HPV 53 pozitif

Öncelikle, 2023 kasım ayı itibari ile test sonucumun tip 53 ile birlikte gelmesi ile hpv ile tanışmıştım.

Takviye olarak, çinko, beta glukan, c vitamini tarzı tabletler kullanıyorum, ama onlarda hpv tedavisinde soru işareti aslında, ama ben içim rahat etsin diye yine de kullanıyorum, vajinal jel hiç kullanmadım, bu alanın en önemli hocaları bahsedilen jellerin kanıtlanmış bir çalışması olmadığından zaten bahsediyorlar.

Pozitif olduğumu öğrenir öğrenmez hemen 3 doz aşımı oldum, akdeniz usülü besleniyorum, bol yürüyüş yapıyorum, en önemlisi sigara kullanımım yok.

Teşekkür ederim 2. Hpv testinde yine aynı tip pozitif geldi 3. Testim mayısta onda ne gelir bilemiyorum umarım negatif olabilirim

Teşekkür ederim 2. Hpv testinde yine aynı tip pozitif geldi 3. Testim mayısta onda ne gelir bilemiyorum umarım negatif olabilirim
Çok sevindim, en azından yüksek riskli tip çıkmamış. Tip 53 vücuttan hızlı gidiyor demişti bana bir hoca, bence negatif olursunuz, bize de haber verin mutlaka

Birde bazı doktorlar siğillerle farklı lezyonları karıştırabiliyor, bence orada bir karışıklık olmuş sanki, yoksa tip 6 ve 11 de gelirdi yaptırdığınız hpv testlerinde.

Benim tip45 yüksek tip var maalesef. Lezyon larım siyah ben gibi ama doktorlarda siğil mi değil mi emin olamıyorlar

merhabalar, geçmiş olsun öncelikle. evet doktor siğil görünce hpv’den şüphelendi ama sonra o siğilleri de patolojiye gönderdi aslında sadece et beniymiş. dediğiniz gibi tip53 sinsi bir tür aslında doktorum siğil yapmadığını ama kansere çevirebilen sinsi bir çeşit olduğunu söyledi ne yazık ki.

hpv testimde sadece 53 çıkmıştı dediğiniz de çok mantıklı umarım öyle bir durum yoktur tabi. yaklaşık 3 ay sonra tekrar hpv testi vereceğim o zaman netleşir diye düşünüyorum. umarım ikimiz de olumlu sonuçlar alırız.

Son düzenleme:
Çook teşekkür ederim

Evet şimdi oldu siğil sanılan bazı lezyonlar hpv lezyonları ile de karışabiliyor, doktorunuz lezyonu alıp patolojiye göndererek çok iyi bir yol izlemiş böylelikle tip 6 ve 11' in pozitif gelmediğine dair alınan sürüntü testiniz ile de doğrulanmış olmuş.

Hpv testinizi mutlaka vermenizi öneririm, tip 53' den korkmayın sadece o varsa zaten bünyeden hızlı gidebilen bir tip olduğu için, bir sonraki testiniz de negatif olduğunuzu göreceğinizi düşünüyorum ben.

Sonucunuz çıkınca bize de yazın lütfen

Benim tip45 yüksek tip var maalesef. Lezyon larım siyah ben gibi ama doktorlarda siğil mi değil mi emin olamıyorlar
Konu sahibi arkadaşın da anlattığı gibi o lezyonlardan biyopsi alınırsa hpv olup olmadığı daha net anlaşılır.
Ama hpv testinizde 6 ve 11 çıkmadıysa büyük ihtimalle hpv lezyonu değildir zaten, siğil sanıyor olabilirsiniz sadece.

Hangi ildesiniz doktor konusunda belki öneride bulunabilirim size.

Yani gittiğim dermatolog anjiyokeratom diyor hatta bu gün de yaktırmaya gittim yüzde yüz anjiyokeratom diyor. Evet 6-11 yok malatyada yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…