ediyorum, hafif derece ektazi yazıyor, hamile kalmamı engeller mı? Yöntem: C kollu dijital röntgen ve DSA cihazıyla, 5F HSG kateterinden scopik izleme altında non-iyonik iyotlu kontrast madde verilerek uygun açılarla grafiler alındı. **** uteri normal form ve hacimde olup dolum defekti yoktur.Bazı grafilerde kavite inferiorunda görülen çizgisel imajlar mukoit materials aittir.Kontrast madde her iki tubadan intraperitoneal mesafeye geçmiş ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır. Sol tuba hafifçe geniş lumenlidir. Sağ tuba normal çaptadır. Tubal rugan tabiidir. Servikal kanal doğal görünümdedir. İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur. SONUÇ:Sol TÜBA'da hafif derece ektazi Rad. Dr. Cevat Bayrak
  • Doktor Cevabı:

Uzm. Dr. Cevat Bayrak

Radyoloji

Engellemez.
    13.04.2017 07:42 tarihinde cevapladı.
Çoook tesekkur ederim 🥰🥰 icimi ferahlattiniz cevap bulamayinca cok uzulmustum 🙏🏽

X