Hpv ve Leep sürecim

mavigribisiklet

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2022
6
5
Merhaba,

Bu süreçte sizlerin deneyimlerini okumak bana çok iyi geldiği için ben de paylaşmak istedim. Her şey bir süre önce rutin kontrolde doktorumun smear testi yapmasıyla başladı. smear testi sonucunda ascus hücresel bozulma çıktığı için hpv testi yapıldı. Ve hpv testimin sonucu yuksek riskli hpv pozitifti ve doktorum kolposkopi yapilmasi gerektigini soyledi. Hiç belirtim olmadığı için sonuç beni çok şaşırttı. Bunun üstüne iyi bir jinekolog onkolog araştırmaya başladım. Bence doktorun jinekolog onkolog olması çok önemli. Çünkü yanlış bir işlem özellikle doğum yapmamış kadınlar için düşük veya erken doğum riski oluşturuyor. Kolposkopi lokal anestezi veya genel anestezi ile yapiliyormuş. Ben genel anesteziyi tercih ettim. İmkanınız varsa genel anesteziyi öneririm. Kolposkopi de ise cin 2 çıktı. Doktorum beklemenin riskli olacağını bu yüzden leep yapılması gerektiğini söyledi.
Şimdi leep yaptırdım ve sonucunu bekliyorum.. özellikle sonuçları beklerken ki belirsizlik beni gerçekten yıprattı.. Aynı durumda olan herkese çok geçmiş olsun 🙏🏻

Çok geçmiş olsun bağışıklığınızı güçlü tutmanız gerekir. Ben atlattım temizlendim doktorum bile şaşırdı bitkisel destek almıştım. Pisikilojinizi güçlü tutun .

Merhaba,

Bu süreçte sizlerin deneyimlerini okumak bana çok iyi geldiği için ben de paylaşmak istedim. Her şey bir süre önce rutin kontrolde doktorumun smear testi yapmasıyla başladı. smear testi sonucunda ascus hücresel bozulma çıktığı için hpv testi yapıldı. Ve hpv testimin sonucu yuksek riskli hpv pozitifti ve doktorum kolposkopi yapilmasi gerektigini soyledi. Hiç belirtim olmadığı için sonuç beni çok şaşırttı. Bunun üstüne iyi bir jinekolog onkolog araştırmaya başladım. Bence doktorun jinekolog onkolog olması çok önemli. Çünkü yanlış bir işlem özellikle doğum yapmamış kadınlar için düşük veya erken doğum riski oluşturuyor. Kolposkopi lokal anestezi veya genel anestezi ile yapiliyormuş. Ben genel anesteziyi tercih ettim. İmkanınız varsa genel anesteziyi öneririm. Kolposkopi de ise cin 2 çıktı. Doktorum beklemenin riskli olacağını bu yüzden leep yapılması gerektiğini söyledi.
Şimdi leep yaptırdım ve sonucunu bekliyorum.. özellikle sonuçları beklerken ki belirsizlik beni gerçekten yıprattı.. Aynı durumda olan herkese çok geçmiş olsun 🙏🏻
İki kere kolposkopi iki kere parça alınıp biyopsi yapıldı. Bildiğin dümdüz anestezi olmadan yaptılar. Genel anestezi ne diye acaba? Çok geçmiş olsun. Henüz CIN3 olduğu için sonuçlarınızın sınırlar temiz gelecektir.

Çok geçmi
Merhaba,

Çok geçmiş olsun aynı süreci bende yaşadım gardasil aşı olmanızı ahcc kullanmanızı ve bağışıklığı güçlü tutmanızı öneririm onkolijik cerrah çok önemli çünkü çık fazla rahim ağzı kısalıp sürekli düşük yapanlar var ben 3 aylık hamileyim ve herşey çok yolunda 💖

Merhaba,

Çok geçmiş olsun,bende 4 gün önce sizinle aynı hikaye sonucunda leep yaptırdım, sonucumun çıkmasını bekliyorum, zaman ilerlemiyor resmen..
Ve özellikle dün ve bugün inanılmaz akıntım var,sizde de oldu mu böyle bir şey ? Tekrar yaşayan herkese çok geçmiş olsun 🙏🏼

Çok geçmi

Çok geçmiş olsun aynı süreci bende yaşadım gardasil aşı olmanızı ahcc kullanmanızı ve bağışıklığı güçlü tutmanızı öneririm onkolijik cerrah çok önemli çünkü çık fazla rahim ağzı kısalıp sürekli düşük yapanlar var ben 3 aylık hamileyim ve herşey çok yolunda 💖
Ahcc ne ben çinko magnezyum kullanıyorum 5 yıldır çıkmadı kurtuldum mu acaba 2

Çok geçmi

Teşekkür ederiimm 🌸Çok sevindim sizin adınıza sağlıkla kucağınıza da alırsınız inşallah 🙏🏻 aşılanmaya başladım. Ahccyi bilmiyorum bir bakayım onada🙏🏻

Çok geçmiş olsun,bende 4 gün önce sizinle aynı hikaye sonucunda leep yaptırdım, sonucumun çıkmasını bekliyorum, zaman ilerlemiyor resmen..
Ve özellikle dün ve bugün inanılmaz akıntım var,sizde de oldu mu böyle bir şey ? Tekrar yaşayan herkese çok geçmiş olsun 🙏🏼
Teşekkür ederim çok geçmis olsun sizede 🙏🏻 sonuçlarınız çıktı mıı? Akıntı oldu benimde adet kanaması gibi olmadığı sürece normal demişti doktorum.

Çok geçmiş olsun bağışıklığınızı güçlü tutmanız gerekir. Ben atlattım temizlendim doktorum bile şaşırdı bitkisel destek almıştım. Pisikilojinizi güçlü tutun .
Bitkisel destek yazmışsınız banada öneriniz var mı bağışıklık yüksek tutmak için çinko falan kullanıyorum

5 yıldır çıkmadıysa kurtulmuşsunuz bence düzenli testlerinizi verdiğinizde de negatif geliyorsa geçmiş demektir,bu süreçte eşiniz/partneriniz nasıl tedavi oldu
Merhaba smear verdim sadece heryıl yaptıyorum negatif yalnız smear sonucumda vajinit çıktı doktor antibiyotik krem fitil yazdı hpv dna testi yaptırmadım hiç sağlık ocağı yaptıyormuş şuan kit yokmuş

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bendede hayatımda ilk kez yaptırdığım smear testinde 3 farklı hpv çıktı Eylül ayında jinekolog onkolojiye randevu aldım kolkoskopi yapıldı alınan 2 parça patolojiye gitti cin2 çıktı dün leep ecc yapıldı anestezi ile. Uyandıktan 2 saat sonra taburcu oldum kanamam yok henüz leep sonucu çıkacak sonucu bekliyorum sizinde kolkoskopi sonrası gerekli görülürse biyopsi olur ve bu şekilde ilerlet temiz olursa cin 1 çıkarsa takibe alırlar diye düşünüyorum benim bu şekilde ilerliyor tekrar geçmiş olsun

X