ateşiniz varsa enfeksiyon olabilir. diğer belirtiler de benim kaygı belirtilerime benziyor
cinsel aktif olduğunuz süre boyunca çok eşli miydiniz? bir de bir kaç doktor arkadaşımdan ve okuduklarimdan öğrendiğim bir şey söyleyeyim. smear testi hpv taramiyor evet, bir anormallik, doku değişikliği var mı onu tarıyor. hpv pozitif olup, vajinada hiç bir soruna neden olmamış olabilir, keza hpv çoğunlukla hiç bir soruna neden olmadan vücuttan atılıyormuş. yani HPV kapmış olsanız bile kanser olacak değilsiniz. diyelim ki ilk iliskinizde hpv kaptiniz. yaşadığınız üzüntü ve stres ve düşük bağışıklık ile vücudunuz virüsü atamadı diyelim. öyle olsa dahi, aşama aşama ilerliyor ve bu cook büyük oranla yıllar sürüyor. yani hemen kansere çevirmesi, bunun belirtilerini görmeniz çok beklenen bir şey değil. smear testinin doğru sonuç vermesi için doktorun sürüntüyü iyi alması ve labaratuvarda inceleyen kişinin dikkatli olması lazım. güvenilir bir hastaneye gittiyseniz, doktorunuzun tecrübeli olduğuna inanıyorsanız zaten smear testi çok yanıltıcı olmaz canınızı sıkmayın.
ben de yakın zamanda çok çok fazla stres yaptım bu konu ile ilgili ama okudukça biraz daha rahatlıyor insan.