Hostesler ve hosteslik hakkında bilgisi olanlar yardımlarınızı bekliyorum.

eylulum456

Süslüüü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
233
0
46
İzmir
Herkese merhaba.Uçak hostesliği hakkında bazı şeyler öğrenmek istiyorum bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum

Öncelikle uçak hostesliği için bir boy sınırı var sanırım bu sınır kaç ?:44:
Hosteslerin adet düzensizliği oluyormuş galiba doğru mu ?:44:
Hostesliğin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir ?:44:
Hostesin 1 günü nasıl geçiyor ? :44:

Valla eğper hostes olacaksan bence en iysi thy hem maaşları ve diğer şartları da çok iyi. Mutlaka dene derim ben. Çalışma koşulları tabiki biraz daha ağır ama aylık 4000 tl kimse kimseye bvermez sonuçta. Genelde boy,1.65 üstü isterler kilo ise de bununla orantılı olur. Zzaten uçağa bindiğinde mutlaka görmüşsündür hiç bir hostes tombiş değil:)

1) Boy sınırı şöyle ki, mülakatlarda belli bir yere çizgi konlur. Elinle uzandığında çizgiyi geçmen gerekir. Bu çizgi koltukların üstündeki el bagajı kapaklarını temsil eder.

2) Hiç böyle birşey duymadım.

3) Seviyorsan olumsuz yönlerini görmezsin bence. Sürekli ayakta ve hizmet halinde olursun. Yatıya gidebilirsin.. Uyku saatlerin düzensiz olur vs.vs.

4) Hostes değilim ama okuduklarım kadarıyla; uçuştan belli bir müddet öncesinden havaalanında olunuyor, çalışanlara brifing veriliyor, sonra uçağa biniliyor yolcular karşılanıyor, gerisini bilirsin işte

Teşekkür ederim. Benim boyum 1.60 pek umudum yok o zaman. Bir de çocuk olmuyomuş gibi bir şey duydm ama ne kadar doğru bilemem :44:

Teşekkür ederim. Benim boyum 1.60 pek umudum yok o zaman. Bir de çocuk olmuyomuş gibi bir şey duydm ama ne kadar doğru bilemem :44:

Bence şansını dene derim. Hiçbir şey kaybetmezsin Hem topuklu giyersen ulaşabilirsin o çizgiye. Tabi İngilizce de biliyor olman gerekir biraz.

Umudunu kırmak istemem ama 1.60 boy ile sınavlara bile giremessin. sakın yanlış anlama ama ilk önce boy ve kilo ölçümü yapılır. Sonrasından sınava girersin. Hele thy bu konuda oldukça titiz.1 cm altında bile direk eliyorlşar. Bunun yanından çok iyi ingilizce bilmen şart. Ama şu a var sen illa havacılık istersen yer hizmetlerinde de çalışabilirsin.Not:Çocuk olmama gibi bir durum hiç duymadım hangi açıdan sordun anlamadım. Benim evli ve çocuklu bir hostes arkadaşım var.

bilmiyorum valla sadece çocuk olmama şansı oluyomuş artık yumurtalıklarda mı sorun çıkıyor anlamadm.Evet pek umudum yok zaten ama forumda bazı konularda 1.58 boyla bile hostes olan var demişler torpil gerek yazmışlar.:18:

valla benmide hostes tanıdığım var 4 tanede cocuğuda var. thy ozenli ama bazıları guzelliğe önem veriyo dilde sormuyolar valla. ayrrıca bitane daha var oda 155 160 civarı boy var ama hostes işte

valla benmide hostes tanıdığım var 4 tanede cocuğuda var. thy ozenli ama bazıları guzelliğe önem veriyo dilde sormuyolar valla. ayrrıca bitane daha var oda 155 160 civarı boy var ama hostes işte

aslında dile bence her şekilde önem vermeleri gerek.Hepinize tek tek teşekkür ederim

bende son zamanlarda hosteslik düşünüyorum boyum 1.64 küsür ama girdiğim başka mülakatlarda bir uzun bir kısa ölçüyorlar ondan çelişkideyim ingilizcem fena değil bir aylık kursa gitmiştim ama tam bişey öğrenemedim açıkçası A1 derecesindeyim ki B1 olmak lazım demişti ing hocası hatta bir çocuk thy çalışıyorum ilerde lazım olur die ingilizce kursuna geldim demişti birde bazı yerlerde istanbulda ya da ankarada ikamet etmek lazım diyor ben ağrıdayım istanbula tayin isteyeceğiz bakalım
ama diğer sorular hakkında hiç duymadım çocuk olmuyormuş veya adet düzensizliği diye
hakkında hayırlısı canım

