HPV 45 belası…

PapatyaKralice

Papatya
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2022
71
14
30
Ne yapacağımı bilmiyorum buraya yazmaktan başka. Evleneli 7 ay falan olmuştur. Geçen ay kimyasal gebelik geçirdim. Üstüne hastanelere gidip gele gide doktoruma gebe kalmak istiyorum herhangi bir problem var mu diye geldim dediğimde ne var ne yok benden bir sürü sonuç aldılar . Ben de başta kızdım alt tarafı gebelik bu kadar sürüntü almanın ne manası var diye kızdım. Hpv yüksek riskli bir virüs kaptığımı öğrendim fakat doktorum gebe kalabilirsin bu grip gibi bir şey dedi . Bana istersen iğne alabilirsin fakat gebelik için ara vermen gerekecek dedi. Bende olayım şokuyla eve döndüm. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla cinsel yol diyor fakat bu imkansız ne eşim nede ben böyle bir şey söz konusu olamaz. Nerden kaptığımı bende bilmiyorum. Fakat eşime bu virüsü söylemedim ne yapacağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olun lütfen .AHCC adında bitkisel bir ilaç var , iğne olasılığı var ama anladığım kadarıyla yan etkileri var . Düşünmekten allak bullak olmuş durumdayım

Cinsel yol hariç bulaş yollarından emin değilim ama eşinizden saklamayın bence. Cinsel yolla bulaşan bişey eşinize bulaştırmamak için prezervatif kullanmalısınız tedaviden önce. O yüzden söyleyin.

Öncelikle geçmiş olsun. Burada onlarca hpv konusu var foruma ve yorumlara göz atmanızı tavsiye ederim bilgi edinmeniz için. Bunun dışında youtube’da süleyman engin akhan isimli bu alanın duayen doktorlarından birinin canlı yayın video kayıtları var onları izleyin. Tüm sorularınıza cevap bulacaksınız. Kısaca aynı süreçte biri olarak şunları söyleyeyim size hpv’nin tek bulaş yolu maalesef cinselliktir, mukoza teması ile bulaşır. Eşiniz bekarlık döneminden bunu size getirmiş olabilir, erkekler genelde taşıyıcıdır onları pek etkilemez.

Hpv gebeliğe engel değil ama siğil durumunuz veya riskiniz olursa normal doğum yapmazlar. 6 ayda bir smear verin. 45 yüksek riskli tipse kolposkopi+biyopsi yaptırın çünkü smear yanılabiliyor. Kolposkopi temiz ya da cin1 çıkarsa takip, cin 2-3 çıkarsa leep operasyonu yapılır.

Hpv aşılarını MUTLAKA olun eşiniz de olsa iyi olur. Cinsel perhiz iyi olur en azından kondom mutlaka kullanın ama o da %100 korumaz. Eğer cinselliğe ara vermez ya da korunmazsanız eşten sürekli bulaş olur ve pin pon etkisiyle sürekli virüs almış olursunuz, iyileşme gecikir/uzar.

AHCCye boşuna para dökmeyin kanıtlanmış geçerli bir etkisi yok. Onun yerine AŞI olun, sağlıklı beslenin, D vit, beta glukan tarzı takviyeler alabilirsiniz. Takip ve işlemleri kadın doğum bölümünde değil jinekoloji/jinekolojik onkoloji bölümünde sürdürün. Siğil ihtimaline karşı jilet ağda kullanmayın.

En önemli şey 3 doz AŞI olmaktır. Aşının en yaygın yan etkisi sadece kol ağrısıdır. Bunları yaptığınız sürece 1-2 yıl içinde virüs negatif olur.

Geçmiş olsun🙏

Hpv’ nin tek bulaş yolu maalesef cinselliktir.
Muhtemelen eşinizin bekarlık döneminden kalma taşıyıcılığı bulunuyordur, 7 ay öncesin de size bulaş olmuştur.

Ahcc’ nin kanıtlanmış hiç bir çalışması maalesef bulunmuyor, hem karaciğerinizden hem de paranızdan olmanızı önermem.

Hpv ve pozitif ve 3 doz aşısını olmuş biri olarak İvedi bir şekilde hem sizin hem de eşinizin
AŞI’ nızı olmanızı öneririm. Aşının hastalık üzerinde gerileme etkisi kanıtlanmış olup, siğillerin çıkışını engeller, özellikle 2 doz ve 2 ay sonrası tekrar tekrar alacağınız virüs yükünden sizi korur.

Varsa sigara kullanımını da bırakmanızı tavsiye ederim, çünkü bu virüsün düşmanlarından biri sigaradır.
Nancy1 arkadaşımızın bahsetmiş olduğu diğer tüm noktaları MUTLAKA dikkate almanızı öneririm.

