Herkese Merhaba.. 29 yaşında 6 aylık evliyim ve bu güzel günlerin zehir olmasına sebep olan hpv 11 ve cin 1 ile yeni tanıştım. İnanılmaz zorlu bir süreç..Ve sağlam bir psikoloji gerektiyor. Ekim 11 de genital bölgede perine ve vajina iç dudak kısmında küçük küçük sigiller olduğunu fark ettim. Ve öncesinde 2 ay boyunca kahverengi akintilar oldu. İnternette baktığımda hpv olduğunu gördüm ve iki gün içerisinde doktora gittim. Doktor direkt hpv olduğunu söyleyip tiplemesi için örnek ve smear aldi. Smear sonucum lsl (cin 1 geldi) kolposkobi olmadan direkt 4 kadran biyopsi ve ecc örneği aldi. Aynı anda genel anestezi ile koter ile sigilleri yaktı.(virüs yükünü azaltmak için önemliymiş.) Ancak çok kötü bir yakma işlemi yaptığı ve cin 1 için bile direkt leep önerdiği için doktor değiştirdim. Farklı bir doktor bu kadar işleme gerek olmadığı söyledi. Çok fazla yanıksın ordaki dokulara dokunmasını istemezdim dedi. Yaniklardan dolayı rahimi inceleyemedi bile..3 kutu velp tablet verdi.2 doz gardasil aşı oldum. Balık hapı beta glukan kullanıyorum.. Kafamı karıştıran bir kaç şey var. Hpv 11 sadece siğil oluşturan onkolojik tipler değil diye biliyorum. Ancak bende 3 bölgede cin 1 oluşturması,bu kadar kısa sürede ilerlemesi. (İlk cinsel birlikteligim eşimle oldu ) Boyle bir durum yaşayan var mı? Sürüntuye gelmemiş olan onkolojik yada yüksek tipli hpv olmuş olabilir mi ? Çok tedirginim...