Hsg (rahim filmi)

mavii444

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
9
2
27
Öncelikle umarım konu hakkında meraklı ve stresli olan herkese yardımcı olabilirim. Geçen sene özel hastanede ve bugün ankara şehir hastanesinde 2. hsg mi çektirdim. İlk çektirdiğimde burdaki yorumları okuyarak bilgi sahibi oldum ve aşırı tedirgin gitmiştim. Şöyle düşünüyorum gerçekten yersiz ve abartı yorumlar var. İlkinde de ikincisinde de aynı düzeyde ağrı hissettim. İşleme girmeden önce ağrı kesici alabilirsiniz muhakkak faydası oluyodur ben ikisinde de almıştım. Bugün çektirdiğim hsg için daha çok stres yaptım çünkü bir kere yaşamıştım onu. Ama içten içe de en fazla 3 dk sürdüğü ve dayanılmaz bir acı olmadığını biliyordum. Yinede yorumları okumak ve araştırma yapmak insanı aşırı geriyor. Gelelim işlem esnasına. Doğum pozisyonunda röntgen masasına yatıyorsunuz smear testi alınırken kullanılan spekulum ile işlem yapılıyor. Ufak ve ince bi kanülü sanırım rahime gönderiyorlar o sırada ufak bir sızı hissediliyor. Daha sonra kanülden sıvı gönderiliyor. Tam burada aynı regl ağrısı gibi bir sancı geliyor. Ama gerçekten regl ağrısından bir farkı yok. Sabit kalıyorsunuz röntgeni çekiyolar. Totalde hazırlanma dahil gerçekten 5 10 dk süren bir işlem. Asla anesteziye gerek yok kendinizi korkutmayın. Ben kendim aşırı stres ve sıkıntıya girdiğim için sırf bu yüzden kayıt olup bu konuda yaşadıklarımı aktarmak istedim. İşlem sırasında derin nefes almak çok faydalı. Dediğim gibi kötü yorumlara , ayılıp bayılanlara kulak asmayın. İnanın ağrı eşiği inanılmaz düşük bir insanım. Normal kan verirken bile çok gerilirim. Ona rağmen ben böyle bir deneyim yaşadıysam kimse korkmamalı. Yaşayacak olan herkese şimdiden çok geçmiş olsun diyorum. Paylaşımlarınızı deneyimlerinizi yorumlarınızı bekliyorum ☺️🌺

Bende geçen ay çektirmiştim rahim filmi anestezili oldum fakat sonrasında inanılmaz bir sancım oldu. Ki kesinlikle regl ağrısı yaşamayan bir insanım. Hemşire ağrı kesici iğne yaptı onun üzerine bende bir tane ilaç içtim ve gün boyu ara sıra o sancıyı çektim. Bence bu tamamen bünyeden bünyeye değişen bir durum. Tüplerin açık kapalı olması da etkiliyordur mutlaka.

Kesinlikle tüplerin açık olması etkiliyodur. Şahsen bünyem aşırı zayıftır dediğim gibi çok canım tatlıdır ona rağmen en azından benim gibi yorum okuyup korkanların içini rahatlatmak istedim. Elbette ağrı bir miktar olacak malesef hastane işleri hep böyle ☺️ Benimde mesela şuan işlemin üzerinden 4 saat geçti neredeyse reglim yeni bitmişti şuan regl gibi hissediyorum ara ara ağrılarım oluyor ama dayanılmayacak bişey değil size de çok geçmiş olsun

Bende geçen ay çektirmiştim rahim filmi anestezili oldum fakat sonrasında inanılmaz bir sancım oldu. Ki kesinlikle regl ağrısı yaşamayan bir insanım. Hemşire ağrı kesici iğne yaptı onun üzerine bende bir tane ilaç içtim ve gün boyu ara sıra o sancıyı çektim. Bence bu tamamen bünyeden bünyeye değişen bir durum. Tüplerin açık kapalı olması da etkiliyordur mutlaka.

Kesinlikle tüplerin açık olması etkiliyodur. Şahsen bünyem aşırı zayıftır dediğim gibi çok canım tatlıdır ona rağmen en azından benim gibi yorum okuyup korkanların içini rahatlatmak istedim. Elbette ağrı bir miktar olacak malesef hastane işleri hep böyle ☺️ Benimde mesela şuan işlemin üzerinden 4 saat geçti neredeyse reglim yeni bitmişti şuan regl gibi hissediyorum ara ara ağrılarım oluyor ama dayanılmayacak bişey değil size de çok geçmiş olsun

Ben grçen sene oldum o kadar yorumlar beni korkutmuşdukı , korkarak gitdim ama regl ağrısında fazla bir şey yok , yanı korkulcak bir şey deyil

Ben grçen sene oldum o kadar yorumlar beni korkutmuşdukı , korkarak gitdim ama regl ağrısında fazla bir şey yok , yanı korkulcak bir şey deyil
Kesinlikle öyle insan okudukça ürperiyor nerdeyse 20 gündür okumadığım yer kalmadı psikolojim mahvolmuştu. Atlatınca hemen buraya gelip yazmak istedim

Kesinlikle öyle insan okudukça ürperiyor nerdeyse 20 gündür okumadığım yer kalmadı psikolojim mahvolmuştu. Atlatınca hemen buraya gelip yazmak istedim
Evet ben nasıl korktdumsa 1 ay erteledim gitmedim geçen sene bakdım kaçacak yerım yok mecburum , gitdim

