- 28 Şubat 2020
- 3
- 4
- Konu Sahibi Instilhope
Arkadaşlar bu illeti 6 aydır yaşıyorum. 2 tipi var siğil yapan ve siğil yapmayan tehlikeli tipler ve şunu unutmamak gerek dışarda yok diye içerde de yok diyemeyiz benim öğrenmem böyle oldu içeriyi sarmış meğer. İzmirde bir jinekolog buldum ilk gittiğim yer bir şeyin yok smear temiz dedi ona güvenmeyip başka bir doktor buldum ve berbat şeyler gördük. Rahim ağzını ve girişlerde vardı. Dışarda bir tane vardı. O gün hpv tipleme yaptı ve yüksek risk siğil yapan tür de vardı. Kolkoskopi ile bakıldı daha sonra biyopsi alındı ve rahim ağzında saat 7 yönünde cin 1 vardı. Dünyam başıma yıkıldı. Doktorum o kadar iyiydi ki hem motive etti hem de tedavi. Yaşım 22 ve sigara içiyorum. Dışarda siğiller artmaya başladı onları ve rahim ağzındakileri koter ile yaktı. Başlarda iğne acısı oluyor uyuşturan sonra olmuyor. Düzenli olarak bazen iki haftada bir doktora gittim ve siğillerimi yaktırdım serviks sürekli iyileşiyor doktor bile şaşırıyordu. Bu süreçte sadece selenyum içtim. Ve yememe dikkat ettim bazen kemik suyu vs. İnanılmaz derecede iyileşen serviksim oldu. Ve smear aldırdım geçen hafta ve son çıkan minik siğilleri yaktırdım. Onlar da iyileşti şuanlık inşallah tekrar çıkmaz . Smear sonucum 6 ay sonra artık cin 1 değildi. Normale dönmüştü haftaya tekrar kontrole gideceğim. Arkadaşlar lütfen ama lütfen düzenli kontrol yapın doktoru iyi seçin. Ben de çok zor günler geçirdim. Erkek arkadasım da öyle o da tedavi oluyor. Motive olun ve hayatınızı kısmayın doktorum bana hep kanser değilsin tribe girme diye kızıyordu. Beslenin ve mutluolun stres yapmayın o tekrar ettiriyor başa sarıyorsunuz. Bir de genital bölge temizliği ben sadece makas ile yaptım öneriler bu yönde idi. Kanatmayın ve siğil çıkınca doktora gidin yoksa artıyor. Bu hastalıktan hepimiz kurtulacağız. Erkek arkadaşıma doktorunun önerisi aşısı var onu yapın siğil artmasını engelliyor dedi bunu da paylaşayım. Moralinizi yüksek tutun ve o hastalık yok gibi hayata devam edin ağrılı acılı günler gelio geçicek inanın... merak ettiklerinizde yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla