• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV (rahim ağzı kanseri) aşısı

b2burcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
3
0
86
35
İstanbul
ben bu aşıyı oluyorum ama gene de bu aşı hakkında bildiklerinizi benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler :utangac:

ası bekar olmak ( yanı hıc cınsellıgı yasamaıs olmak lazım ) ben bu ası cıktıgında 2 aylık ewlenmıstım dr soyledıgımde gec kalındıgını soyledı sızlerı tebrık edıyorum ne kadar bılınçlısınız

ası bekar olmak ( yanı hıc cınsellıgı yasamaıs olmak lazım ) ben bu ası cıktıgında 2 aylık ewlenmıstım dr soyledıgımde gec kalındıgını soyledı sızlerı tebrık edıyorum ne kadar bılınçlısınız

Sn tırtıl kelebek,
Aşı olmak için böyle bir şart yok diye biliyorum.
Yani 9 yaşından 45 yaşına kadar herkes bu aşıyı olabiliyor.
Lütfen doktorunuzla bir kez daha görüşün.
**
Bu arada Sn b2burcu ve Sn _artemisia_ sizlerden bir ricam var.
HPV konusundaki bilgilerimi paylaşmak için bir başlık açtım.
Sorusu olanlara, orada yardımcı olmaya çalışacağım.
Henüz üyelik durumum izin vermediği için foruma link yapıştıramıyormuşum.
Jinekoloji bölünün altında HPV virüsünün etkileri (Rahim ağzı kanseri ve siğiller) başlığından ulaşılabilen konuya sizlerin de katkılarını beklerim.
Deneyimleriniz birçok arkadaşımıza yol gösterecektir.

Bu başlığı daha yeni fark ettim.
Gardasil aşısı olan arkadaşları ben de kutluyorum.
Ben ilk dozu kızıma yaptırdım. ılk fırsatta jendim de aşılanacağım.
Ayrıca sevgili tırtıl kelebek,
Evli olmanız aşı olmanıza engel değil. GPV virüsünden korunmak için siz de aşı olabilirsiniz.

ıyide hpv aşısı değil bu arkadaşlar. Rahim ağzı kanseri aşısıdır bu. Hpv sadece bu kansere sebebiyet verebilecek bir virüs. Hpv ile ilgili link zaten var. Eğer çok geniş bilgi ve tecrübe paylaşımları isterseniz vajinal siğil rahatsızlıgı olan varmı linkine de bakabilirsiniz. Orda herşeyi paylaştık. Yardımcı olur umarım.

Kısaca yorum yapayım bu konuda. Bende bu hpv virüsünün yüksek kanser riskli tipini taşıyorum + siğil tabi. 2 kere donduruldu ve aldara kremi kullandım. Bağışıklıgıma da çok dikkat ettim. Epeydir yok siğil felan. Geçtiğimiz cumarteside aşının son dozunu oldum. Çok şükür gayet iyiyim. Kızım 12-13 yaşlarına gelince onada yaptıracağım aşı. Aşıyı olmak isteyenin hiçbir tereddüt taşımadan yaptırması taraftarıyım. Ayrıca her sene mutlaka smear testi. Sağlıkla kalın...

İyide hpv aşısı değil bu arkadaşlar. Rahim ağzı kanseri aşısıdır bu. Hpv sadece bu kansere sebebiyet verebilecek bir virüs. Hpv ile ilgili link zaten var. Eğer çok geniş bilgi ve tecrübe paylaşımları isterseniz vajinal siğil rahatsızlıgı olan varmı linkine de bakabilirsiniz. Orda herşeyi paylaştık. Yardımcı olur umarım.

Kısaca yorum yapayım bu konuda. Bende bu hpv virüsünün yüksek kanser riskli tipini taşıyorum + siğil tabi. 2 kere donduruldu ve aldara kremi kullandım. Bağışıklıgıma da çok dikkat ettim. Epeydir yok siğil felan. Geçtiğimiz cumarteside aşının son dozunu oldum. Çok şükür gayet iyiyim. Kızım 12-13 yaşlarına gelince onada yaptıracağım aşı. Aşıyı olmak isteyenin hiçbir tereddüt taşımadan yaptırması taraftarıyım. Ayrıca her sene mutlaka smear testi. Sağlıkla kalın...