Sigarayı 2 günde bir paket bitiren ben bunu öğrendikten sonra anında sigarayı kestim . Canım çok sıkkın. Saat kaç oldu uykular haram oldu . Regl gecikti gebe kalma durumum nedir onuda bilmiyorum . Ama tekrar doktora gidicem. Doktora bakarsam 1 sene hiç bir şey yapmadan beklemek.

Sigarayı 2 günde bir paket bitiren ben bunu öğrendikten sonra anında sigarayı kestim . Canım çok sıkkın. Saat kaç oldu uykular haram oldu . Regl gecikti gebe kalma durumum nedir onuda bilmiyorum . Ama tekrar doktora gidicem. Doktora bakarsam 1 sene hiç bir şey yapmadan beklemek.
Çok takmamaya çalışın olabildiğince, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak zorundasınız, uyku düzeninize de dikkat edin lütfen.

Sigarayı bırakmanız çok iyi olmuş, tebrik ederim👏🏻👏🏻👏🏻

Regl stres olduğunuz için gecikmiş olabilir, isterseniz bir hamilelik test kiti alıp deneyin.

Bende kasım ayından beri pozitifim bende de hiç siğil yapmadı, sizin gibi öylesine vermiş olduğum test sonrası pozitif olduğumu öğrendim.

D vitaminizi değer 50’ nin altına düşürmeyin👌🏻

Kontrollerinize mutlaka bu işin uzmanı olan JİNEKOLOĞ ONKOLOĞ ile devam edin.

Doktorunuzun bahsettiği gibi beklemek maalesef çok yanlış, herhangi bir ilerleme olmaması adına hemen kolposkopik inceleme gerekirse biyopsi alınması gerekir.

Hangi şehirdesiniz?

Son düzenleme:
Tavsiyelerinize kulak vereceğim. Kaç doktora daha görünmek istiyorum. Tedavimi geciktirmek istemiyorum. Smear test sonucunu bekliyorum şuanda. Temiz çıksa bile rahat edemem. Araştırma hastahanesine giderim. Siz peki aşı vs oldunuz mu ? Nasıl bir tedavi izliyorsunuz şuamda ? Evlilik var mı

Tavsiyelerinize kulak vereceğim. Kaç doktora daha görünmek istiyorum. Tedavimi geciktirmek istemiyorum. Smear test sonucunu bekliyorum şuanda. Temiz çıksa bile rahat edemem. Araştırma hastahanesine giderim. Siz peki aşı vs oldunuz mu ? Nasıl bir tedavi izliyorsunuz şuamda ? Evlilik var mı bekarım canım, evet 3 doz aşımı oldum.

Bekarım canım, 3 doz aşımı oldum.

Zaten maalesef HPV’ nin medikal bir tedavisi yok, jinekoloğ onkoloğ olan özel bir prof. dr’ un takibi altındayım, iki kez kolposkopi oldum, smear veriyorum izleniyorum.
6 ayda bir kontrole gidiyorum.

@Donya’ nında bahsettiği gibi özellikle YÜKSEK tipe rastlandığı için MUTLAKA kolposkopi olman gerekiyor, zaten pozitif olduğunu söyleyince normal jinekoloğ uzman doktordan rica edeceksin YEŞİL ALAN açıp seni Jinekoloji Onkoloji bölümüne sevk edecek.

Yaşın kaçtı?

Smear sonuçları her zaman doğru sonuç vermez, bu sebeple kolposkopik incelemeye girmen şarttır👌🏻

Ve bu konuyu eşinle paylaşıp onun da tedavi olması gerektiğini söylemen gerekiyor mutlaka, siğili falan varsa onları hemen yaktırmalı.

Hangi şehirdesin yardımcı olabilirim belki?

Son düzenleme:
Benim de Perşembe günü kolposkopi randevum var araştırma Hastanesi'nde.
Geçen yıl tıp 68 di bu yıl 52 çıktı kolposkopi dediler çok korkuyorum kötü bir şey cikarsa diye.

Evet aynı kişiyle ilişkim devam etti
Tamamdır farklı partner olmadıysa farklı bir tipi zaten başkasından almanız da mümkün değil.

Benim testim de de farklık olmuştu, önce tip 53 geldi, sonra tip 18 geldi.

Doktorumun bana söylediği şuydu; ilk test numunesi alınırken tip 18’ in henüz ürememiş olduğu ve test çubuğuna gelmediğini, bir süre sonra üreyip 2. Testte çubuğa geldiğini açıklamıştı.

Partner nasıl bir tedavi olacak ? Sigili falan yok.
Cinsel ilişkiye ara veremiyorsanız, kondom ile korunmaya devam edin lütfen, bir kez bile olsa kondom OLMADAN ilişkide bulunursanız, pinpon etkisi ile virüsü sürekli birbirinize bulaştırırsınız ve vücuttan atımınız zorlaşır.

X