• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hsg çektircem çok korkuyorum :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

atalente35

Tam bir hanımefendi..
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.048
1.916
63
Aylardır tedavi görüyorum birde rahim filmi cekelim dendi bilenler bilir çok masraflıdır bu süreç birde özele gidince daha masraflı iyice sıkıştık bu ara birde rahim filmi iştendi madden ayrı korku ayrı çok pahalı izmirdeyim bin tl deniyor 10 dkk için bin tl anestesisiz 750 mecbur anestesisiz olcak çok korkuyorum bana anltrmisiniz cook korkulcak bişey varmi ben normal muayene sırasında bile korkup kasiliyorum napcam bilmiyorumm

Canım merhaba, ben de temmuz ayında anestezisiz çektirdim. Kesinlikle o kadar korkulacak bir durum yok. 30 sn- 1 dk lık bir hafif ağrı var sanki adet ağrısı gibi. O yüzden kendini kasma hemen olup bitiyor ;)

Korkulacak hiç bişe yok bu kadar takma..

Araştırıp okuduklarindan çok etkilenme öyle abartılacak gibi hatta hiç ağrısı olmuyor diyebilirim
Hsg yi çekildikten sonra emin ol bunun için mi bu kadar korktum diyeceksin

Hem önemli olan sonucun temiz çıkması değil mi
Sonuca odaklanan sen

Aylardır tedavi görüyorum birde rahim filmi cekelim dendi bilenler bilir çok masraflıdır bu süreç birde özele gidince daha masraflı iyice sıkıştık bu ara birde rahim filmi iştendi madden ayrı korku ayrı çok pahalı izmirdeyim bin tl deniyor 10 dkk için bin tl anestesisiz 750 mecbur anestesisiz olcak çok korkuyorum bana anltrmisiniz cook korkulcak bişey varmi ben normal muayene sırasında bile korkup kasiliyorum napcam bilmiyorumm
Korkulacakmbir şey değil. Ben 3 sene önce işten çıkıp öğle arasında çektirip işime geri dönmüştüm düşünün. Anesteziye hiç gerek yok bence. Rahat olun kasmayın kendinizi çok basit bir işlem

Merhaba, ben anestezisiz 550 TL’ye çektirmiştim bu ay İstanbul’da, siz de araştırın olmazsa isterseniz fiyat konusunda başka seçenek varsa İzmir’de de. Onun duşında bende ağrı, acı olmamıştı, rahat geçmişti. Umarım öyle olur sizin de, kişiden kişiye ya da yapılan merkeze göre değişebilir mi bilemiyorum.
Bir de antibiyotik yazmıştı doktor iki tablet, onu da çektirdikten sonra almıştım aynı gün, enfeksiyon olmasın diye.

Çok saolun arkadaşlar ben forumda da okudum zor diyenler falanda varya gözüm korktu açıkçası bide çok korkak biriyim birazda cesaret almak için yazdım açıkçası.

Valla ben acıya oldukça dayanıklıyımdır ama çektiğim ağrıyı tarif edemem.resmen sesle ağladım.böyle olacağını bilseydim bayıltın beni derdim.ama bu durum kişiden kişiye değişiyor.ben böyle oldum diye sizinde böyle olacak değil.şimdiden geçmiş olsun.

Valla ben acıya oldukça dayanıklıyımdır ama çektiğim ağrıyı tarif edemem.resmen sesle ağladım.böyle olacağını bilseydim bayıltın beni derdim.ama bu durum kişiden kişiye değişiyor.ben böyle oldum diye sizinde böyle olacak değil.şimdiden geçmiş olsun.
Gerçekten okadar kötümü kimisi normal muayene gibi diyolar ama

Gerçekten okadar kötümü kimisi normal muayene gibi diyolar ama
Valla canım öyle yazanlara ben çok şaşırıyorum.benim çok ağrılı oldu çok hemde.ne bileyim belki sen hiçbir şey hissetmezsin.zaten hissetsende kısa sürüyor.sıkıntı yapma gir ne yapılacaksa yapsınlar.burayada oh bitti diye yaz bize :)

Valla canım öyle yazanlara ben çok şaşırıyorum.benim çok ağrılı oldu çok hemde.ne bileyim belki sen hiçbir şey hissetmezsin.zaten hissetsende kısa sürüyor.sıkıntı yapma gir ne yapılacaksa yapsınlar.burayada oh bitti diye yaz bize :)
Insallah canim :)

Cok kolay bir islem canim korkmana gerek yok... hafif adet sancisi oluyor sadece...

acı eşiğine bağlı aslında benim canım tatlı değil dayanırım diye gitmiştim.
ben böyle bir acı görmedim nasıl ağladıysam artık eşim kapıyı açıp yanıma gelmeye çalışmış sesimi duymuş.
ama kısa sürüyor geçiyor hemen hiç sğrı hissetmeyenler çok şanslılar

Ben iki şekildede çektirdim biri 70 tlydi. Biri 170ti.
Emin ol ki abartıldığı kadar kötü değil kendini kasmasan ağrı çekmezsin.
İnsanlar abartmayı seviyor.
Hem hsg sayesinde ne var ne yok anlaşılır. Tüplerin sıkıntılıysa hamile kalman zor olur hamile kalsan sıkıntı olur.
Gitmeden bir ağrı kesici iç ve çektir gel ;) inşaallah bir sıkıntı yoktur acısı geçer.

Hiç korkma canım ağrı esimgim düşüktür ben sonunda ağrı hissettim o da işlem bitmişti zaten umarım sonucun iti olur benimki kötü cıktı çünkü

Back