Merhaba,
Bu süreçte sizlerin deneyimlerini okumak bana çok iyi geldiği için ben de paylaşmak istedim. Her şey bir süre önce rutin kontrolde doktorumun smear testi yapmasıyla başladı. smear testi sonucunda ascus hücresel bozulma çıktığı için hpv testi yapıldı. Ve hpv testimin sonucu yuksek riskli hpv pozitifti ve doktorum kolposkopi yapilmasi gerektigini soyledi. Hiç belirtim olmadığı için sonuç beni çok şaşırttı. Bunun üstüne iyi bir jinekolog onkolog araştırmaya başladım. Bence doktorun jinekolog onkolog olması çok önemli. Çünkü yanlış bir işlem özellikle doğum yapmamış kadınlar için düşük veya erken doğum riski oluşturuyor. Kolposkopi lokal anestezi veya genel anestezi ile yapiliyormuş. Ben genel anesteziyi tercih ettim. İmkanınız varsa genel anesteziyi öneririm. Kolposkopi de ise cin 2 çıktı. Doktorum beklemenin riskli olacağını bu yüzden leep yapılması gerektiğini söyledi.
Şimdi leep yaptırdım ve sonucunu bekliyorum.. özellikle sonuçları beklerken ki belirsizlik beni gerçekten yıprattı.. Aynı durumda olan herkese çok geçmiş olsun