vajinismus tanısını kendi kendinize mi koydunuz? erkek arkadaşınızın da sizin de doktora gitmeniz lazım.acıtsın acıtmasın , cinsel hastalık hem kendinize zarar ,hem de çevreye yayarsınız ilerki ilişkilerinizde ya da başka şekillerdeVajinismus problemim var yıllardır.
O yüzden sürtünmeden öteye gidemiyoruz çok afedersiniz.
Ama erkek arkadaşımın (yıllardır beraber yaşıyoruz) cinsel bölgesine yakın yerde 2 tane biraz büyükçe siğil var.
Bunun bir cinsel hastalık olduğu aklıma gelmedi. Zaten bir ara evlenmeye karar verdik testler yapıldı ama az evvel forumdaki bir paylaşımda farkettim üzere o hpvyi kapsamıyormuş.
Şimdi o siğiller beni tedirgin etti. Zira kendisi benden önce bayağı bir çok eşli insandı. Benimle düzeldi.
İlk sorum
Acaba ben Vajinismus değilim de o bana bir rahatsızlık bulaştırdığı için bastırınca acıyor olabilir mi?
İkinci sorum
Bu test Vajinismus hastalığı hiç dokunamayan bir insan nasıl yapar? Acıtıyor mu? Sağlık için bile olsa o bölgeye birinin dokunma bir şey koyma fikri çıldırtıyor.
Deneyimleyen bana yardımcı olabilir mi acısı vs nasıl acaba?
Çok teşekkürler umarım korktuğum başıma gelmez2 senelik vajinismus gecmisim var.
Baska bir sebeple doktora gittigimde smear testi de yapalim hamile kalmadan dedi dr..
Vajinismusu atlatali 6 sene olmasina ragmen spekulum takilirken asiri kasildigim icin canim yandi. Ama ornek alinirken bir sey hissetmedim.
Cok eslilik ve sigil varsa yaptirmaktan baska careniz yok. Sonuclari kotu olabilir eltimden biliyorum. Vakit kaybetmeyin derim.
Ah bir kasmayı kontrol edebilsem dünya benim için daha güzel bir yer olacakTestin kendisi acitmaz. Suruntu aliniyor sadece.
Vajinismus oldugunuz icin muayene esnasında kendinizi kasip caninizin yanmasına neden olmazsaniz zor bir işlem degil. Spekulum takildiktan sonra anlamazsiniz bile.
Ama bakireyken spekulum takılıyor mu onu bilmiyorum.
Ah bir kasmayı kontrol edebilsem dünya benim için daha güzel bir yer olacak
Hem bütçem hiç yok maddi olarak çok zor günler geçiriyorum hem de aşırı panik bir insanım çok zor biriyim. Diş çekmeye gittiğimde bile tansiyonum yükseliyor. Geçen yükseldiği ve vücudum buz kestiği için diş hekimi çekimi yarıda bıraktı kök içeride kaldı.Vajinismus icin tedavi olmayi dusunmez misiniz?
Smear testi icin gidince durumunuzdan bahsederseniz dr da ona gore yaklasacaktir.
Hem bütçem hiç yok maddi olarak çok zor günler geçiriyorum hem de aşırı panik bir insanım çok zor biriyim. Diş çekmeye gittiğimde bile tansiyonum yükseliyor. Geçen yükseldiği ve vücudum buz kestiği için diş hekimi çekimi yarıda bıraktı kök içeride kaldı.
Beni iyileştirebilecek doktor olduğuna pek inanmıyorum en azından ücretsiz hizmet veren. Bir de kendin de egzersiz yapman gerekiyor ama inanın mümkün değil. Kalbim sıkışıyor.
Sanırım bazı devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi var şehrinizde araştırın .. vajinismus grupları var sitede ordan da yardımcı olabilirler bazıları destekle yendiHem bütçem hiç yok maddi olarak çok zor günler geçiriyorum hem de aşırı panik bir insanım çok zor biriyim. Diş çekmeye gittiğimde bile tansiyonum yükseliyor. Geçen yükseldiği ve vücudum buz kestiği için diş hekimi çekimi yarıda bıraktı kök içeride kaldı.
Beni iyileştirebilecek doktor olduğuna pek inanmıyorum en azından ücretsiz hizmet veren. Bir de kendin de egzersiz yapman gerekiyor ama inanın mümkün değil. Kalbim sıkışıyor.