• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 16

bal06

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
18
Tekrardan merhabalar herkese, bu süreç çok uzadı bi negatif bi pozitif hayatımı alt üst etmeye devam ediyor. Bilenler belki bilir bilmeyenler için tekrardan yazmak istedim. Bu da benim güncel durumumu belirtmiş olsun. Öncelikle HPV 16 ve HPV 11 pozitif olarak başladım sürece.
1) Haziran Temmuz 2023 HPV 16 ve HPV 11 pozitif, smear ACSUS, kolposkopi CIN1, siğil 3-4 tane
2) Kasım 2023 HPV negatif, smear negatif, siğil hala tek tük çıkmaya devam etti ve yaktırdım, testin yanlış çıktığına eminim
3) Mart 2024 HPV 16 ve HPV 11 pozitif, smear negatif, kolposkopi malign yönünden negatif hpv varlığı mevcut, siğil yok
4) Haziran 2024 HPV 16 pozitif, smear negatif
5) Ekim 2024 HPV negatif, smear negatif
6) Şubat 2025 HPV 16 pozitif, smear sonucum daha çıkmadı ve kolposkopi olacağım
Bu süreçte düzenli 3 kutu Deflagyn kullandım, 6 kutu Papivir kullandım, 3 kutu AHCC kullandım, 2 kutu Hapyvir kullandım, sigara ve alkol kullanan birisi değilim. 3 doz Gardasil aşım tam. 20 Aydır neredeyse cebelleşiyorum. 27 yaşındayım. Kontrollerimi hiç ihmal etmedim. Negatif pozitif değişkenliği ola ola hayatım mahvoldu. Bunu atlatanlar ve uzun süredir negatif olanlar neler yaptınız?

Cinsel hayatınız devam etti mi ya da korunmadınız mı
O yüzden tekrar tekrar bulaş olabilir
Umarım negatif oluruz hepimiz
Bende Kolposkopi yaptırdım elim yüreğimde sonuç bekliyorum

Cinsel hayatınız devam etti mi ya da korunmadınız mı
O yüzden tekrar tekrar bulaş olabilir
Umarım negatif oluruz hepimiz
Bende Kolposkopi yaptırdım elim yüreğimde sonuç bekliyorum
Negatif sonucumu aldığımda devam etti sadece pozitif olduğum o süre zarfında olmadı, korunmadık nişanlım şuan. Bende kolposkopi olacağım bakalım ne olcak. Siz ne zamandır pozitifsiniz ve hangi tip?

Korunmadığınız için tekrar bulaş olmuştur 😢 ben yeni öğrendim pozitif olduğumu geçen hafta koloposkpi yaptırdım hala sonuç bekliyorum çok gerginim umarım temiz çıkar sizinde temiz çıkar
Kolposkopi çok zor değil hiç korkmayın smear almak gibi biraz daha uzun ben gerildüğm için hiçbir şey hissetmedim bile

Kızlar merhaba fikir almak için geldim şimdi benim vajina bölgesinde siğiller farkettim ilk gittiğim doktor bana hiç bir test yapmadan hpvsin dedi ordan çıktım başka uzman doktora gözüktüm beni kontrol etti ve smear testi aldı hpv var mı yok mu diye tiplemelerine baktı sonra benim smear testim negatif ama hpv 16 tı geldi tabi ben şok ruh gibi oldum deli gibi videolar izlemeye araştırmaya başladım sonra benim siğllerim çoğaldı yakılacak dendi Kesin çözüm olarak doktorumun bana dediği ise önlem amaçlı yılda 1 smear aşı dedi ilk dozu oldum bende şimdi kolkoskopi yapmam gerekli mi acaba bu durumu yaşayan var mı erkek arkadaşımda hiç bir belirtti olmadı

Belki Hpv de sadece yüksek tiplilere bakılmıştır
Genelde Hpv 16 çıkınca hemen kolposkopiye yönlendiriyorlar rahim ağzında hücresel değişiklik var mı diye
Aşınızı tabi ki olun
Olmazsa iyi bir doktor araştırıp ondan da fikir alın

Back