Şimdi öncelikle sakin olun .. piskolojik olarak düşündükce şikayetleriniz artıyordur .
1 / SMEAR testleri çok önem arz ediyor . ( her cinsel ilişkiye adım atan kadın için )
2/ HPV kadınlsrın 80% 85% nin karşılaştığı ( wc’den bile kapıla bilinecek bir virus.
3 /300 tane mi ne typ var bunların sadece 7/8 tanesi kanser yapar hpvnin ( kontrol edlmez ise 10/15 sene içerisinde diyorlar doktorlar )
4 / Hpv olsan bile kurtulabilirsin bir çok yöntemi var özellikle ( Bağışıklık güçlendirici bazı takviyeyle en riskli olan typlrr bile negatife dönmüş ) okudum .. çünki araştırmak zorunda kaldım .
Gelelim doktor kontrollerine . Smear yaparken anlaşılır dedi en son jinekoloğum . Eşimde siğiller olduğu için ben 6 Yda bir kontrol altındaydım ve tedirgindim aşısını olmak istedim ama doktorum smear alırken rahimi genişlettiği yeri hemen çıkarmadan elle muayneylede baktı temiz dedi . Kaldıki smear ultrason vs bakılmış size .
Yakın zamanda hormon ilacı kullandıysanız eğer buda dengenizi bozmuş olabilir . Özelikle kanamanız için diyorum . Bende yaşadım 2 ay ğst üst 1 hafta arayla adet oluyordum . (
tüp bebek tedavisi ilaçlarından) ama bu hormon bozukluğu vs gibi şeylerde yapar rahimde kalınlaşma yok demişsiniz . Genelde o tarz kötü hastalıkla rahim çamurumsu olur diyor doktorlar yani birinden biri fark ederdi heralde . Hepside gözden bişey kaçırmamıştır .