HPV ÖPÜŞME YOLUYLA BULAŞIR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Duygusuz_kadin30

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
3
20
8
İstanbul
Merhaba hayırlı günler. Size bir sorum olacaktı. Benim teyzemde ve kocasında HPV virüsü varmış bizde yeni öğrendik. Teyzem gil burada kalmıyorlar başka şehirde yaşıyorlar. Tatile bizim oldugumuz şehire geldiler. Teyzemi görmeye gittik 3 yaşındaki oğlumla. Teyzemle ve kocasıyla görüştüm yanaktan optuk birbirimizi. Kocası ve teyzem oğlumu hep optuler bende çok korkuyorum bulaşır diye. Hatta bir keresinde teyzemin kocası oraya gittiğimde arkadan gelip yanağımdan öpmüştü dudağı dudagimin kenarına degmisti tükürüğü de degmisti tabi hemen sildim hiç beklemeden ama çok korkuyorum o zaman hpv olduğunu bilmiyorduk içim içimi yiyor

Ay nasıl detaylı bir betimleme bu fena oldum

sadece kan ve cinsel sıvı yoluyla die biliyorum yada emzirme. ama içinizde kalmasın bi test yaptırın derim. geçtiğinden değil aklınızı kurcalamasın diye. geçmiş olamaz öpüşme yoluyla.

arkadaşlar hpvnin 200 çeşidi var genital hpv ve agızda çıkan hpvler farklı cins. Allahım herkes doktor gibi teshis koymuş burada bilip bilmeden
Agizdaki hpv bildiğiniz uçuk değil mi? Rahim ağzı kanseri riski olan karı kocada bulunan hpv genitalde olandır işte. Onun da belki 200 çeşidi vardır doğru ama öpüşme ile bulaşan türü yok. Doktor değilim Google a sordum

Teyze kocasından hpv kaparsanız, hpv kapmaktan da beter travma olur be. Atlatması ve izahı da zor. Ne alaka enişte?
Kendime niye bunu bir türlü izah edemiyorum.

Uzman oldugumdan değil hamileyken bir cok dr danıştım bana bunu söylediler
doğrudur dediğim gibi internette tam oyle yazmıyor. hiv pozitif miydiniz? yani şundan soruyorum eğer değilseniz o şekilde demişlerdir ama gerçekten pozitif olanlara belki test yapıyorlardır daha detaylı. virus load ölçümü yapılıyormuş mesela amerikada. belli seviye altı emzirirken belli seviye üstü emzirtilmiyormuş.

Kuşum konu hiv değil ki hpv… hpv icin dedim ben

HPV'nin bir sürü çeşidi var, genital olansa ilişki sırasında bulaşır. Diğer yaygın olan da bildiğimiz uçuk zaten.
Enişteniz arkanızdan yaklaşıp ne diye şap diye öpüyor şoktayım, HPV'yi öğrenmeseydiniz sizin için hiç sorun değilmiş gibi geldi bana. Korkunç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…