• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV

Eki Görüntüle 3550073
Merhaba arkadaşlar 15 gündür genital bölgemde böyle kızarıklıklar oluştu ilçede oturuyorum kadın doğuma gittim baktiı rahim icinede bakti fazla yok içinde dedi bu hpv olabilirmi dedim bilmiyorum smear ve hpv testi ver anlaşılır ona göre ya krem yada yakma işlemi yapılır tam bişey soylemedi ikilemde kaldım çok korkuyorum 10 yıllık evliyim eşimde bir şikayet yok başkasıyla ilişkiye girmedigine eminim

Merhaba N Nikename

Paylaşmış olduğunuz görüntüler molloscum lezyonları gibi duruyor, çoğu doktor bu lezyonu tanımaz ve genelde cinsel yolla veya ten teması ile bulaşır, lezyonları daha fazla sıkmamanızı öneririm çünkü içinden çıkan beyaz sıvılar virüstür ve sıktıkça diğer bölgelere yayılır, bacaklar araları popo bölgelerine kadar yayılır.

Tedavisi için dermatoloğ hekimine gidebilirsiniz, doktor gerek görürse bu tarz lezyonların yakıldığı koter cihazı ile yakma işlemi uygulayabilir. Molloscum lezyonundan şüphe ettiğinizi hekime ayrıca hatırlatabilirsiniz.

Molloscumun, hpv virüsü ile ilişkisi yoktur ancak; yine de en kısa zaman da aile hekimliği, devlet hastanesi kadın doğum bölümünde veya ketem de hpv ve smear testi vermenizi mutlaka öneririm. 10 yıllık evlisiniz ve rutinde zaten her yıl smear testi aldırmanız gerekiyor, korkulacak bir şey değil zaten, vajinanızdan kulak çubuğu gibi bir şeyle sürüntü alınarak yapılan bir test.

Merhaba N Nikename

Paylaşmış olduğunuz görüntüler molloscum lezyonları gibi duruyor, çoğu doktor bu lezyonu tanımaz ve genelde cinsel yolla veya ten teması ile bulaşır, lezyonları daha fazla sıkmamanızı öneririm çünkü içinden çıkan beyaz sıvılar virüstür ve sıktıkça diğer bölgelere yayılır, bacaklar araları popo bölgelerine kadar yayılır.

Tedavisi için dermatoloğ hekimine gidebilirsiniz, doktor gerek görürse bu tarz lezyonların yakıldığı koter cihazı ile yakma işlemi uygulayabilir. Molloscum lezyonundan şüphe ettiğinizi hekime ayrıca hatırlatabilirsiniz.

Molloscumun, hpv virüsü ile ilişkisi yoktur ancak; yine de en kısa zaman da aile hekimliği, devlet hastanesi kadın doğum bölümünde veya ketem de hpv ve smear testi vermenizi mutlaka öneririm. 10 yıllık evlisiniz ve rutinde zaten her yıl smear testi aldırmanız gerekiyor, korkulacak bir şey değil zaten, vajinanızdan kulak çubuğu gibi bir şeyle sürüntü alınarak yapılan bir test.
O kadar güzel anlatmışsın ki çok sağol bacağımda molloscum var ve klozete oturduğum zaman siktim elimi yikamadan genital bölgemi yıkadim acaba oradan bulaşmış olabilirmi cunku gittikçe çoğalıyor bikini üst bolgesinede atmış şuan

O kadar güzel anlatmışsın ki çok sağol bacağımda molloscum var ve klozete oturduğum zaman siktim elimi yikamadan genital bölgemi yıkadim acaba oradan bulaşmış olabilirmi cunku gittikçe çoğalıyor bikini üst bolgesinede atmış şuan
Rica ederim, yok elinizi yıkamamanız ilgili değil de, molloscomların başka bölgelere atma gibi bir özelliği var, eşinizden veya gitmiş olduğunuz merkezin lazer başlığından geçmiş olabilir, eğer eşinizde yoksa eşinize de geçmiştir ve şuan kuluçka süresinde olabilir, bir kaç aya eşinizde de molloscomlara rastlama ihtimaliniz yüksek.

*** Molloscumla birlikte diğer hastalıklar da bulaşmış olabilir size, çok geç olmadan hpv ve smear testlerinizi de mutlaka yaptırmanızı öneririm.

Eşimden bulasmissa yani başka bir ilişkimi yaşamış ama öyle birsey olmadığına eminim ve lazerle böyle hastaliklar bulasmiyor dedi doktorum

Eşimden bulasmissa yani başka bir ilişkimi yaşamış ama öyle birsey olmadığına eminim ve lazerle böyle hastaliklar bulasmiyor dedi doktorum
Onu şuan için maalesef bilemeyiz nereden ne şekilde geldiğini, ama molloscum gibi bir durum var ise, hpv de olma ihtimali de olabilir ve molloscum lezyonları bünyenize tek başına gelmemiş olabilir yanında farklı bulaşlar da olmuş olabilir hpv gibi, o sebeple siz çok geç kalmadan, hpv ve smear testlerinizi bir an önce verin lütfen.

Lazer yanıgıda olabılır ama hpv testı verın içiniz rahatlasın.Eşlerede çok fazla güvenmeyin

Back