merhaba arkadaşlar hosteslik ile ilgili biraz bilgi vermek istedim yada bazı yanlışları düzeltmek isterim diyelim
1) en az 1.60 boy istiyor thy ve torpil yok arkadaşlar önce bu sınavları geçin daha sonra torpil işlerse işler
2)kesinlike bakımlı bir yüz arıyorlar
3) ingilizce çok önemli son günün mulakatlarından biri tamamen ingilizce ve adayların yarısından fazlası hep ingilizceden eleniyor.
4) uyku düzeni diye bir düzenleri yok;herzman kendi yatağında uyuyamayacaksın yeri gelicek binlerce kilometre uzakta bir otelde uyuyabilirsin ama şöyle birşey var o oteller 5 yıdızlı oluyor ve tadını çıkarabilirsin havuzbaşında keyif yapabilirsin:)
5) çocuk olamama gibi birşey yok arkadaşlar, hosteslerin yanında yedek pantolonları bir numara büyük ayakkabıları olurmuş çünkü havada basınçtan dolayı şişiyorsun doğal olarak uzun süreli ve yuksek fitlerdeki uçuşlarda pantlonun düğmesi patlar ayakarın şişer vs. 4000 lira maaşı thy birnevi kendine iyi bak vücudun deforme oluyod dikkat et diye veriyor
sen bunları nerden biliyorsun derseniz;bir kere mulakatlarına girmiştim atta 01.07.2010 tarihiydi çok iyi hatırlarım:) orda bir heyetin karşısındaydım ingilize mulakatı geçip oraya gitmiştim knuşuyolar seninle amacını anlamaya çalışıyorlar senden hostes olur mu onu ölçüyorlar.bu bilgileri ordaki kadın söyledi tamda tamam oldu bu iş demiştim:) ben öğrenciyim normalde mühendislik öğrenisiyim. bunu söylemeseydim ben şimdi bir hostestim ama ağzımdan kaçırdım son dakikada ve önce okulumu bitirmem konusunda ve diplomamı aldığımda teknik kadrolarına katılmam teklifiyle gönderildim:) güzel bir tecrübeydi hostes olmak isteyen varsa muhakkak çekinmeden acaba yapbilirmiyim demeden mülakatlara gitmeli ve en azından iş görüşmesi ve bunun aşamaları hakkında tecrübe edinmeli...

canım boyu kısa ölçüyorlar o doru hatta boy ölçümü sırasında azarlanabiliyosun yükselme topuguna bas diye. birde cetveli başına öyle bir bastırıyorkı mecburen çöküyosun

arkadaşlar merhaba...
hosteslikle yakından değil ama uzaktan ilgim var çünkü kız kardeşim thy de hostes...
2011 ocak ayın da başladı bu göreve...kendisi mesleğini çok seviyor,çünkü o masa başı düzeninde çalışabilecek bir insan değildir...eğer öyleyseniz...Amerika ya uçup orada yatıya kalıp aynı zamanda şık otellerde kalıp kendi evine 4-5 gün sonra dönmeyi dert etmezsiniz...
en son mart ayı maaşı 3680 tl. civarıydı...ki bu net maaş..yol harcırahı,yatı parası falan eklenmemiş hali...
Amerika ve uzak doğu uçuşları olduğun da ek ücretler alıyorlar...
bir çok avnatajı var,evli insanlar için zor gelebilir ama tarz meselesi işte...
İngilizce'niz evet iyi olmak durumunda ki kaldı ki kendisi 2,5 yıl ingiltere'de yaşadı...boyu 1.70 in üzerinde kilosu da 55 falan sanırım...
bakımlı her daim...en azından uçuşa gittiği sürelerde...

çocuk olmama gibi bir durum söz konusu değil..Thy hamile olan hosteslerini unutmuyor ve onları uçurmuyor yer hizmetlerinde görevlendiriyor vs...

Benimde bir arkadasim hostes surekli sis ve odemi var uykusuz. O parayi aliyorsunuz ama 40yasna gelms evlenememis hala hayat standartiniz dusuyor herseyde para degil bana kalirsa once saglik

Merhaba arkadaşlar.Bu hafta thy'de görüşmem var.2 3 aydır bekliyordum.Ama şöyle bir sorun var.Ben bu hafta şeffaf diş teli taktırdım.Acaba görüşmemi olumsuz etkiler mi?Bilgisi olan varsa yardım bekliyorum...

Şu anda hosteslik kabin memurluğu adı altında geçiyor ve maaşının 2000 ve 2500 arası olduğu yazıyor internette.
Bu kadar düştü mü hostes maaşları?
Fikri olan var mı?

selam,

Kadın adaylarda boy sınırı 1.60 erkeklerde 1.70 tir. tüm havayolu şirketleri için. eğer dier kriterlerinde uyuyosa boyun sorun deil. ingilizce( opsiyonlu yani öğrenme taahüt edebilirsin)
boy değişmez ve esnemez kuraldır.(1.60 ve üzeri)
kilo orantılı olacak.
diksiyon vb.
thy haricindeki firmalar pegasusuta biraz idare eder ama onur air atlasje vb. asgari ücret tadında komik rakamlara çalıştırıolar. yani git mağazada çalış da ii en azından ayağın yere basar
secretcv de yada kariyer net tam hatırlamıorum birinde thy nin başvruları şuan açık die biliorum emin olmamamkla birlikte.
Pegasus a başvurmak istersen ingilizceyi pek sallamıolar.
yenibiriş.com da şuan ilanları var. başvurmak için 15tl ödeme yapman lşazım kabul edilsende edilmesende o para iade olunmmuo. (kredi kartından anında ödemekn lazım)

Thy'deki maaşlar konusunda fikrin var mı?
Eskisi gibi çok kazanmıyorlar mı artık?

yoo öle bi değişiklik yok thy hala çok iyi kazanıo maaşlar dolgun uçuş başı prim vb. pegasusu bi tık altı onurair ve atlasjet asgari ücret tadında takılıo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…