• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HOTPOİNT ALIRKEN 2 KERE DUSUNUN.

Birde ilgili olması gereken Firma değil, Satış Sonrası Hizmetler Departmanı dır. İkisi aynı markaya ama birbirlerinden bağımsız çalışırlar.
Durumu servisle çözemezseniz SSHD'nın bölgenizle ilgilenen temsilcisiyle irtibata geçebilirsiniz.
Birde ilgili olması gereken Firma değil, Satış Sonrası Hizmetler Departmanı dır. İkisi aynı markaya ama birbirlerinden bağımsız çalışırlar.
Durumu servisle çözemezseniz SSHD'nın bölgenizle ilgilenen temsilcisiyle irtibata geçebilirsiniz.
Tesekkurler bu bilgiye nerden ulasabilirim. Telefon falan?

Anliyorum sizi

Anliyorum sizi. Formanin uzerindekileri soydu. Kullanici hatasi demisler iyi de ben bu formayi 1 yila yakindir yikarim zerre kadar bir sey olmadi. Beko makinamda 30 derece 800 devir 1.5 saat ve perwolle yikardim. Bunda da aynisini yaptim. Deviri 1200 den 800 e dusurdum. Diger yikamalarimda da 1200 deviri hep 800 devire dusuruyorum. Mesela camasirlarim makinadan cikinca hic yumusatici kokmuyor. 9 kg lik diye max. A kadar yumusatici dolduruyorum bana misin demiyor.

Yanlış anlayıp karşı tarafı savunduğumu düşünmediğin için teşekkürler, anlayışlı birisiniz gördüğüm kadarıyla.
1 yılda yıpranmış olabilir mi şans eseri o makinaya denk gelmiştir diye düşünebilir miyiz bilmiyorum?

Bende yeni değiştirdim makinemi, sizin gibi keyfi olarak. Yıkıyorum yıkıyorum hep lekeli çıkıyor. Yani makineye attığım gibi değil, terlediğimiz için atıyorum mesela bi bakıyorum üzerinde bir sürü leke. Yağ lekesi gibi.

Bulduk sonra sebebini ama buluncaya kadar nefret ettim makineden ki çok iyi bir markadır. Deterjan gözünde sıvı deterjan koyduğunuzda aşağıya indirmeniz gereken bir mandal varmış, ben onu indirmeden deterjanı koyduğum için su almadan direk deterjan çamaşırlara ulaşıp leke yapıyormuş. O mandalı indiriyorum ve deterjan makine suyunu alıncaya kadar çekmecede kalıyor benim çamaşırlar da lekelenmiyor.

Eski makinem yumuşatıcısını yumuşatıcı sırası gelmeden alırdı, sonuç çamaşırlar kazık gibi ve kokusuz. Başında beklerdim o sırada koyardım yumoşu.

Makinenizi bi kontrol edebilir misiniz, yumuşatıcıyı ne zaman çekiyor? Ya da yıkama sonrasında yumuşatıcı hala çekmecede kalıyor mu?

Ben ilk evlendiğimde altus marka çamaşır makinesi ve buzdolabı almıştım. Buzdolabını açmaya servis bir türlü gelmedi ve ağustosta evlenmiştik düşünün. Biz de açtık nede olsa kurulum gerektirmiyordu. Bir açtık ki ne görelim. Buzdolabının üstüne sivri bir şey çarpmış ve 20 cm kadar göçmüş. Değişim istedik yapmadılar bizim açmamamız gerekiyormuş ama açmak için daha kaç hafta beklememiz lazımdı? Çamaşır makinesini de kurduramadık bu arada. 1 ay buzdolapsız ve makinesiz yaşadık. En son olarak iade yok diye kestirip attılar. Eşim de beyaz masaya şikayet etti. 2 gün sonra bunlar bizi aradılar falanca gün falanca saatte gelip yeni dolabı getireceğiz diye.

