• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV ÖPÜŞME YOLUYLA BULAŞIR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Duygusuz_kadin30

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
3
20
8
İstanbul
Merhaba hayırlı günler. Size bir sorum olacaktı. Benim teyzemde ve kocasında HPV virüsü varmış bizde yeni öğrendik. Teyzem gil burada kalmıyorlar başka şehirde yaşıyorlar. Tatile bizim oldugumuz şehire geldiler. Teyzemi görmeye gittik 3 yaşındaki oğlumla. Teyzemle ve kocasıyla görüştüm yanaktan optuk birbirimizi. Kocası ve teyzem oğlumu hep optuler bende çok korkuyorum bulaşır diye. Hatta bir keresinde teyzemin kocası oraya gittiğimde arkadan gelip yanağımdan öpmüştü dudağı dudagimin kenarına degmisti tükürüğü de degmisti tabi hemen sildim hiç beklemeden ama çok korkuyorum o zaman hpv olduğunu bilmiyorduk içim içimi yiyor

Dilli bir öpüsme gerceklesmediyse gecmiyor diye biliyorum ama enistenin kiyidan köseden yanasip dudak kenarini öpmesini bilemiyorum altan, ilginc. Hpv kadar muhim bi mesele
Kendilerinin bildiğini bilmiyorum bu durumu sonradan teyzem öğrendi ve bizd öğrendik. Ve onların elinde büyüdük biz kendi evladı gibi görüyorlar bizleri. Yanağımdan opecekken kafamı cevirdigimde dudagimin kenarına denk geldi kendisi bilerek yapmadı yani o yüzden bende endişeleniyorum

Kendilerinin bildiğini bilmiyorum bu durumu sonradan teyzem öğrendi ve bizd öğrendik. Ve onların elinde büyüdük biz kendi evladı gibi görüyorlar bizleri. Yanağımdan opecekken kafamı cevirdigimde dudagimin kenarına denk geldi kendisi bilerek yapmadı yani o yüzden bende endişeleniyorum
Gidin test yaptirin, endiselenip buraya konu acarak sorununuz cozulmez ki 10 kisiye sorup 7si hayir dese ohh tamam mi diyeceksiniz?

Cok garip iliskiler ne kadar yakin olunursa olsun boyle bi öpüsme sekli garip, eniste dili disinda gezmiyorsa olmamistir. tokalasirken falan bazen carpisma olur da böyle sinsi sinsi yanasarak ne sacma. Kötü film kurgusu gibi

Merhaba hayırlı günler. Size bir sorum olacaktı. Benim teyzemde ve kocasında HPV virüsü varmış bizde yeni öğrendik. Teyzem gil burada kalmıyorlar başka şehirde yaşıyorlar. Tatile bizim oldugumuz şehire geldiler. Teyzemi görmeye gittik 3 yaşındaki oğlumla. Teyzemle ve kocasıyla görüştüm yanaktan optuk birbirimizi. Kocası ve teyzem oğlumu hep optuler bende çok korkuyorum bulaşır diye. Hatta bir keresinde teyzemin kocası oraya gittiğimde arkadan gelip yanağımdan öpmüştü dudağı dudagimin kenarına degmisti tükürüğü de degmisti tabi hemen sildim hiç beklemeden ama çok korkuyorum o zaman hpv olduğunu bilmiyorduk içim içimi yiyor
Belgeselde yanasan yilan gibi 🐍 yavas tavas yaklasmis arkadan

teyzemin kocası oraya gittiğimde arkadan gelip yanağımdan öpmüştü dudağı dudagimin kenarına degmisti tükürüğü de degmisti
HPV dışından büyük bir sorununuz daha var: Enişte. Niye sizi öpmek için arkadan yanaşıyor?

"Hpv virüsü öpüşme ile bir partnerden diğerine geçebilir. Elbette bu noktada öpüşen çiftlerdeki ağız içindeki yada dudak çevresindeki hpv virüsü tutulumu yada siğil bulunması önemlidir. Özellikle ağızda yada çevresinde kondilom yada siğil olanlarda öpüşme ile hpv virüsünün bulaşma riski oldukça yüksektir. Ancak ağızda herhangi bir lezyon yoksa bulaşma riski oldukça düşer."

Devamı ve kaynak için tıklayınız efenim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back