Sayın sidelya79,
Kabalık yapmam istemem, biliyorsunuz ki ben de kızıma aşı yaptırdım. İlk fırsatta kendim de aşılanacağım.
Yukarıda işaretlediğim yerde yazıklarınızın yanlış anlaşılabileceği düşüncesiyle bu mesajı yazıyorum.
Rahim ağzı kanseri aşısı olduğunuz zaman sadece kansere neden olan HPV türüne karşı değil, birçok HPV türüne karşı korunma sağlamış olursunuz. Yani bence HPV'den korunmak için bu aşıdan mutlaka olmak lazım...

Sayın sidelya79,
Kabalık yapmam istemem, biliyorsunuz ki ben de kızıma aşı yaptırdım. ılk fırsatta kendim de aşılanacağım.
Yukarıda işaretlediğim yerde yazıklarınızın yanlış anlaşılabileceği düşüncesiyle bu mesajı yazıyorum.
Rahim ağzı kanseri aşısı olduğunuz zaman sadece kansere neden olan HPV türüne karşı değil, birçok HPV türüne karşı korunma sağlamış olursunuz. Yani bence HPV'den korunmak için bu aşıdan mutlaka olmak lazım...

Tabiki kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum, zaten söylediğim gibi bende bu aşının son dozunu yeni oldum hpv olduğum için. Sadece bu aşının adı yanlış biliniyor. Hpv aşısı değil aşının adı. Bunu söylemek istedim. Duyarlılığınız için çok teşekkür. Sevgiyle kalın...

Canım benim kızıma yaptırdığım aşıda gardasil.
zaten şu an eczanelerde iki tane aşı var.
biri sadece rahim ağzı kanserine etki gösteriyor.
gardasil ise rahim ağzı kanserine neden olan HPV türüyle birlikte başka HPV türlerine karşı da koruma sağlıyor.
O nedenle ben kızıma gazrdasil yaptırdım.

Canım benim kızıma yaptırdığım aşıda gardasil.
zaten şu an eczanelerde iki tane aşı var.
biri sadece rahim ağzı kanserine etki gösteriyor.
gardasil ise rahim ağzı kanserine neden olan HPV türüyle birlikte başka HPV türlerine karşı da koruma sağlıyor.
O nedenle ben kızıma gazrdasil yaptırdım.

lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalım
hpv nin bazi tipleri icin gardasil, bazi tipleri icin cervarix asisi mevcuttur. Cervarix daha az tipe karsi koruyuculuk icerir. HPV virusunu tasiyanlar, tipleme yaptirmali, bu asilardan hangisinde kendisinde olmayan tipler varsa onu olmalidir. Hic hpc virusu tasimayanlar ise gardasil olabilir cunku bunda cervarix e gore daha cok tipe karsi koruyuculuk var dedigim gibi.

Her iki asida da bulunan tipleri tasiyanlarin ise asi olmasi bir fayda saglamayacaktir. Hepatit olan birinin hepatit asisi yaptirmasinin gereksiz hatta zararli olabilecegi gibi..

Bende risksiz tipler vardi, gardasil in iceriginde bunlar mevcut oldugu icin cervarix olmalisin dedi doktor, 3 dozunu da yaptirdim

Son düzenleyen: Moderatör:
lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalım

Sevgili dostum, inan bilerek yanlış bilgilendirme yapmam. Doktorumuz bana ne söyldiyse onu iletiyorum ve tek amacım birilerinin bu bilgiden faydalanması.
Şimdi bana söylenilenleri sıramak istiyorum:
  • İki aşı olduğu söylendi.
  • Birinin diğerinden daha fazla HPV türüne karşı etki ettiği söylendi.
  • Bu daha az tipe karşı koruma sağlayan aşının (inan adını hatırlamıyorum) özellikle rahim
ağzı kanserine neden olabilecek HPV türlerine etki ettiği söylendi.
Ben de sizin itiraz ettiğiniz yazımda bunları dile getirdim.
Şimdi bu yazdıklarımdan hangisinin yanlış olduğunu söylerseniz, bana da doğrusunu öğrenme fırsatı verirsiniz diye düşünüyorum.
Şimdiden bilgilenmeme yardımcı olacağınız için teşekkür ederim.

lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalımhpv nin bazi tipleri icin gardasil, bazi tipleri icin cervarix asisi mevcuttur. Cervarix daha az tipe karsi koruyuculuk icerir. HPV virusunu tasiyanlar, tipleme yaptirmali, bu asilardan hangisinde kendisinde olmayan tipler varsa onu olmalidir. Hic hpc virusu tasimayanlar ise gardasil olabilir cunku bunda cervarix e gore daha cok tipe karsi koruyuculuk var dedigim gibi.