Bir deneyin derim.
Aaa bu cok iyiymis :) tesekkurler. Butun haklarimi arayacagim cunku.

Tesekkurler bu bilgiye nerden ulasabilirim. Telefon falan?

Çağrı merkezini arayın, Satış Sonrası Hizmetler Biriminden bir yetkiliye görüşmek istiyorum deyin onlar yönlendirirler.
Yönlendirmezlerse öncelikle servisinizi arayın, onlar durumu çözemezse bölgenizle görüşmek istiyorum deyin, o şekilde yönlendirsinler.
Ancak bilin ki en üst düzeyle de görüşseniz işlemi çözmeye en alttan yani servisten başlayacaklar, onlar eğer gerekliyse bi üste taşıyacaklar sizi.

3 yıldır hotpoint ariston kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım evlenince de yenisini almadım daha iyi bir yere taşınırsak diye..

Valla eşiminde var Lisanslı forması yıkıyorum ben makinada 30 derecede deviri manual kendim ayarlıyorum hiç Yazısı falan soyulmadı makinamın markası BEKO eski modellerden dijital değil herşeyi manual ama artık yok bu makinelerden 10 sene oldu alalı :)7 senedir kullanıyorum hiç bi sıkıntı yok
Bide ben öle böle doldurmuyorum yani :)tıkıyorum içine.

Yanlış anlayıp karşı tarafı savunduğumu düşünmediğin için teşekkürler, anlayışlı birisiniz gördüğüm kadarıyla.
1 yılda yıpranmış olabilir mi şans eseri o makinaya denk gelmiştir diye düşünebilir miyiz bilmiyorum?

Bende yeni değiştirdim makinemi, sizin gibi keyfi olarak. Yıkıyorum yıkıyorum hep lekeli çıkıyor. Yani makineye attığım gibi değil, terlediğimiz için atıyorum mesela bi bakıyorum üzerinde bir sürü leke. Yağ lekesi gibi.

Bulduk sonra sebebini ama buluncaya kadar nefret ettim makineden ki çok iyi bir markadır. Deterjan gözünde sıvı deterjan koyduğunuzda aşağıya indirmeniz gereken bir mandal varmış, ben onu indirmeden deterjanı koyduğum için su almadan direk deterjan çamaşırlara ulaşıp leke yapıyormuş. O mandalı indiriyorum ve deterjan makine suyunu alıncaya kadar çekmecede kalıyor benim çamaşırlar da lekelenmiyor.

Eski makinem yumuşatıcısını yumuşatıcı sırası gelmeden alırdı, sonuç çamaşırlar kazık gibi ve kokusuz. Başında beklerdim o sırada koyardım yumoşu.

Makinenizi bi kontrol edebilir misiniz, yumuşatıcıyı ne zaman çekiyor? Ya da yıkama sonrasında yumuşatıcı hala çekmecede kalıyor mu?
Hayir yanlis anlamam sonucta bilgi paylasimi yapiyoruz. Sizin gibi karsimda muhattap bulsam onlara da kizmam. Tamam verilen gorevi yapiyorlar ama daha ilgili davranabilirler.

Simdi makinayi da soyle anlatayim. Yikamaya bastiktan sonra ne deterjani ne yumusaticiyi gorme sansiniz yok. Makina oyle tasarlanmis deterjan gozu kapagin altinda kaliyor. Ve ben hasta derece de camasirlarla cok hasir nesirim cesit cesit deterjanim, nano teknoloji urunlerim vs. Vs. Saymakla bitmez. Cok takintiliyim cunku.

Camasir makinalarini kardesimden iyi tanirim :) o derece. Simdi yumusaticiyi mesela max fazla koyarsan su ile beraber alacagini biliyorum ben tam cizgisinde asmadan ne eksik ne fazla koyarim. Yumusaticimda yumos kalitesiz de degil ama maalesef sonuc husran.

