HPV tip 35 Pozitif ama Siğil Yok

oozzee

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
1.030
1.361
333
Merhaba. Aralık ayında sağlık ocağındaki ebemizin ısrarla yönlendirmesi ile KETEM'de HPV testi verdim, sonuç pozitif. Şok oldum çünkü hiç belirtim yoktu. Bu arada yaklaşık 9 yıldır evliyim, 3 çocuğum var, hayatımda tek birlikteliğim eşimle evlendikten sonra oldu. Yani aklım da çok karışık, evlilik öncesi mi kaptı, evliyken mi bi halt karıştırdı da kaptı ve bana bulaştırdı bu kısmını hiç anlamıyorum. Bu arada eşimde de tek bir siğil dahi yok.
Neyse.. Sonucum pozitif çıkınca KETEM benim için devlet hastanesinde kolposkopi yapan ve yalnızca HPV ile ilgilenip bu konuda uzmanlaşan jinekolog onkolog bir doktordan randevu oluşturdu. 2 gün önce doktora gittim, kolposkopi yaptı. Hiçbir şey yok, tertemiz dedi. E neden pozitif çıktım dedim, bazen belirti vermiyor dedi ve gene de öyle bir hücre oluşmasın diye yakayım ben dedi ve Rahim ağzını biraz yaktı. 6 ay sonra gene bi kontrol edelim dedi.
Benim gibi olan var mı? Süreç nasıl ilerledi? Neden bende hiç siğil oluşmadı şimdiye kadar? Bu virüsü tahmini ne zaman kapmış olabilirim? Bir fikriniz var mı? Teşekkürler..

Her hpv türü siğil yapmiyor hpv 6-11 sanırım siğil yapan türü.benimde 18-52-54 pozitifti siğil yoktu rutin kontrolde öğrendim.esiniz sizden öncede kapmış olabilir.tekrarlayan enfeksiyonlarda yada bağışıklık düşünce pozitife donebiliyormus yani bı vuris çok önce vucudunuzda muhtemelen.kolposkopi beni de temiz çıktı ama hpv pozitifim 6 ay sonra kontrole gidiyorsunuz test tekrarlanıyor.bence nasıl kaptigima takılmayın bu hastalıktan kurtulmaya bakın.asinizi olun mutlaka ben 10 yaşında çocuğumda asi yaptırdım. ve bağışıklık güçlendirici ilaçlar alın.sigara varsa bırakın yeşil çay için.probiyotik alın.

Cevapladığınız için teşekkürler.
Evet,öyleymiş ama benimkine öyle olduğunu da söylemedi. Aşıyı doktora soracaktım ama unuttum Pozitif olsak dahi aşının bir koruyuculuğu oluyor mu?
Ben zaten sigara-alkol kullanmıyorum. Yeşil çay başlarım ama. Çocuklarımın hepsine yaptıracağım ben de, siz çok doğru bir şey yapmışsınız
Doktor bir fitil vermiş, sanırım 6 ay kullanacağım, çok da pahalıymış 3500 TL verdim, umarım işe yarıyordur..

Rica ederim evet hpvnin diğer türlerine yakalanmamizi engelliyor asi.ilaclar pahalı asi pahalı ama aşıyı mutlaka olun bence.mutlaka yarar ilaclar

Doktorunuz verdiği fitilin adı nedir acaba

Rica ederim evet hpvnin diğer türlerine yakalanmamizi engelliyor asi.ilaclar pahalı asi pahalı ama aşıyı mutlaka olun bence.mutlaka yarar ilaclar
Aşı olayım bari.. Dediğiniz gibi hepsi pahalı, yapacak bir şey yok, sonra canımız yanmasın. Ama ben de sizin gibi çocuklarım büyüdüğünde hepsini aşılatacağım.

İlaç adı yazılıyor mu bilmiyorum ki.. Papilocare ismi. 5-6 ay kullan dedi.
İlaç ismi sıkıntı olmaz fiyatını görünce benim kullandığım mı acaba dedim evet bende papilocare kullanıyorum onun için çok iyi geliyor diyorlar ben kullanmaya başlayalı 2 ay olacak bakalım inşallah işe yarar peki siz hangi doktora gittiniz hacettepede bir doktor var o bu jeli öneryor

Ankara'da yaşamıyorum. Bulunduğum şehirde tek kolposkopi yapan ve özellikle yalnızca HPV ile ilgilenen bir doktora yönlendirilmiştim, o verdi. Peki sizde belirti varmıydı? Sizin süreciniz nasıldı?

Adet düzensizliği için gitmiştim doktor bi kaç lezyon görmüş demekki smer yaptır demişti ondan sonra öğrenmiş bulundum 7 ay sonra test yaptırdım hala pozitifim sonra papilocare bi arkadaşım sayesinde keşfettim kullanıyorum şuanda

Yaa? Annem neredeyse 30 yıldır HPV. Hatta 30 yıldır siğilleri var, ben de ondaki bu durumu 1 sene önce öğrendim, ona da babam taşımış. Ona da doktor Papilocare kullan demişti, 2-3 aydır kullanıyor, smear verecek 4 ay sonra ama annem diyor ki 2 tane yeni siğil çıktı. Yani bilmiyorum bu Papilocare etkili mi değil mi..? Bu arada annem sigara da kullanıyor, o da etkiliyormuş bağışıklığı.

Çok şaşırdım gerçekten 30 yıldır hpv olmasını tipi kaç acaba ve siğillerini yaktırmıyor mu lazerle yakılması gerekiyor. Sizde hpv çıkması tesadüf mü acaba annenizden bulaşmamıştır herhalde

Evet, 30 yıldır siğillerinin olduğunu annem söyledi. Hepsini 2-3 ay önce yaktırdı. İşin ilginç yanı ben genç kızlığımda yeri geldi annemin havlusunu kullandım, yeri geldi jiletini dahi kullandım 15 yaş civarında iken. Annem ve benim HPV tipi farklı; onunki 45, benimki 35 Şimdi burada kim der cinsel yol hariç bulaş oluyor diye?

Tip45 de 30 yılda kanser yapması gerekiyor 30 yılda. Ve tip 45 dipli yapmaz diyorlar bende de 45 var da

Sizden hacettepede doktor önerisi alabilir miyim memnunsanız ? Bir de hangi tip hpv sizdeki bizimki 16 pozitif çıktı

Benim tip45 yüksek riskli arkadaşım hacettepede Murat gültekine gidiyordu çok memnundu tavsiye ederim papilocare o doktor öneriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…