Evet kimisi hiç hissetmiyor. Ama ben kalp krizi geçirecek gibi oldum. Hemşireler kaldırdı. Rengim sapsarı olmuştu. Kanamam oldu. Ve acı eşiğim normalde yüksek. Tüpler tıkalı ondan mı oldu dedim ama sonuç çok temiz çıktı. Yani olabiliyor. Kimisinde hiç birşey hissedilmezken kimisinde ise fazla ağrı olabiliyor. Yani şunu demeyelim abartiyorlar🙂

Ben anestezili çektirmiştim o yüzden çekilme anına dair bir yorum yapamam baygındım ama iki tüpüm de tıkalı çıktı. Film çekildikten sonra hiç ağrım olmadı. İğne fobisi olan ve acı eşeyi aşırı düşük bir insanım. Ağrı kesici dahi içmedim çekildikten sonra. Kişiden kişiye göre değişir ama bence acıya kendini şartlandırmasın kimse.

Evet kimisi hiç hissetmiyor. Ama ben kalp krizi geçirecek gibi oldum. Hemşireler kaldırdı. Rengim sapsarı olmuştu. Kanamam oldu. Ve acı eşiğim normalde yüksek. Tüpler tıkalı ondan mı oldu dedim ama sonuç çok temiz çıktı. Yani olabiliyor. Kimisinde hiç birşey hissedilmezken kimisinde ise fazla ağrı olabiliyor. Yani şunu demeyelim abartiyorlar🙂
Yok asla yanlış anlaşılmasın dediğim gibi elbette ağrı acı olacak ama benim söylemek istediğim biraz da teselli olması adına çok fazla kötü yorum gördüm ve şahsım adına çok etkilendim. Bu kadar kötü düşünürken en azından dayanılacak birşey olması beni rahatlattı bende merak edenleri rahatlatmak istedim. Hiç hissetmedim demiyorum sancım ve ağrım oldu zaten ama bu anestezi alınması gereken bir operasyon değil bence. Bir sağlıkçı olarak narkozun da vücuda neler yapabildiğini biliyorum malesef o yüzden yaptıracak olanlara bir nebze teselli olmak istedim size de çok geçmiş olsun ☺️

Evet yorumlar çok etkiliyor. Ama sağlık için katlanmak lazım. Hele ki buradaki birçok kişi çocuk isteyen ve çok fazla emek harcayan maddi ,manevi zor yollardan geçen kişiler. Bazen yorum yaparken bunlar unutulabiliyor.

Evet yorumlar çok etkiliyor. Ama sağlık için katlanmak lazım. Hele ki buradaki birçok kişi çocuk isteyen ve çok fazla emek harcayan maddi ,manevi zor yollardan geçen kişiler. Bazen yorum yaparken bunlar unutulabiliyor.
Katılıyorum evet bu yolda bunlara katlanmak zorunda çoğu insan. O yüzden mümkün olduğunca birbirimize destek olmalıyız ☺️🙏🏻

sizinle aynı fikirdeyim. ben de devlet hastanesinde narkozsuz yaptırdım. eğer önceden bildiğim bir süreç olsaydı kesinlikle bu kadar endişelenmezdim. hissedilen duygunun regl sancısı dışında bir tanımı yok bence. net bir şekilde regl sancısı. üstelik benim tüplerim tıkalıydı. hoca tekrar tekrar sıvı verdi. benim aldığım yetmedi, kendisindeki yetmedi. dışardan ilaç istedi. bi tanesini açtı. çok çok sağ olsun çok uğraştı. ilk verdikleri normal regl sancısıydı. tüplerimi açmak için birden bastığı şiddetli regl sancısıydı. yaşanılan duyguları çok abartıp kendinizi de boş yere depresyona sokmayın insanları da :) ha evet o ortam, muayene pozisyonu fikri falan korkunç gelebilir bunlara bir lafım yok da. çekilen ağrı içinse amaan neler neler çekiyoruz bu da acı mı deyip geçelim

sizinle aynı fikirdeyim. ben de devlet hastanesinde narkozsuz yaptırdım. eğer önceden bildiğim bir süreç olsaydı kesinlikle bu kadar endişelenmezdim. hissedilen duygunun regl sancısı dışında bir tanımı yok bence. net bir şekilde regl sancısı. üstelik benim tüplerim tıkalıydı. hoca tekrar tekrar sıvı verdi. benim aldığım yetmedi, kendisindeki yetmedi. dışardan ilaç istedi. bi tanesini açtı. çok çok sağ olsun çok uğraştı. ilk verdikleri normal regl sancısıydı. tüplerimi açmak için birden bastığı şiddetli regl sancısıydı. yaşanılan duyguları çok abartıp kendinizi de boş yere depresyona sokmayın insanları da :) ha evet o ortam, muayene pozisyonu fikri falan korkunç gelebilir bunlara bir lafım yok da. çekilen ağrı içinse amaan neler neler çekiyoruz bu da acı mı deyip geçelim
Çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık ☺️ İnanın girdiğim stresi sıkıntıyı ben biliyorum öyle korkmuştum ki umarım yaşayacak olanlar bir nebze ferahlık sağlarız bu şekilde 🥰

X