Formalara gelince tabi ki 1 yilin yipranmasi vardir ama 1 yikamada hepsi birden parcalanmaz bence. Makinada bi sikinti var ama ne?

Beyaz eşyada bosch un üzerine marka tanımam ben.
Biraz ucuz olacak diye neden sıkıntı yaşama riskim olsun ki.
Gerçekten "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" lafı çok doğru.
Ahhh haklisiniz ama ben ucuza da kacmadim. 1450 bu makina bosch ise 1500 du. Bosch un tipini begenmedim aptal kafam. Bu daha sik bir dizayndi aldandim :(

Hayir yanlis anlamam sonucta bilgi paylasimi yapiyoruz. Sizin gibi karsimda muhattap bulsam onlara da kizmam. Tamam verilen gorevi yapiyorlar ama daha ilgili davranabilirler.

Simdi makinayi da soyle anlatayim. Yikamaya bastiktan sonra ne deterjani ne yumusaticiyi gorme sansiniz yok. Makina oyle tasarlanmis deterjan gozu kapagin altinda kaliyor. Ve ben hasta derece de camasirlarla cok hasir nesirim cesit cesit deterjanim, nano teknoloji urunlerim vs. Vs. Saymakla bitmez. Cok takintiliyim cunku.

Camasir makinalarini kardesimden iyi tanirim :) o derece. Simdi yumusaticiyi mesela max fazla koyarsan su ile beraber alacagini biliyorum ben tam cizgisinde asmadan ne eksik ne fazla koyarim. Yumusaticimda yumos kalitesiz de degil ama maalesef sonuc husran.

Formalara gelince tabi ki 1 yilin yipranmasi vardir ama 1 yikamada hepsi birden parcalanmaz bence. Makinada bi sikinti var ama ne?

Siz onu teste gönderin en iyisi, bütün şikayetleriniz de belirtin, kayda aldırın.
Haklarınızın da bilincinde olun çatır çatır alırsınız hakkınızı. Kanunlar tüketicinin yanında canım. Değişim vs ne uygunsa yapılır, sen arkasını ara yeter ki, boş bırakma.
İnşallah çözersin sıkıntını. Sevgiler.

Valla eşiminde var Lisanslı forması yıkıyorum ben makinada 30 derecede deviri manual kendim ayarlıyorum hiç Yazısı falan soyulmadı makinamın markası BEKO eski modellerden dijital değil herşeyi manual ama artık yok bu makinelerden 10 sene oldu alalı :)7 senedir kullanıyorum hiç bi sıkıntı yok
Bide ben öle böle doldurmuyorum yani :)tıkıyorum içine.
Aynen benimde oyleydi Beko 2012 cx. Marka 9 senelikti tikir tikir calisiyordu hala. Hic yikama sikayetim olmamisti. 1 seneye yakin beko ile yikadim hic bir sey yok. Hotpoint tek seferde oyle temiz yikadi ki artik yazilari bile yok :(

Siz onu teste gönderin en iyisi, bütün şikayetleriniz de belirtin, kayda aldırın.
Haklarınızın da bilincinde olun çatır çatır alırsınız hakkınızı. Kanunlar tüketicinin yanında canım. Değişim vs ne uygunsa yapılır, sen arkasını ara yeter ki, boş bırakma.
İnşallah çözersin sıkıntını. Sevgiler.
Tesekkurler ;) size de sevgiler...

Selam arkadaslar su an cok gerginim paylasmak istedim sizin de bilginiz olsun dikkat edin diye.

Ariston Indesit Hotpoint Aqualtis Aq93F 297 Çamaşır Makinası Lisanslı Formalarımızı Parçaladı.

