Hpv virüsü

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
133
34
Aranızda bu hpv virüsünü yaşayan var mı? Nasıl Doğum yaptınız sizi normal Doğuma zorlayan oldu mu?

Hpv varken normal doğum önerilmez bebeğin yutağına yerleşir ve ona da bulasır

Aranızda bu hpv virüsünü yaşayan var mı? Nasıl Doğum yaptınız sizi normal Doğuma zorlayan oldu mu?
Benim 1 yıl önce yapılan smear sonucunda hpv 16+ çıktı. Bu türü siğil de yapmadığı için hiç belli olmuyor. Ben de tesadüfen öğrendim. Şu an hamileyim ancak henüz çok yeni. Bir çok makale okudum. Normal doğumda bebeğe bulaşma riski olduğu için sezaryenle doğum yapılmalıdır yazıyor. Cuma kese için kontrolüm var. Doktoruma soracağım. Siz ne yaptınız?

Merhaba çok acilen bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. 35 haftalık gebeyim. Bundna yaklaşık 5 sene önce genital siğillerim oldu . Kriyo ile yakıldı. Gardasil aşı oldum. Smearler hep temiz çıktı. Doktorum tiplemede siğil şeklinde görülen tip olduğunu kanser riski olmadığını söylemişti. Çok uzun zaman olduğu için hatırlamıyorum tipini maalesef. Sonraki yıllarda da siğil görülmedi bir daha ve hep temiz çıktı sonuçlar. Başka bi doktor hatta şey dedi 25 yaş öncesinde bunu yaşadığın için vücudun atmış olabilir. Normalde belli bir süre sonra siğil olarak tekrar görülebiliyor demek ki atmışsın demişti. Sonuç olarak şu an 35 haftalık gebeyim , beş yıl içinde bir daha siğilim olmadı hiç hala da Yok.ve doktorum normal Doğum yapmaya engel olmadığını söyledi. Tabi mikroskop gibi bişeyle rahim ağzını muayene edecekmiş haftaya. Herhangi bir lezyon görülmezse normal Doğum yaparsın dedi. Fakat içimde şüphe var. Omuayenede herhangi birşey görülmezsedoktoruma güvenip normal Doğum yapmalımıyım ? Böyle olup da normal Doğum yapanvar mı ? Lütfen yardımcı olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…