Öncelikle umarım konu hakkında meraklı ve stresli olan herkese yardımcı olabilirim. Geçen sene özel hastanede ve bugün ankara şehir hastanesinde 2. hsg mi çektirdim. İlk çektirdiğimde burdaki yorumları okuyarak bilgi sahibi oldum ve aşırı tedirgin gitmiştim. Şöyle düşünüyorum gerçekten yersiz ve abartı yorumlar var. İlkinde de ikincisinde de aynı düzeyde ağrı hissettim. İşleme girmeden önce ağrı kesici alabilirsiniz muhakkak faydası oluyodur ben ikisinde de almıştım. Bugün çektirdiğim hsg için daha çok stres yaptım çünkü bir kere yaşamıştım onu. Ama içten içe de en fazla 3 dk sürdüğü ve dayanılmaz bir acı olmadığını biliyordum. Yinede yorumları okumak ve araştırma yapmak insanı aşırı geriyor. Gelelim işlem esnasına. Doğum pozisyonunda röntgen masasına yatıyorsunuz smear testi alınırken kullanılan spekulum ile işlem yapılıyor. Ufak ve ince bi kanülü sanırım rahime gönderiyorlar o sırada ufak bir sızı hissediliyor. Daha sonra kanülden sıvı gönderiliyor. Tam burada aynı regl ağrısı gibi bir sancı geliyor. Ama gerçekten regl ağrısından bir farkı yok. Sabit kalıyorsunuz röntgeni çekiyolar. Totalde hazırlanma dahil gerçekten 5 10 dk süren bir işlem. Asla anesteziye gerek yok kendinizi korkutmayın. Ben kendim aşırı stres ve sıkıntıya girdiğim için sırf bu yüzden kayıt olup bu konuda yaşadıklarımı aktarmak istedim. İşlem sırasında derin nefes almak çok faydalı. Dediğim gibi kötü yorumlara , ayılıp bayılanlara kulak asmayın. İnanın ağrı eşiği inanılmaz düşük bir insanım. Normal kan verirken bile çok gerilirim. Ona rağmen ben böyle bir deneyim yaşadıysam kimse korkmamalı. Yaşayacak olan herkese şimdiden çok geçmiş olsun diyorum. Paylaşımlarınızı deneyimlerinizi yorumlarınızı bekliyorum