- 1 Eylül 2018
- 170
- 38
- 98
- 30
- Konu Sahibi cookiemons
-
Takip altındayım, 6 aylık rutin kontrollerime devam ediyorum, smear ve biyopsi sonuçları temiz ilerliyor, sadece taşıyıcı pozisyonundayım şuan.Siz neler yapıyorsunuz bu süreçte sürekli görüyorum sizin yorumlarınızı sürecinizi merak ettim
Evet o da 3 doz aşısını oldu, ama en önemli korunma şekli prezervatif, kısmende olsa.Nişanlınız aşı oldu mu ve kolposkopi sonuçlarınız nasıldı
Her hangi bir takviye veya vajinal ilaç kullanıyor musunuzTakip altındayım, 6 aylık rutin kontrollerime devam ediyorum, smear ve biyopsi sonuçları temiz ilerliyor, sadece taşıyıcı pozisyonundayım şuan.
Teşekkür ederim 2. Hpv testinde yine aynı tip pozitif geldi 3. Testim mayısta onda ne gelir bilemiyorum umarım negatif olabilirimMerhabalar,
Smear sonucunuzun temiz gelmesine çok sevindim gözünüz aydın, konunuzu yeni gördüm üzerinden zaman geçmiş ancak yine de bilgi vermek istedim, bende de ilk olarak tip 53 çıkmıştı, 5 ay sonra testi tekrarlamak istedim, bu sefer tip 18 geldi, çok üzüldüm çok şaşırdım, hem kendi doktoruma hem de bu alanın en önemli hocalarına ulaşıp danıştığım da; tip 53'ün tek başına gelmediğini, tip 18 ve 53'ün bir arada gelebileceğini ve ilk alınan test numunesinde 18'in test çubuğuna gelmemiş olabileceğini veya 18'ün o dönemde lop olarak çok ürememesi ile ilgili testte kendini göstermediğini paylaştılar, her ihtimale karşılık testinizi de tekrar yenilemenizi öneririm.
Bu arada tip 53 zaten siğil yapmıyor, siğil çıktığına göre tip 6 ve 11 eşlik ediyor büyük ihtimalle.
Çok sevindim, en azından yüksek riskli tip çıkmamış. Tip 53 vücuttan hızlı gidiyor demişti bana bir hoca, bence negatif olursunuz, bize de haber verin mutlakaTeşekkür ederim 2. Hpv testinde yine aynı tip pozitif geldi 3. Testim mayısta onda ne gelir bilemiyorum umarım negatif olabilirim
Benim tip45 yüksek tip var maalesef. Lezyon larım siyah ben gibi ama doktorlarda siğil mi değil mi emin olamıyorlarÇok sevindim, en azından yüksek riskli tip çıkmamış. Tip 53 vücuttan hızlı gidiyor demişti bana bir hoca, bence negatif olursunuz, bize de haber verin mutlaka
Birde bazı doktorlar siğillerle farklı lezyonları karıştırabiliyor, bence orada bir karışıklık olmuş sanki, yoksa tip 6 ve 11 de gelirdi yaptırdığınız hpv testlerinde.
Sanırım değil yoksa hpv testiniz de kesin çıkardı tip 6 veya 11 olarak.Benim tip45 yüksek tip var maalesef. Lezyon larım siyah ben gibi ama doktorlarda siğil mi değil mi emin olamıyorlar
Çok yoruldum bunun çözümünü bulamadımSanırım değil yoksa hpv testiniz de kesin çıkardı tip 6 veya 11 olarak.
Ama anladığım test sonuçlarınıza göre 45 ve 53' e pozitifsiniz şuan değil mi?Çok yoruldum bunun çözümünü bulamadım
Hayır 53 yok ben de 45 ve 74 varAma anladığım test sonuçlarınıza göre 45 ve 53' e pozitifsiniz şuan değil mi?
Pardon ben sizi konu sahibi ile karıştırdım, ona bir kaç sorum olmuştu ama siz yanıtlamışsınız sanırımHayır 53 yok ben de 45 ve 74 var
merhabalar, geçmiş olsun öncelikle. evet doktor siğil görünce hpv’den şüphelendi ama sonra o siğilleri de patolojiye gönderdi aslında sadece et beniymiş. dediğiniz gibi tip53 sinsi bir tür aslında doktorum siğil yapmadığını ama kansere çevirebilen sinsi bir çeşit olduğunu söyledi ne yazık ki.Merhabalar,
Smear sonucunuzun temiz gelmesine çok sevindim gözünüz aydın, konunuzu yeni gördüm üzerinden zaman geçmiş ancak yine de bilgi vermek istedim, bende de ilk olarak tip 53 çıkmıştı, 5 ay sonra testi tekrarlamak istedim, bu sefer tip 18 geldi, çok üzüldüm çok şaşırdım, hem kendi doktoruma hem de bu alanın en önemli hocalarına ulaşıp danıştığım da; tip 53'ün tek başına gelmediğini, tip 18 ve 53'ün bir arada gelebileceğini ve ilk alınan test numunesinde 18'in test çubuğuna gelmemiş olabileceğini veya 18'ün o dönemde lop olarak çok ürememesi ile ilgili testte kendini göstermediğini paylaştılar, her ihtimale karşılık testinizi de tekrar yenilemenizi öneririm.
Bu arada tip 53 zaten siğil yapmıyor, siğil çıktığına göre tip 6 ve 11 eşlik ediyor büyük ihtimalle.
Çook teşekkür ederimmerhabalar, geçmiş olsun öncelikle. evet doktor siğil görünce hpv’den şüphelendi ama sonra o siğilleri de patolojiye gönderdi aslında sadece et beniymiş. dediğiniz gibi tip53 sinsi bir tür aslında doktorum siğil yapmadığını ama kansere çevirebilen sinsi bir çeşit olduğunu söyledi ne yazık ki.
hpv testimde sadece 53 çıkmıştı dediğiniz de çok mantıklı umarım öyle bir durum yoktur tabi. yaklaşık 3 ay sonra tekrar hpv testi vereceğim o zaman netleşir diye düşünüyorum. umarım ikimiz de olumlu sonuçlar alırız.
Konu sahibi arkadaşın da anlattığı gibi o lezyonlardan biyopsi alınırsa hpv olup olmadığı daha net anlaşılır.Benim tip45 yüksek tip var maalesef. Lezyon larım siyah ben gibi ama doktorlarda siğil mi değil mi emin olamıyorlar
Yani gittiğim dermatolog anjiyokeratom diyor hatta bu gün de yaktırmaya gittim yüzde yüz anjiyokeratom diyor. Evet 6-11 yok malatyada yaşıyorumKonu sahibi arkadaşın da anlattığı gibi o lezyonlardan biyopsi alınırsa hpv olup olmadığı daha net anlaşılır.
Ama hpv testinizde 6 ve 11 çıkmadıysa büyük ihtimalle hpv lezyonu değildir zaten, siğil sanıyor olabilirsiniz sadece.
Hangi ildesiniz doktor konusunda belki öneride bulunabilirim size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?