Merhabalar,
Biraz olsun içimi dökmek ve bu süreci yaşamış olanlardan bilgi almak için yazmak istiyorum kendi HPV sürecimi.
Öncelikle bekarım ve 36 yaşındayım. Ağustos ayında rutin smear testi vermiştim ama çok da önemsemediğim için sonucu almaya ekim ayında gittim ve doktorum anormallik gördüğü için jinekolojik onkoloji bölümüne randevu almamı ve ve smear sonucuyla gitmemi söyledi. O an bütün vücudumun uyuştuğunu, her şeyin durduğunu hissettim. Odadan çıktım hemen randevu aldım aynı güne ve doktora gittim. HPV testi yaptı, kolposkopi için gün verdi, tam bir ay sonraya. 1 kasım günü için randevu verdi. 1 ay kafamdan bütün olumsuzlukları silmeye çalışarak öyle böyle geçti. 1 kasım günü kolposkopiye gittiğimde hpv test sonucumun 16 geldiğini , yüksek riskli olduğunu öğrendim. Kolposkopi yapıldı , parça alındı ve patolojiye gönderildi. 18 kasım yani dün kolposkopimin sonucunda cın3 kanser öncesi lezyon görüldüğünü ve leep yapılması gerektiği söyledi doktor. o bunları anlatırken ağlamaya başladım. kendimi çaresiz, tek başıma ve o kadar güçsüz hissettim ki. çünkü bir arkadaşım dışında kimseye anlatamamıştım bu durumu. Aileme zaten anlatamam. şimdi leep olmam gerekiyor ve 1 gün önceden yatış yapılacakmış. kimsenin haberi olmadan bu ameliyatı nasıl olacağım bilmiyorum. evden ve iş yerimden 2 gün izin almam gerek. her şeyi ayarlamam gerek ve gizli saklı. kafamda toparlayamıyorum, neyi düşünüp neye üzüleceğimi bilmiyorum.