Her iki asida da bulunan tipleri tasiyanlarin ise asi olmasi bir fayda saglamayacaktir. Hepatit olan birinin hepatit asisi yaptirmasinin gereksiz hatta zararli olabilecegi gibi..

Bende risksiz tipler vardi, gardasil in iceriginde bunlar mevcut oldugu icin cervarix olmalisin dedi doktor, 3 dozunu da yaptirdim

Bence kırmızıya boyadığım yer çok talihsiz bir giriş olmuş, çünkü burada yanlış bilgilendirme yapan kimse yok.
Asıl söylemek istediğimse sizin tavrınız veya yazarken seçtiğiniz kelimeler değil, yazınızın sonuna düştüğünüz ve benim de bold yaparak işaretlediğim not.
Sizin bu mesajınızı okuduktan sonra bu konuyu araştırdım biraz.
Ben ilaçların isimlerine pek takılmıyorum fakat Gardasil'in içinde canlı virüs, yani virüs DNA'sı olmadığını öğrendim.
Hatta İngilizce bir forumda sanırım bir hekim şuna benzer şeyler söylüyor:
Zaten Dünya Sağlık Örgütü gibi birçok kuruluş aşıyı yaptırmadan önce smear testi yaptırmaya gerek olmadığını söylüyor. Eğer kanser lezyonu olan birine yapıldığında kanser tetikleniyor olsa, bu kuruluşlar da aşıyı olmadan önce mutlaka smear testi yaptırın derlerdi. vs vs vs...

Arkadaşlar biliyorsunuz bir süredir kafayı rahim ağzı kanserine takmış durumdayım.
Nedendir bilinmez bu konuyu ilk araştırmaya başladığım andan beri tüm dikkatimi hep Gardasil isimli aşıya verdim, diğeriyle hiç ilgilenmedi.
Sanırım bunun nedeni Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu aşının önerilmesi, Amerika'da bu aşının zorunlu aşılar listesine alınması ve AB'nin sadece bu aşıyı onaylaması...
Ama bence HPV'den korunma işini o aşı veya bu aşı tartışmasına çevirmek yine de pek mantıklı değil.
Çünkü yüz yüze olduğumuz tehlike çok büyük ve önemli olan korunmak!

GARDASİL İLKİ 2AY SONRA İKİNCİSİ 2.DEN 6AY SONRA 3.SÜ ŞEKLİNDE 8AYDA 750lira ike ömür boyu koruyan bir tedbir yaptır olayı bitir bu kadar kafaya takdıysan

GARDASıL ıLKı 2AY SONRA ıKıNCıSı 2.DEN 6AY SONRA 3.SÜ ŞEKLıNDE 8AYDA 750lira ike ömür boyu koruyan bir tedbir yaptır olayı bitir bu kadar kafaya takdıysan

Benim doktorum üç dozun toplam altı ayda yapılacağını söylemişti. Sizin bu yazınızı okuyunca küçük bir araştırma yaptım ve sizin söylediğiniz şekliyle de uygulandığını öğrendim.
Ayrıca aşılanma konusunda sizile tamamen aynı şeyi düşünüyorum; yaptırıp kurtulmak lazım:)

Son düzenleme:
Öğrendiğim kadarıyla aşının üç dozunun yapılması konusunda farklı uygulamalar var. Bunun nedeni de aşının tüm dozlarının bir yıl içinde yapılmasının gerekiyor olması.
Bu nedenle de doktorlarımız farklı uygulamalar yapabiliyor. Ama sonuç değişmiyor, aşılaarak rahim ağzı kanserinden korunmuş oluyoruz.

Bence aşının nerde, asıl, ne zaman yapıldığı hiç önemli değil.
Önemli olan tek şey bu tehlikeden mümkün olduğu kadar çok kadını en kısa zamanda haberdar etmek. Onların da tek bir aşı olarak bu kanser türünden korunabileceklerini öğrenmeye hakkı var.

Bence aşının nerde, asıl, ne zaman yapıldığı hiç önemli değil.
Önemli olan tek şey bu tehlikeden mümkün olduğu kadar çok kadını en kısa zamanda haberdar etmek. Onların da tek bir aşı olarak bu kanser türünden korunabileceklerini öğrenmeye hakkı var.

Söylediklerinizin alına ben de imzamı atarım.
Bu kadar hızla yayılan bir hastalığa karşı alınacak her türlü önlem, yapılacak olan her türlü bilgi paylaşımı en kutsal ibadetlerden biridir benim gözümde.

Back