22.08.2015 tarihinde bu makinadan aldım ve pişmanım. Sentetik yıkama programında 30 derecede özel deterjanı ile 800 devirde çocuklarımın tanesine 80 TL verdiğim lisanslı formalarını yıkadım, yıkamaz olsaydım. Formanın yazılarını soydu ve kullanılmaz hale geldi. Daha önce beko marka çamaşır makinam ile defalarca yıkadım hiç böyle bir şey başımıza gelmedi. Eski makinamda da sentetik 30 da yıkardım 800 devirde. o makinam 9 senelikti kapağı kırıldı diye arızası olmamasına karşın değiştirmek istedim hata etmişim. Forma makinadan çıkınca fanatik olan çocuklarımın gözyaşlarını tahmin bile edemezsiniz.

Musteri hizmetlerinden beni aradilar bu durumun kullanici hatasi oldugunu soylediler. Dusuk sicaklikta yikayacakmisim. Anlatamadim sanirim o forma 30 derecede yikaniyor ve daha onceki beko marka makinamla 1 seneye yakin zamandir yikadim ben bu formalari. Hotpoint makinada yikayana kadar hersey iyiydi. Isin komik yani bu sikayetim uzerine evime servis bile gelmedi uzaktan uzaga bilgi akisi yapilmis ve bu karar alinmis.

Siz siz olun bir makina alirken hakkinda ki sikayetleri aratin benim gibi dusmeyin.

Dipnot: bu olay benim basima geldi, benim sikayetimdir.
Ariston marka beyaz eşyaya bulaşılmaz.Buzdolabı ve çamaşır makinası kullandık...Teknik servisleri de müşteri hizmetleri de resmen insanı sinir hastası eder ..

Aynen benimde oyleydi Beko 2012 cx. Marka 9 senelikti tikir tikir calisiyordu hala. Hic yikama sikayetim olmamisti. 1 seneye yakin beko ile yikadim hic bir sey yok. Hotpoint tek seferde oyle temiz yikadi ki artik yazilari bile yok :KK43:
2518 ce modeli üşenmedim baktım,canım KV 7 kilo Beko aldı 5 yıl kadar oldu oda memnun değil hatta bana sana verim siz kalabalıksınız dedi benim makineyi istedi,bende sen o makineden memnun değilsin niye alayım dedim :) annemin Beko 9 kilo 2 sene oldu alalı çok memnun :) marka önemli tabi ama birazda şans işi.

2518 ce modeli üşenmedim baktım,canım KV 7 kilo Beko aldı 5 yıl kadar oldu oda memnun değil hatta bana sana verim siz kalabalıksınız dedi benim makineyi istedi,bende sen o makineden memnun değilsin niye alayım dedim :) annemin Beko 9 kilo 2 sene oldu alalı çok memnun :) marka önemli tabi ama birazda şans işi.
Aman aman beni dinlersen degistirme. Benim bekonun kapagi kirilmisti onu taktirsam hic bir sorunu yok. Diger beko yu oyle koseye ayirmistim ama zannediyorum ki hotpoint ayrilmasi gerekiyormus :)

Ahhh haklisiniz ama ben ucuza da kacmadim. 1450 bu makina bosch ise 1500 du. Bosch un tipini begenmedim aptal kafam. Bu daha sik bir dizayndi aldandim :KK43:
Bosch un da çok güzel tasarımları var, çok şık. Özellikle yeni fırına bayıldım ben.
Isı, yemek, pasta börek ayarını hep otomatikmiş.
Teknoloji ne kadar çabuk ilerliyor. Ama Alman malından şaşmayacaksın. Hot Point'in menşesi ne bilmiyorum ama Alman malları beni hiç üzmedi.

Bosch un da çok güzel tasarımları var, çok şık. Özellikle yeni fırına bayıldım ben.
Isı, yemek, pasta börek ayarını hep otomatikmiş.
Teknoloji ne kadar çabuk ilerliyor. Ama Alman malından şaşmayacaksın. Hot Point'in menşesi ne bilmiyorum ama Alman malları beni hiç üzmedi.
Evet Alman mallari bu konuda acik ara onde. Bunun mensei Italya idi sanirim. Ya sadece goruntu var baska bir seyi yok anlayacaginiz ;)

Back