- 26 Aralık 2022
- 1
- 0
- 30
Merhabalar.. yaklaşık 1 aydır foruma yazılan herşeyi okuyup bende sürecimi yazmak istedim.. 4 aydır bitmek bilmeyen akıntı ve enfeksiyon şikayetim vardı , düzenli gittiğim doktoruma bu sürekli gittim kullanmadığım ilaç ve fitil kalmamıştı. Her seferinde muane edip rahmin yumurtalıkların çok sağlıklı deyip gönderiyordu. Şikâyetlerim geçiyor adet dönemi sonunda tekrar başlıyordu .. ben bu süreçte doğum kontrol hapıda kullanmaya başladım çünkü aktif cinsel hayatım var ve hamile kalmakta istemiyordum.. Şikayetlerim devam edince doktor değişikliği yapıp özel hastanede başka bir dr buldum gittiğimde oda muane etti kamerayla vs baktı aynı şekilde ilaç yazıp gönderdi verdiği fitili kullanırken elime pütürcükler geldiğini farketttim. Açıkçası 28 yaşında olmama rağmen daha önce hpv falan hiç çevremde duymamıştım ve aklıma öyle bişey gelmedi. hemen tanıdığım bir dr gidip cinsel hastalıklar testi yaptırdım hepsi negatif geldi ve hpv olabileceğimi düşünerek tekrar o doktora gittim. bu konularda aslında çok bilinçliyim neden aşı olmadım neden böyle umursamadım aklım almıyor . Neyse doktora gittiğimde akıntıdan sürüntü aldı o sırada pütürcükleri gösterdim ve hpv testi aldı aynı zamanda idrar vs hepsine bakalım dedi . sonucum; bakteriyel vajinozis ve mantar.. idrar temiz . hpv testim henüz çıkmamıştı doktor borik asit ve ilaçlara başladı bir kaç gün sonra hpv testimde tip 16 geldi. işyerinde şoka girmiş ve sadece ağlıyordum. çalıştığım şirkette sahada aktif sorumlu müdürdüm devamlı izin alma şansım yoktu ve bunu söylemekte zordu. Doktor riskli tür acil gelin kolposkopi yapalım deyince internette devamlı araştırdım. sonrasında kolposkopide biyopsi alındı ve sonuçta cın1 geldi. doktorum telefonda deflagyn kullanmamı önerdi ve 1 yıl sonra gel dedi. hemen 1 doz gardasil aşımı oldum ve deflagyn başladım. sigara kullanmıyorum alkol nadir ve genellikle sağlıklı beslenirim. yeşil çay propolis daha düzenli tüketiyorum. akşamları bir kase ev yoğurdu içine 1 tatlı kaşığı polen koyarak tüketiyorum ve ahcc sipariş ettim bugün sanırım elimde olacak başlayacağım.. Bu forumda oral hpv ile okuduklarımdan sonra açıkçası çok korktum ve sanırım siğile benzer şeyler gördüm erkek arkadaşımda öyle olduğunu düşünüyor onda hiçbir belirti yok bu arada önceki sevgilimden bulaştığına eminim ama bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadı ben duyduğumda ayrılmak istediğimi söyledim ona bulaştırmamak için ama kabul etmedi beraber üstesinden geleceğiz dedi. O konuda şanslıyım. Ağzımda gördükleri siğil mi yoksa başka bir şey mi doktora gideceğim bu hafta içi tekrar güncellerim. Bursada oral hpv için önerebileceğiniz kbb doktoru varsa sevinirim. Bu uzun ve yorucu bir süreç maddi ve manevi olarak oldukça zor şimdiye kadar ki tüm testlerimi özel hastanede yaptırdım ve çalışmasaydım sanırım karşılayamazdım. ben mantar ve enfeksiyonu tam halletmeden hpv yoğunlaştım benim gibi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim mantarı unutup hpv üzerinde yoğunlaşmam mantıklımı ?
sevgiler..
sevgiler..