Jinekoloji HPV 16 + 56 Negatif oldum

powerfullwoman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
13
0
35
Herkese merhaba. Benim hikayem şöyle başladı. Biriyle ilişkim başladı, cinsel birlikteliğimiz oldu. Tabi ben HPV’nin toplumda bu kadar yaygın olduğundan bihaberim. İçime bir kurt düştü smear testi yaptırmaya gittim. Hoooooop HPV 16-56 Beni Sağlık Bakanlığı’ndan aradılar Jinekolojik Onkoloji polikliniğinin yolunu tuttum maalesef. Tabi bunları böyle anlatıyorum ama aşırı travmatikler benim için… özellikle HPV 16 olması sebebiyle yaşadığım stres ve korkunun haddi hesabı yok.. neler çektim psikolojik olarak :KK43: o esnada erkek arkadaşım hiç yanımda olmadı hep kendi keyfindeydi.

HPV 16 bulaştıktan sonra tabi en tehlikeli tipi olduğu için kolposkopi yapıyorlar hemen, elime bir vitamin listesi tutuşturup gönderdiler. 6 ayda bir kontrollere gidip geldim. Son smear testimde alınan biyopside CIN-2 çıkınca doktorum LEEP yapılması gerektiğini söyledi. Bu arada sigara asla kullanmam, ve öncesinde bayağı bi vitamin alıyordum hatta doktorumun önerdiği HPV karşıtı ilacı da kullandım ona rağmen CİN-2 ye ilerlemişti.. mecburen LEEP yaptırdım. Korkanlar için söylüyorum doktorunuz iyiyse korkacak hiçbir şey yok çünkü basit bir ameliyat. Ben lokal anestezi ile yaptırım toplam 15 dakika sürüyor zaten en fazla. Sonrasında iyileşme sürecim bayağı hızlı oldu, ağrım sızım kanamam olmadı. 6 ay sonrasında yapılan smear testim temizdi. 1 sene sonra yapılan HPV testimde NEGATİF’i gördüm şükürler olsun 🙏

X